Permalänk
Medlem

Funderingar kring kylning

Hej!

Köpte ny dator i somras och har hittills bara kört med vanliga cpu-kylaren och de fläktar som följde med chassit(se signatur).
Tänkte uppgradera mig lite för att jag dels hört att standardfläktarna som följer med Fractal Design -chassin inte är superbra och dels för att jag har planer på att överklocka lite - och då springer temperaturerna iväg rätt snabbt vad jag hört?

Så till frågorna:
1. Passar Noctua NH-C14 i ett Fractal Design XL (tänkte mest på toppfläkten som ser ut att möjligen kunna vara i vägen)?
2. Pga att jag har vengeance-minnen så kommer jag inte kunna utnyttja fläkten som är på undersidan och behöver således bara köpa 2 extra 140mm-fläktar för att täcka de 140mm-platser i chassit jag tänkt använda(2 fram, 1 bak). Tycker ni jag ska köra på samma fläkt som följer med CPU-kylaren? Noctua NF-P14 FLX dvs? Eller finns det bättre alternativ för 140mm?
3. Toppfläkten är 180mm, tycker ni jag ska köpa en ny 180mm eller ska jag köpa en till 140mm och sätta den där istället? Vad är bäst? Passar det ens?

Är alltså ute efter bra luftflöde men som så många andra tycker jag det också är viktigt att det ska vara hyfsat tyst(är inte jättekräsen men det ska ju inte vara så att det överröstar ljudet ur högtalarna - även om man kör på en låg volym).

Permalänk
Medlem

Ingen som vet? :/

Skickades från m.sweclockers.com