Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Mar 2010

Nu är jag less! BC2

Det verkar som att problemen bara blir fler med BC2, för en tid sen så fungerade spelet felfritt. Men nu har jag bara problem!
Jag lirar i Eyefinity, om det nu gör någon skillnad.

För det första så får jag världens fryslagg när jag joinar en server som varar i kanske 10 sek, men det händer oftast bara när jag just startat spelet och ska joina en första server. Ibland kommer det även upp en ruta i bakgrunden som säger att prestandan på min dator är låg osv osv. (Dator i sign). Någon som har en lösning på det?

Och nu på senaste tiden så har jag börjat få CTD. Jag har inte nått monitor/överklocknings program på datorn överhuvudtaget så problemet kan inte lösas med den klassikern. Vad mer kan jag testa? Jag läste något om render ahed limit, vad gör den inställningen?

Grymt tacksam för hjälp, jag håller på att bli tokig här! >_<

Edit: Har testat med 11.5 och nu 11.8.

#framtiden

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kimstad
Registrerad
Okt 2010

Klocka ner cpu:n lite det gjorde ja nu funkar det som en dröm...Ja har en corei7920 D0 ja ställde ner den från 4gh till 3.8gh.
Vet ej varför det är så...För mej funkade det iallafall...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av HeadHunter83:

Klocka ner cpu:n lite det gjorde ja nu funkar det som en dröm...Ja har en corei7920 D0 ja ställde ner den från 4gh till 3.8gh.
Vet ej varför det är så...För mej funkade det iallafall...

Just nu har jag den på stock, ingen skillnad. Kanske ska ta och testa klocka ner kortet?

#framtiden

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2011

Har samma problem med fryslagget som håller i 10 sec, sen flyter allt på bra ska tydligen vara ett normalt problem?

Skickades från m.sweclockers.com

Intel Core i7 4790K | Noctua NH-U14S | MSI Z97-S02 | GTX 970

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av dwittenx:

Har samma problem med fryslagget som håller i 10 sec, sen flyter allt på bra ska tydligen vara ett normalt problem?

Skickades från m.sweclockers.com

Ett problem är aldrig normalt
Men vanligt verkar det vara. Ett riktigt irriterande moment tycker jag.

#framtiden

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gotland
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av KKay:

Ett problem är aldrig normalt
Men vanligt verkar det vara. Ett riktigt irriterande moment tycker jag.

Jag har också detta problem, men det kommer bara när jag ska till att spawna första gången på en server. Ja, det ör väldigt irriterande!

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Registrerad
Maj 2006

Jag har också problem med att spelet fryser när man hoppar in på första servern. I mitt fall beror det på att en av mina "gröna" diskar måste spinna igång efter att ha parkerat sig.

“Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.”
- Arthur C. Clarke

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Falköping
Registrerad
Jun 2008

Har också fryslagg problemet som släpper efter 10 sek

Corsair Obsidian 900D, Intel Core i7 6800k@4.2ghz/1.290v, Asus Rampage V Edition 10, Asus Strix GTX 1080, Corsair Vengeance LPX 3000mhz 4x4gb, Corsair RM650i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av widL:

Jag har också problem med att spelet fryser när man hoppar in på första servern. I mitt fall beror det på att en av mina "gröna" diskar måste spinna igång efter att ha parkerat sig.

Hur kollar man om så är fallet?

Pratar nu med EA om det här, och det går inte framåt kan jag lova
Postar konversationen sen, om ni vill läsa ;D

#framtiden

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av KKay:

Ett problem är aldrig normalt
Men vanligt verkar det vara. Ett riktigt irriterande moment tycker jag.

Ojdå, vanligt menar jag förstås. Och ja, det är hyffsat irriterande.

Intel Core i7 4790K | Noctua NH-U14S | MSI Z97-S02 | GTX 970

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011

Har exakt samma problem med fryslagg när jag joinar en server.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Dunwall
Registrerad
Nov 2010

Det kan vara något med AMD-kort, för jag har samma problem.

Fractal Design Arc | MSI Z87-G43 Gaming | Intel Core i5-4670K | AMD Powercolor R9 280X | Kingston HyperX 4x2 GB|Kingston SSDNow V300 120GB + 2 X 500GB HDD | Phanteks PH-TC14PE | Fractal Design Newton R2 650W

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Falköping
Registrerad
Jun 2008
Skrivet av Busfabriken:

Det kan vara något med AMD-kort, för jag har samma problem.

Där sa du nått. Har alla vi som har problem AMD kort? Eller intel processorer? Dock hade jag inte detta problem när jag tjongat i ny cpu, moderkort och ram. Detta kom ca en vecka efter har suttit i typ.

Corsair Obsidian 900D, Intel Core i7 6800k@4.2ghz/1.290v, Asus Rampage V Edition 10, Asus Strix GTX 1080, Corsair Vengeance LPX 3000mhz 4x4gb, Corsair RM650i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sölvesborg
Registrerad
Nov 2009
Skrivet av eparaggare:

Har också fryslagg problemet som släpper efter 10 sek

Sunkigt med fryslagg!

Men lag brukar för det mesta ha med nätverket att göra, alternativt "lustiga" program i datorn (cron-job, brandväggar, antivirus, etc)
Har ni undersök er nätverksutrustning?
Stänga av SW-brandväggar, nyligen pålagda FW i switchar/routrar?
Inträffar problemet ungefär vid samma tidpunkt (dvs överlastas er ISP kanske)?

Thompsons ST585 har en "lustighet" som drabbar L4D spelare, 10-40 sek efter att man gått med i ett spel tappar den kontakten.
http://www.youtube.com/watch?v=Vkhrk2iky70

Tror att det är en IP-timer som är satt lite galet.
IP är ett väldigt robust protokoll == time:rar är högt satta, något som dagens spel inte alls gillar.

Kanske kan det vara något liknande?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av Busfabriken:

Det kan vara något med AMD-kort, för jag har samma problem.

Jag har funderat i samma banor, det är nog möjligt att vi med AMD-kort har större chans att drabbas av det här. Men jag vet folk med Nvidia som har samma problem också

#framtiden

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2011

Om jag vore konspiratoriskt lagd skulle jag påstå att DICE har jobbat för nära Nvidia när de gör sina spel...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sandviken
Registrerad
Jun 2008

Jag har samma problem med ca 10 sec lagg när jag ska in på en server och jag har AMD kort och processor.

Riktigt irriterande är det.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av Ixos:

Om jag vore konspiratoriskt lagd skulle jag påstå att DICE har jobbat för nära Nvidia när de gör sina spel...

Man skulle ju nästan kunna tro det

Snubben på support höjde mitt ärende till "Nivå 2", får se om nästa person kan hjälpa mig haha.

#framtiden

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Apr 2006

Fryslagget orsakas av Punkbuster och det finns någon experimental-version utav Punkbuster ute som hjälpte mig i alla fall. Kolla på officiella battlefieldforumet efter det, finns en sticky om det tror jag.

[Moderkort: MSI Z68A-GD55 G3 B3] [Nätagg: Corsair AX 750W]
[Minne: 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz] [Grafikkort: ASUS GTX 970]
[Processor: i5 2500k @ 4.5GHz (1.2850V) med H100-kylning] [Hårddisk: Samsung 840 Basic 250GB + lagringsdiskar]

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Registrerad
Maj 2006

Jag har Nvidia, så det är inget AMD-fel. Har ni kollat om det inte är era lagringsdiskar som måste köra igång? Varför vet jag inte, eftersom jag inte har spelet på den disken. Ni borde kunna höra disken "klicka"en eller två gånger, annars får ni öppna datorn och känna med handen på disken.

“Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.”
- Arthur C. Clarke

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av widL:

Jag har Nvidia, så det är inget AMD-fel. Har ni kollat om det inte är era lagringsdiskar som måste köra igång? Varför vet jag inte, eftersom jag inte har spelet på den disken. Ni borde kunna höra disken "klicka"en eller två gånger, annars får ni öppna datorn och känna med handen på disken.

Men eftersom jag har en massa program på disken där BC2 är installerat, som körs hela tiden, så borde min disk inte vara inaktiv vid tillfället?

#framtiden

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Big Mellosa
Registrerad
Jun 2008

Mina problem med Fryslagg och CTD försvann när jag bytte till Nvidia...

Antec Nine Hundred; Corsair HX 750W; Gigabyte GA-X58A-UD3R; I7 950; Corsair H70; Corsair 6GB; Samsung 850 evo 250GB; GTX980; Dell U3415W; W10

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Mar 2010

Snubben på support sa att problemet kan bero på att jag har för kraftfull processor i princip. så han bad mig avaktivera 4 av min 6 kärnor för bc2 processen.. blev bara värre Det här är heltokigt.

#framtiden

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2008

jag kan få vissa andra spel som fryser sig i 5-10 sekunder för att nån av mina andra 5 hårddiskar vill gå igång igen av någon anledning. har dock inte hänt i BC2 än..

new main rig---i7 6700k,CM Hyper 212evo@67c load,MSI OCv2 GTX1060 6gb H110-I pro mitx, 2x8gb 2133mhz, 250gb 850 Evo + 500gb apple hdd, FD integra 550w 80+, Fractal Design Nano-S mITX
Main Rig--- 2700k,Scythe Samurai ZZ @ 52c load ASUS GTX970 Black OC edition @ 52c load GA-B75-D3H, 2x4gb xms3 1333mhz, 128gb SSD + 4x500gb lagring, OCZ Modxstream Pro 600watt, In-win Dragon Slayer chassi LaptopLenovo 700, i5 6300hq, 12gb 2133mhz, gtx950m, 128gb m2 + 750gb FullHD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Jan 2010

Har också fryslagg vid start, jag fick massa CTD när jag körde klockas CPU men försvann efter ner klockning

[Moderkort: ASUS P8Z68-V] - [CPU: Intel i5 2500k] - [Minnen: Corsair CL9] - [GPU 1: XFX Radeon HD6970] - [GPU 2: XFX Radeon HD6970] - [SSD: Intel X25 G2 80GB] - [PSU: Corsair AX1200] - [Skärm: LG Flatron W2240T x2] - [Skärm: Samsung SA700 x1]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Feb 2005

Men snälla.

Ni får väl testa era klockfrekvenser istället för att anta att det är stabilt.
Linpack, OCCT, intelburntest furmark etc. är alla som ska köras för att se så om grafikkortet och cpun är 100%.

Eventuellt köra allt stock och se om ni har problem.

|Intel i5 4670K@4.4GHz| |Asus Z97-A| |A-Data 16GB CL9 1600MHz| |ASUS GeForce GTX 1080 Ti ROG Strix Gaming OC| |Samsung 850 Evo 500GB| |Samsung 840 Evo 250GB| |WD Green 3TB| |Corsair RM1000| |Fractal Design Define R5| |LG IPS Display@74Hz|

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Registrerad
Maj 2006
Skrivet av KKay:

Men eftersom jag har en massa program på disken där BC2 är installerat, som körs hela tiden, så borde min disk inte vara inaktiv vid tillfället?

Som sagt så handlar det i mitt fall om en disk som BC2 inte är installerat på.

“Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.”
- Arthur C. Clarke

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Okt 2010

Har själv hört att anledningen för att det är fryslagg i början är för bc2 stänger av funktioner i windows för bättre prestanda, vet dock inte om det är så eller ej.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Aug 2003
Skrivet av KKay:

Och nu på senaste tiden så har jag börjat få CTD. Jag har inte nått monitor/överklocknings program på datorn överhuvudtaget så problemet kan inte lösas med den klassikern.

Jag har MSI Afterburner installerat och får CTD hyffsat ofta. Kan det lösas genom att stänga av Afterburner alltså? Och hur klockar jag grafikkortet isåfall?

[Asus P5Q-E] [Q6600 G0 @ 3,6 ghz] [Scythe Yasya] [Gigabyte Gtx 460 1gb] [4x2 Gb Kingston HyperX PC8500] [OCZ ModXstream Pro 700 W ] [Crucial M4 128 gb ]
HTPC - AMD Athlon X2 5050e - M4N78-VM - Kingston HyperX 2 GB - Seagate 7200.12 1 TB - Seagate Green SATA III 2TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
landskrona
Registrerad
Jan 2010

har samma problem. Kör allt på stock, aldrig klockat.

Corsair Graphite 600T | Asus P9X79 Deluxe | Intel i7-3820 | Corsair H100 | Vengeance 16GB | Gigabyte gtx780 | Corsair AX850W | Intel SSD 520 Series 240GB | Win7 64bit. Pro