Problem Med Crossfire

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011

Problem Med Crossfire

Hejsan, blev tidigare informerad att jag kunde köra crossfire med den setupen jag hade men nu när jag köpt och satt in det nya kortet så börjar det krångla direct.

Setup:
PSU: 650w Corsair HX
CPU: AMD Phenom II X6 1090T
GPU: Radeon HD HiS 6870 1gb och det nya kortet, XFX 6870 1gb
RAM: Corsair Dominator 1600 MHz
MOBO: Asus M4A89TD PRO USB3

Problem:

Jag kan inte få korten att jobba i crossfire trots att crossfire rutan är ikryssad i Catalyst, jag kan heller inte se dem i crossfire diagnostic's rutan heller.

När jag kör GPUz Så står det att ett kort är i crossfire men inte det andra på bilderna har jag bara ändrat kort i dropdown boxen, se bilder. ETT och TVÅ

Dock så hade jag XFX kortet i den översta PCIe porten först och då var det det kortet som inte var Disabled, tror det kan vara PCIe porten som är inaktiverad eller något men kan inte hitta hur jag får igång den, har inte instruktions boken hemma.

Jag har testat en hel del saker som att:

Byta plats på korten, resultatet blev att GPUz visade att det andra kortet vart disabled i crossfire läget istället.
Ominstallera drivrutiner med dem senaste drivarna från amd's sida, inget ändrades, dock så vet jag inte om dem gamla försvann men antar det.
Har letat runt ett bra tag nu men hittar inget, dock så har jag sett att många skriver att man ska aktivera "CCC AI", vet dock inte vad dem menar med "AI" så om någon kan förklara detta så hade det varit bra, ännu bättre om någon kan hjälpa mig hitta en lösning.

XFX driv rutin skivan var ingen direkt bra hjälp, så fort man klickade på installera drivare så sa den att jag skulle gå in på deras sida, inget på skit cd'n fungerade, allt refererade mig till deras sida som var lika mycket skit som själva cd'n

Om jag inte kan komma fram till en annan lösning så kommer jag bli tvingad att om installera hela windows.

Det vill jag helst undvika så om någon kan hjälpa mig så vore jag väldigt tacksam, kommer vara aktiv och svara på frågor om det är något mer ni behöver veta.

Tack på förhand.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011

Snälla hjälp mig!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av qwuen:

Hejsan, blev tidigare informerad att jag kunde köra crossfire med den setupen jag hade men nu när jag köpt och satt in det nya kortet så börjar det krångla direct.

Setup:
PSU: 650w Corsair HX
CPU: AMD Phenom II X6 1090T
GPU: Radeon HD HiS 6870 1gb och det nya kortet, XFX 6870 1gb
RAM: Corsair Dominator 1600 MHz
MOBO: Asus M4A89TD PRO USB3

Problem:

Jag kan inte få korten att jobba i crossfire trots att crossfire rutan är ikryssad i Catalyst, jag kan heller inte se dem i crossfire diagnostic's rutan heller.

När jag kör GPUz Så står det att ett kort är i crossfire men inte det andra på bilderna har jag bara ändrat kort i dropdown boxen, se bilder. ETT och TVÅ

Dock så hade jag XFX kortet i den översta PCIe porten först och då var det det kortet som inte var Disabled, tror det kan vara PCIe porten som är inaktiverad eller något men kan inte hitta hur jag får igång den, har inte instruktions boken hemma.

Jag har testat en hel del saker som att:

Byta plats på korten, resultatet blev att GPUz visade att det andra kortet vart disabled i crossfire läget istället.
Ominstallera drivrutiner med dem senaste drivarna från amd's sida, inget ändrades, dock så vet jag inte om dem gamla försvann men antar det.
Har letat runt ett bra tag nu men hittar inget, dock så har jag sett att många skriver att man ska aktivera "CCC AI", vet dock inte vad dem menar med "AI" så om någon kan förklara detta så hade det varit bra, ännu bättre om någon kan hjälpa mig hitta en lösning.

XFX driv rutin skivan var ingen direkt bra hjälp, så fort man klickade på installera drivare så sa den att jag skulle gå in på deras sida, inget på skit cd'n fungerade, allt refererade mig till deras sida som var lika mycket skit som själva cd'n

Om jag inte kan komma fram till en annan lösning så kommer jag bli tvingad att om installera hela windows.

Det vill jag helst undvika så om någon kan hjälpa mig så vore jag väldigt tacksam, kommer vara aktiv och svara på frågor om det är något mer ni behöver veta.

Tack på förhand.

http://support.amd.com/us/psearch/Pages/psearch.aspx?type=2.4...

ladda ner till dem till skrivbordet eller liknande.

Och så behöver du: http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/crossfirex-app-p...

du behöver först AVINSTALLERA dina nuvarande drivrutiner innan du installerar de nya!

Pröva det. kanske funkar

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Tedwallpro:

http://support.amd.com/us/psearch/Pages/psearch.aspx?type=2.4...

ladda ner till dem till skrivbordet eller liknande.

Och så behöver du: http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/crossfirex-app-p...

du behöver först AVINSTALLERA dina nuvarande drivrutiner innan du installerar de nya!

Pröva det. kanske funkar

Har redan testat detta, har även förökt med driver sweeper ett par gånger, som det ser ut nu i GPUz så har bara det ena kortet drivrutiner, Bild1 Om man kollar på drivaren så har HiS kortet en drivare och crossfire enabled, dock så har inte xfx kortet det, anledningen till att det står 11.7 var att jag även testat äldre drivare. Bild2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Mar 2006
Skrivet av qwuen:

Hejsan, blev tidigare informerad att jag kunde köra crossfire med den setupen jag hade men nu när jag köpt och satt in det nya kortet så börjar det krångla direct.

Setup:
PSU: 650w Corsair HX
CPU: AMD Phenom II X6 1090T
GPU: Radeon HD HiS 6870 1gb och det nya kortet, XFX 6870 1gb
RAM: Corsair Dominator 1600 MHz
MOBO: Asus M4A89TD PRO USB3

Problem:

Jag kan inte få korten att jobba i crossfire trots att crossfire rutan är ikryssad i Catalyst, jag kan heller inte se dem i crossfire diagnostic's rutan heller.

När jag kör GPUz Så står det att ett kort är i crossfire men inte det andra på bilderna har jag bara ändrat kort i dropdown boxen, se bilder. ETT och TVÅ

Dock så hade jag XFX kortet i den översta PCIe porten först och då var det det kortet som inte var Disabled, tror det kan vara PCIe porten som är inaktiverad eller något men kan inte hitta hur jag får igång den, har inte instruktions boken hemma.

Jag har testat en hel del saker som att:

Byta plats på korten, resultatet blev att GPUz visade att det andra kortet vart disabled i crossfire läget istället.
Ominstallera drivrutiner med dem senaste drivarna från amd's sida, inget ändrades, dock så vet jag inte om dem gamla försvann men antar det.
Har letat runt ett bra tag nu men hittar inget, dock så har jag sett att många skriver att man ska aktivera "CCC AI", vet dock inte vad dem menar med "AI" så om någon kan förklara detta så hade det varit bra, ännu bättre om någon kan hjälpa mig hitta en lösning.

XFX driv rutin skivan var ingen direkt bra hjälp, så fort man klickade på installera drivare så sa den att jag skulle gå in på deras sida, inget på skit cd'n fungerade, allt refererade mig till deras sida som var lika mycket skit som själva cd'n

Om jag inte kan komma fram till en annan lösning så kommer jag bli tvingad att om installera hela windows.

Det vill jag helst undvika så om någon kan hjälpa mig så vore jag väldigt tacksam, kommer vara aktiv och svara på frågor om det är något mer ni behöver veta.

Tack på förhand.

prova med att göra en helt clean installation av windows.. dvs formatera om hela skiten! funkar inte det så försök hitta någon med ett annat moderkort för att utesluta att det är pci-e porten eller moderkortet som strular

here we go!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av norrby89:

prova med att göra en helt clean installation av windows.. dvs formatera om hela skiten! funkar inte det så försök hitta någon med ett annat moderkort för att utesluta att det är pci-e porten eller moderkortet som strular

Ok, ska försöka mig på med detta imorgon dock tror jag det är strul med PCIe bussen, att hastigheten är för låg eller något, dock ska kortet klara x16-x16 läge.

Har även kikat i bios och ska flasha om biosen om det inte fungerar att formatera.

Tack för tipset, återkommer med svar imorgon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av qwuen:

Hejsan, blev tidigare informerad att jag kunde köra crossfire med den setupen jag hade men nu när jag köpt och satt in det nya kortet så börjar det krångla direct.

Setup:
PSU: 650w Corsair HX
CPU: AMD Phenom II X6 1090T
GPU: Radeon HD HiS 6870 1gb och det nya kortet, XFX 6870 1gb
RAM: Corsair Dominator 1600 MHz
MOBO: Asus M4A89TD PRO USB3

Problem:

Jag kan inte få korten att jobba i crossfire trots att crossfire rutan är ikryssad i Catalyst, jag kan heller inte se dem i crossfire diagnostic's rutan heller.

När jag kör GPUz Så står det att ett kort är i crossfire men inte det andra på bilderna har jag bara ändrat kort i dropdown boxen, se bilder. ETT och TVÅ

Dock så hade jag XFX kortet i den översta PCIe porten först och då var det det kortet som inte var Disabled, tror det kan vara PCIe porten som är inaktiverad eller något men kan inte hitta hur jag får igång den, har inte instruktions boken hemma.

Jag har testat en hel del saker som att:

Byta plats på korten, resultatet blev att GPUz visade att det andra kortet vart disabled i crossfire läget istället.
Ominstallera drivrutiner med dem senaste drivarna från amd's sida, inget ändrades, dock så vet jag inte om dem gamla försvann men antar det.
Har letat runt ett bra tag nu men hittar inget, dock så har jag sett att många skriver att man ska aktivera "CCC AI", vet dock inte vad dem menar med "AI" så om någon kan förklara detta så hade det varit bra, ännu bättre om någon kan hjälpa mig hitta en lösning.

XFX driv rutin skivan var ingen direkt bra hjälp, så fort man klickade på installera drivare så sa den att jag skulle gå in på deras sida, inget på skit cd'n fungerade, allt refererade mig till deras sida som var lika mycket skit som själva cd'n

Om jag inte kan komma fram till en annan lösning så kommer jag bli tvingad att om installera hela windows.

Det vill jag helst undvika så om någon kan hjälpa mig så vore jag väldigt tacksam, kommer vara aktiv och svara på frågor om det är något mer ni behöver veta.

Tack på förhand.

CF brygga på?

ominstallation av win tror jag inte mkt på.. kolla en extra gång i bios

R5 1600@3,8ghz, Sapphire Fury Tri-X, 16GB, 750GB crucial SSD, Fractal newton R2 650 watt, Asus Prime B350-plus , Phanteks 400s vit, Dell u2515h
https://www.flickr.com/photos/albinivik/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Apr 2010

Står exakt lika dant på mina CF kort(Enabled/Disabled) dock så fungerar CF perfekt i alla spel jag spelat.
Tänk på att spelet måste köras i Fullscreen, inte windowed/full/maximized då det inte stöds av Windows.

I CFX Diagnostics har inte jag heller någon text, har du provat att spela för att se om det kickar igång på båda kortet?
(MSI Afterburner)

Troligen så har du redan CF aktiverat

CPU: 2600k @4.4GHz GPU: 290X DC2 MoBo: MSI Z68A-GD55 G3
PSU: CM 750W (bytt fläkt) Lagring: 240GB M500 | 1.5,2,3TB
Kylning: Phanteks PH-TC14PE - Prolimatech MK-26
Citera för Svar - Gratis Frakt: Inet - Alina.se| Ferentus RIP

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Tobblish:

Står exakt lika dant på mina CF kort(Enabled/Disabled) dock så fungerar CF perfekt i alla spel jag spelat.
Tänk på att spelet måste köras i Fullscreen, inte windowed/full/maximized då det inte stöds av Windows.

I CFX Diagnostics har inte jag heller någon text, har du provat att spela för att se om det kickar igång på båda kortet?
(MSI Afterburner)

Troligen så har du redan CF aktiverat

Ok ska testa. men såg inga förbättringar när jag lirade CoD Blk ops

EDIT: Testade nyss att lira wow, men inga skillnader på fps'n eller något annat, kör redan på max grafik.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Albinfiskare:

CF brygga på?

ominstallation av win tror jag inte mkt på.. kolla en extra gång i bios

Ja bryggan sitter på, men det kan även vara windos som tidigare person sa, kan vara gamla drivare som ligger o jävlas.

Har inte hittat något att pilla på i bios, däremot om du har något specefikt att påpeka så säg det gärna, har ett M4A89TD Pro USB3 och orginal bios.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2007

Jag tror att ditt cf är igång. Ladda ner 3d mark11 och prova med det aktiverat och inte. Cf ger ingen boost i varken blackops eller wow då dessa spel saknar bra cfx stöd.

/c

Skickades från m.sweclockers.com

Prylar är gott.. och nyttigt.

Citera gärna så hittar jag tillbaks!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Apr 2010
Skrivet av qwuen:

Ok ska testa. men såg inga förbättringar när jag lirade CoD Blk ops

EDIT: Testade nyss att lira wow, men inga skillnader på fps'n eller något annat, kör redan på max grafik.

Jobbar båda GPUs när du spelar?

CPU: 2600k @4.4GHz GPU: 290X DC2 MoBo: MSI Z68A-GD55 G3
PSU: CM 750W (bytt fläkt) Lagring: 240GB M500 | 1.5,2,3TB
Kylning: Phanteks PH-TC14PE - Prolimatech MK-26
Citera för Svar - Gratis Frakt: Inet - Alina.se| Ferentus RIP

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Apr 2010
Skrivet av Kibbey:

Jag tror att ditt cf är igång. Ladda ner 3d mark11 och prova med det aktiverat och inte. Cf ger ingen boost i varken blackops eller wow då dessa spel saknar bra cfx stöd.

/c

Skickades från m.sweclockers.com

Och är inte överhuvudtaget GPU krävande utan CPU.

CPU: 2600k @4.4GHz GPU: 290X DC2 MoBo: MSI Z68A-GD55 G3
PSU: CM 750W (bytt fläkt) Lagring: 240GB M500 | 1.5,2,3TB
Kylning: Phanteks PH-TC14PE - Prolimatech MK-26
Citera för Svar - Gratis Frakt: Inet - Alina.se| Ferentus RIP

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Kibbey:

Jag tror att ditt cf är igång. Ladda ner 3d mark11 och prova med det aktiverat och inte. Cf ger ingen boost i varken blackops eller wow då dessa spel saknar bra cfx stöd.

/c

Skickades från m.sweclockers.com

Hade det sedan tidigare men gjorde lite tester och, ja mitt CF är igång trots att CCC och GPUz säger annat )

Körde lite olika Ett kort, Två kort.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011

Tack för all hjälp gottfolk