CPU Fläkten går berserk efter att jag klickade på OC Tuner i Asus EFI BIOS (Ny dator)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011

CPU Fläkten går berserk efter att jag klickade på OC Tuner i Asus EFI BIOS (Ny dator)

Som titeln säger så sitter jag med min nya dator, pillade lite i BIOS med uppdateringar etc (P8P67 Deluxe)
Klickade runt och hittade OC Tuner -> klickade på OK -> datorn stängdes av och nu går CPU fläkten (Corsair H80) upp mellan 3.700rpm och 4.000 rpm och låter som bara F*n!.
Det enda jag vill ha gjort är att få fläkten att sluta vara en sån attnwh0re och låta så som den gör, inget händer i form av höga temperaturer etc, den bara låter...
Har försökt att hitta trådar angående detta men inte hittat ngt liknande...

Tack i förhand
//Toebz

Min rigg är följande:
ASUS P8P67 Deluxe B3, Socket-1155

ASUS GeForce GTX 560Ti 1GB PhysX CUDA

Intel® Core™ i7-2600K Processor

Corsair XMS3 1866MHz 8GB Vengeance™ CL9

Corsair AX 850W PSU

Corsair SSD Force Series™ GT 120GB

Western Digital Caviar® Black 1TB

Master HAF 922

Corsair H80 Hydro Series CPU Kylare

Microsoft Windows 7 Pro 64bit

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
oskarström
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av Toebz:

Som titeln säger så sitter jag med min nya dator, pillade lite i BIOS med uppdateringar etc (P8P67 Deluxe)
Klickade runt och hittade OC Tuner -> klickade på OK -> datorn stängdes av och nu går CPU fläkten (Corsair H80) upp mellan 3.700rpm och 4.000 rpm och låter som bara F*n!.
Det enda jag vill ha gjort är att få fläkten att sluta vara en sån attnwh0re och låta så som den gör, inget händer i form av höga temperaturer etc, den bara låter...
Har försökt att hitta trådar angående detta men inte hittat ngt liknande...

Tack i förhand
//Toebz

Min rigg är följande:
ASUS P8P67 Deluxe B3, Socket-1155

ASUS GeForce GTX 560Ti 1GB PhysX CUDA

Intel® Core™ i7-2600K Processor

Corsair XMS3 1866MHz 8GB Vengeance™ CL9

Corsair AX 850W PSU

Corsair SSD Force Series™ GT 120GB

Western Digital Caviar® Black 1TB

Master HAF 922

Corsair H80 Hydro Series CPU Kylare

Microsoft Windows 7 Pro 64bit

öööö hur kan 120mm fläkt hoppa upp i de varvtalet
det är ju ändå mission impossible.
men konstigt att de kan bli så

cm HAF 922|x6 1090t @3.7ghz|noctua NH-C12P SE14|8gb xms3 1600 cl9|asus M4A89TD pro|HIS 7970|240gb SSD|samsung 840 500gb avlastar C:\|2x2tb till annat|HX 750watt|AOC U2868PQU|TTbord MX svart mus mx518. MammaPappaLådda overkill :D >>>P8H77-I> i5 3450-S @2.8>XMS3 8gb>HIS 7850 2gb<overkill.>CX430watt>noctua NH-L9i>intel 320 80gb>Bitfenix liten.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av pollisoong:

öööö hur kan 120mm fläkt hoppa upp i de varvtalet
det är ju ändå mission impossible.
men konstigt att de kan bli så

Jodu jag undrar oxo, kan vara fel på ngn sensor? för det står 3.7k-ish när jag sitter i BIOS.
Funkade bra i ngn timme tills jag petade till OC Tuner och hamnade i denna skiten, går mig på nerverna! D:

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
oskarström
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av Toebz:

Jodu jag undrar oxo, kan vara fel på ngn sensor? för det står 3.7k-ish när jag sitter i BIOS.
Funkade bra i ngn timme tills jag petade till OC Tuner och hamnade i denna skiten, går mig på nerverna! D:

återställ till stock settings o testa någon profil i biosen. det är iaf vad jag vet.
kan inte komma på någe annat.

cm HAF 922|x6 1090t @3.7ghz|noctua NH-C12P SE14|8gb xms3 1600 cl9|asus M4A89TD pro|HIS 7970|240gb SSD|samsung 840 500gb avlastar C:\|2x2tb till annat|HX 750watt|AOC U2868PQU|TTbord MX svart mus mx518. MammaPappaLådda overkill :D >>>P8H77-I> i5 3450-S @2.8>XMS3 8gb>HIS 7850 2gb<overkill.>CX430watt>noctua NH-L9i>intel 320 80gb>Bitfenix liten.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011

Fick förslag att flasha BIOS till ver. 1702. sen blir det att koppla ur Hdd:n och om-installera mitt OS på Ssd:n. hoppas innerligt att det ska fungera. annars kan det ju vara cpu-fläkten som e knasig, ska även kolla med andra fläktar som jag har. återkommer med resultat.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2010

Gå in i bios och välj factory defaults, starta om.
Låt bli auto OC, den drar upp onödigt höga spänningar och temperaturer, micklar ibland även med basfrekvensen på SB som man inte bör, den gör ett dåligt jobb helt enkelt.

Under monitor fliken har du också inställningar för hur fläktarna ska styras, möjligt att auto OC ändrat till full rulle hela tiden.

ii7 2600K @ 4500 mhz, P8Z68-V Pro, 16 GB Vengeance LP @ 1600 mhz, Samsung 830 256 GB (system), X25-M 160 GB, Chieftec 650W PSU, GTX 660 2GB, CM ATCS 840, NH-D14, WIN 8 pro. Sidekick - Acer TimelineX 3820TG.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011

Har nu kommit fram till att det är en defekt H80-kylare som jag har, hittade ett gäng trådar angående det. Bara att skicka tillbaka'n då

//TRÅD