Corsair AX750 jobbigt "beep" ljud.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011

Corsair AX750 jobbigt "beep" ljud.

Hejsan!

Det är så att mitt Corsair AX750 gör konstiga ljud av sig vid uppstart och när datorn är avstängd. Det är ett "beep" liknande ljud som försvinner efter att datorn är fullt bootad eller när PSU:n är avstängd.

Jag undrar om detta är vanligt eller om jag borde kontakta Corsair angående detta.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mölltorp
Registrerad
Maj 2011

Du bör nog kontakta Corsair. Det är inte normalt. Eller så har du råkat få en enhet som lider av coil whine (sök på AX 1200 coil whine på youtube så hittar du diverse videor som visar vad det är).

Core i7 4790K @ Stock, 1.26V, Asus Z97 Deluxe (4x4GB) 16GB Corsair Vengeance 1600 DDR3, 2 x Evga GeForce 980GTX Superclocked 4GB ram SLI, Corsair AX1200 PSU, 1 x 128GB Crucial M4 SSD, En hög med hårddiskar, och Windows 8.1.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vänersborg
Registrerad
Dec 2009
Skrivet av MythiX:

Hejsan!

Det är så att mitt Corsair AX750 gör konstiga ljud av sig vid uppstart och när datorn är avstängd. Det är ett "beep" liknande ljud som försvinner efter att datorn är fullt bootad eller när PSU:n är avstängd.

Jag undrar om detta är vanligt eller om jag borde kontakta Corsair angående detta.

Är det ett litet klick ljud? I så fall är det fullt normalt. Lika dant på mitt AX1200. Även snackat med inet om detta och det ska vara helt normal enligt dom.

Merlin SM8 - 4,5 GHz 5820K - Asus x99 pro - 2x Evga GTX 1080 FTW 2152 MHz- 16 GB Dominator Platinum 2800MHz - Samsung 960 1TB pro - wb red 4tb 2x - Evga supernova g2 850 - Custom loop

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2006

Mitt nätagg ger ifrån sig ett klickljud när det startar. Det verkar normalt.

Ryzen 1700 | ASRock X370 Gaming K4 | 16 GB G.Skill Flare X | Corsair AX 750W | Noctua NH-D15 | Samsung EVO 960 | Fractal Design Define C

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Jun 2011

Är det inte bara coilwhine då?

CITERA OM DU VILL HA SVAR! :)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011

Det är ett coil whine liknande ljud men inte alls så högt som i youtube videorna. Det försvinner även efter datorn är fullt bootad. Kan även tillägga att ljudet kommer oftast vid hårddisk aktivitet med men ljudet är inte från hårddiskarna.

Låter lite som det här

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mölltorp
Registrerad
Maj 2011

Jag hade en AX1200 som låt så där. Fick den utbytt av Corsair, sedan dess inga problem.

Core i7 4790K @ Stock, 1.26V, Asus Z97 Deluxe (4x4GB) 16GB Corsair Vengeance 1600 DDR3, 2 x Evga GeForce 980GTX Superclocked 4GB ram SLI, Corsair AX1200 PSU, 1 x 128GB Crucial M4 SSD, En hög med hårddiskar, och Windows 8.1.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Sep 2003

Jag skulle ha bytt skiten direkt, inga psus ska låta konstigt eller störande. Corsair själva på detta forum säger att dom är gjorda av högkvalitetskomponenter i servernivå. Hade själv kontakt med dom när mina AX1200 strulade, dock hade alla samma problem så problemet löstes genom att köpa ett antec quattro

Så, testa att byta det mot ett nytt, om fortfarande samma fel så byt märke totalt, corsair verkar ha oändligt men problem med coil whine och andra oljud. Det jobbiga att det tar näst intill oändligt med tid att hålla på med sådant, sedan ska det helst visa sig i butiken annars är chansen stor att dom klagar på din dator, även om den rullat i tio år med tio olika nätagg.

Corsair är inte längre förknippat med kvalite här inte.

1: Intel i7-3930K | 32GB Corsair Dominator GT | Asus Rampage IV Extreme x79 | 2 x 1080 GameRock Premium 8GB | 2 x Samsung Pro 840 512GB | Corsair AX1200i | BenQ XL2411 24" / W1070 135" | Bose QC25 | Windows 10 Pro x64 | HTC Vive |
2: Intel Core i7-4700HQ | 32GB RAM | Intel HM87 Express | GTX 780M | 17" | Windows 10 x64 |