Asus AutoTune 2600K överklockning syns inte

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Mar 2011

Asus AutoTune 2600K överklockning syns inte

Sitter med min nya 2600K, P8P67 EVO dator framför mig och ville testa Asus Auto Tune-funktion, då jag läst att en del överraskande bra resultat (och en del lathet). Körde igång det, och så var man uppe i 4.4ghz. Sjävklart kan det finliras, men när core voltage ligger på 1.29 och 4.4ghz så känner jag inte att jag orkar leta efter en lägre core voltage som håller stabilt.
Problemet är bara den, att varken CPU-Z, eller coretemp visar någon typ av överklockning, den syns endast i Asus AU SUITE. jag märker att multipliern inte är ändrat någonstans, förutom i AU Suite. Frågan är ju då, om någon överklockning har skett överhuvudtaget, eller om det är CPU-Z och Coretemp som visar fel?

var också inne i BIOSet och rotade, och såg att "Target Turbo-Mode speed" också låg på 4.4ghz, vilket jag tolkar som att det faktiskt är en lyckad överklockning?

edit: lade märke till att bilden inte kom med av någon anledning.... länkar;
http://imageshack.us/photo/my-images/714/verklockning.jpg/

|Define XL | AX850W | P8P67 EVO | 2600K | NH-C14 | GTX 980 | Vengeance 2x4GB | 520 240 GB + VelociRaptor 160gb+ F1 1TB + Green 2TB + 2xWD Black 4TB | XL2420T| Essence STX | DT880 PRO @ 250 ohm + Modmic V4| MK-85 Pro (Brown)|5K Laser

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2010

Real temp 3.67 visar allt. testa det.

Chassi: H2 | Processor: Intel i7 2600K 4.4Ghz | Corsair 8GB (2x4096MB) 1600MHz VENGEANCE | 2st 120GB SSD, Kingston HyperX (raid 0) | Grafikkort: R9 290X | Nätaggregat: Fractal Design Newton R2, 800W modulär | Tangentbord: Dell SK-8135 | Mus: Logitech MX518 | Musmatta: Sweclockers Qpad| Skärm: 2st 25.5" asus

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Okt 2002

Den klockar väl bara Turbo mode dvs om du belastar processorn så ökar den till 4.4 annars så ligger den på org.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av The Mutt:

Den klockar väl bara Turbo mode dvs om du belastar processorn så ökar den till 4.4 annars så ligger den på org.

japp, därför jag hade prime95 igång samtidigt (se bilden)

|Define XL | AX850W | P8P67 EVO | 2600K | NH-C14 | GTX 980 | Vengeance 2x4GB | 520 240 GB + VelociRaptor 160gb+ F1 1TB + Green 2TB + 2xWD Black 4TB | XL2420T| Essence STX | DT880 PRO @ 250 ohm + Modmic V4| MK-85 Pro (Brown)|5K Laser

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011

Precis, den klockar bara upp under belastning beroende på vad du har för inställning i BIOS. Jag utgick sjäv ifrån Asus egen överklockning på mitt moderkort och har just nu inställt så att min processor klockar ner på fjuttiga 1,6 GHz i idle; men kör på 4,7 GHz när det behövs

| Cooler Master CM 690 II Advanced | Corsair HX 750 W | ASUS Sabertooth P67 | Intel Core i7-2600K | Corsair H100 | Corsair Force Series GT 120 GB × 2 | 16 GB Corsair Vengeance DDR3 | Sapphire Radeon HD 7970 | DELL U2412M Ultrasharp | Logitech G502, G510s & G35 | Creative Gigaworks T40 Series II |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Mithras:

japp, därför jag hade prime95 igång samtidigt (se bilden)

Hmm, såg din bild nu... Ser konstigt ut.

Min multiplier står det ×47 på i CPU-Z, dessutom har du ingen "Revision" med mera. Har du senaste versionen av CPU-Z?

| Cooler Master CM 690 II Advanced | Corsair HX 750 W | ASUS Sabertooth P67 | Intel Core i7-2600K | Corsair H100 | Corsair Force Series GT 120 GB × 2 | 16 GB Corsair Vengeance DDR3 | Sapphire Radeon HD 7970 | DELL U2412M Ultrasharp | Logitech G502, G510s & G35 | Creative Gigaworks T40 Series II |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av Storfiskaren:

Hmm, såg din bild nu... Ser konstigt ut.

Min multiplier står det ×47 på i CPU-Z, dessutom har du ingen "Revision" med mera. Har du senaste versionen av CPU-Z?

jawohl

|Define XL | AX850W | P8P67 EVO | 2600K | NH-C14 | GTX 980 | Vengeance 2x4GB | 520 240 GB + VelociRaptor 160gb+ F1 1TB + Green 2TB + 2xWD Black 4TB | XL2420T| Essence STX | DT880 PRO @ 250 ohm + Modmic V4| MK-85 Pro (Brown)|5K Laser

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av Gathor:

Real temp 3.67 visar allt. testa det.

Real temp visar 4.4 ghz med 103.02 x 43..... får ungefär 60 grader vid max load....... sjukt skumt att real temp visar exakt det jag vill se men inte de andra programmen

|Define XL | AX850W | P8P67 EVO | 2600K | NH-C14 | GTX 980 | Vengeance 2x4GB | 520 240 GB + VelociRaptor 160gb+ F1 1TB + Green 2TB + 2xWD Black 4TB | XL2420T| Essence STX | DT880 PRO @ 250 ohm + Modmic V4| MK-85 Pro (Brown)|5K Laser