Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Markaryd
Registrerad
Jan 2002

Dålig prestanda?!

Fick in min nya cpu och mitt nya mobo igår men noterade omgående att grafikprestandan är klart sämre än tidigare.
Saknar ca 15-30% grafisk prestanda beroende på vilket test jag kör. Ungefär som när jag hade problem med att PCIn bara gick i 2x. Vad jag kan se presterar däremot CPUn som den ska.
Inte för att Windows Experience Index är något att rätta sig efter, men jag hade 7.9 på grafiken innan men får bara 6.0 nu.

Innan hade jag systemet i sign. Nu har jag en Xeon w3680 (i7 980x) och ett Asus x58 Sabertooth.

Har gjort en färsk installation av Win7 64 och senaste AMD 11.8 drivisar, samt även Asus drivisar för mobot.
Enligt GPU-Z går PCIn i 16x som den ska och Crossfire påstås fungera samt båda ligger på 100% load vid bench.

Kör för tillfället följande settings:
136x33 = 4.5 GHz
Ram = 1636 @ Cas 8 och 1T
Grafiken @ 840/1325 med +20% power

Båda korten håller sig under 50 grader på samtliga mätpunkter @ load och CPU går aldrig över 60.

Har precis lagt in senaste bios, utan märkbar skillnad.

Korten är placerade i de båda översta 16x portarna och ovanför det sitter mitt Asus Xonar ljudkort i en 1x port.

Teorier mottages tacksamt.

6700k @ 4.8 | Asus ROG Maximus VIII Formula | Kingston 3000 MHz 16gb | Samsung 950 Pro m.2 500gb | Asus 980Ti Poseidon | CoolerMaster V1000 PSU | Cambridge DacMagic Plus | Yamaha HS50M Studiomontiorer | Infinity Beta Sw10 sub | Corsair 900D | Acer Predator X34 | Cooled by EK Nickel-Plexi block & Alphacool Rads |

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2010

Teori: Windows prestandaindex suger, och ger kraftigt varierande resultat, även med samma hårdvara.

Kör riktiga testprogram istället.

CPU: Intel i5 2550K (NH D-14) GPU: Nvidia GTX 570 Mobo: Gigabyte GA-P67-UD7(B2) PSU: Cooler Master Silent Pro 700W

Visste du att om Du inte håller dig till reglerna varje dag, så kommer Arla-haren och skjuter dig i huvudet eller ibland i magen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Markaryd
Registrerad
Jan 2002
Skrivet av Leifson:

Teori: Windows prestandaindex suger, och ger kraftigt varierande resultat, även med samma hårdvara.

Kör riktiga testprogram istället.

Hade det bara varit WEI så hade jag inte brytt mig, men nu fattas jag 15-30% i samtliga grafiktunga program och spel. WEI bara bekräftar det.

6700k @ 4.8 | Asus ROG Maximus VIII Formula | Kingston 3000 MHz 16gb | Samsung 950 Pro m.2 500gb | Asus 980Ti Poseidon | CoolerMaster V1000 PSU | Cambridge DacMagic Plus | Yamaha HS50M Studiomontiorer | Infinity Beta Sw10 sub | Corsair 900D | Acer Predator X34 | Cooled by EK Nickel-Plexi block & Alphacool Rads |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

En gissning, när du hade gamla moderkortet, körde du med den extra Molex anslutning som fanns för att ge mer ström till grafikkorten?
För du har ett väldigt strömtörstigt system, 980x har en TDP på 130w och dina grafikkort kort ligger på 200w oklockat, ASRock Xtreme 6 har extra strömförsörjning medan ditt nya moderkort inte har det.
Risken finns att ditt moderkort inte kan få tillräckligt mycket ström för att tillgodose behovet hos grafikkortet och processorn.

Rekommenderar denna läsning http://www.sweclockers.com/forum/125-geforce/975571-grafikkor...

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Markaryd
Registrerad
Jan 2002
Skrivet av TiasE:

En gissning, när du hade gamla moderkortet, körde du med den extra Molex anslutning som fanns för att ge mer ström till grafikkorten?
För du har ett väldigt strömtörstigt system, 980x har en TDP på 130w och dina grafikkort kort ligger på 200w oklockat, ASRock Xtreme 6 har extra strömförsörjning medan ditt nya moderkort inte har det.
Risken finns att ditt moderkort inte kan få tillräckligt mycket ström för att tillgodose behovet hos grafikkortet och processorn.

Rekommenderar denna läsning http://www.sweclockers.com/forum/125-geforce/975571-grafikkor...

Din teori låter inte osannolik men jag hoppas verkligen att det inte är det jag lider av.

6700k @ 4.8 | Asus ROG Maximus VIII Formula | Kingston 3000 MHz 16gb | Samsung 950 Pro m.2 500gb | Asus 980Ti Poseidon | CoolerMaster V1000 PSU | Cambridge DacMagic Plus | Yamaha HS50M Studiomontiorer | Infinity Beta Sw10 sub | Corsair 900D | Acer Predator X34 | Cooled by EK Nickel-Plexi block & Alphacool Rads |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Markaryd
Registrerad
Jan 2002

Har faktiskt löst problemet. Nedgraderade grafikdrivisen till 11.6. Är första gången jag är med om så stor skillnad på drivrutiner. Oftast ger dessutom nya bättre prestanda och inte tvärtom.

Men tack för hjälpen alla!

6700k @ 4.8 | Asus ROG Maximus VIII Formula | Kingston 3000 MHz 16gb | Samsung 950 Pro m.2 500gb | Asus 980Ti Poseidon | CoolerMaster V1000 PSU | Cambridge DacMagic Plus | Yamaha HS50M Studiomontiorer | Infinity Beta Sw10 sub | Corsair 900D | Acer Predator X34 | Cooled by EK Nickel-Plexi block & Alphacool Rads |