Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping & Karlskrona
Registrerad
Jun 2011

12 volt adaptern ger bara 5v

Hejsan!

Jo, jag har en sån här sladd i datorn: https://www.inet.se/artikel/8600942/adapterkabel-4-pins-till-... .

De svarta ska ge ut 12v.

I min gamla dator hade jag denna adapter och hade en 1805 rpm fläkt inkopplad. Då snurra den på i maxhastighet, precis som jag ville.

Jag satte in adaptern och fläkten i min nya dator, men han vill ej snurra i 1805 utan i bara runt 900 istället. Varför?

Jag kan ej kolla volten i sladden eftersom jag ej äger något mätinstrument.

tack!

OS: Win7 x64, GPU: Geforce Gigabyte GTX580 SOC
CPU: Intel i5 2500k (4.5gHz), MB: Asus P8P65 PRO Rev(3.1),
PSU: XFX 750w (modular), RAM: 2x Crosair Vengence 1600mz 4024mb
Cooling: CoolIT ECO A.L.C CPU COOLER
Chassi: Raven rv03

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2002

Prova de vita, den kanske bara är felmonterad?

42? Seven and a half million years and all you can come up with is 42?!
> FD Define R2 | Win10Pro | i5-2500K | Hyper212+ SP120PWM | P8P67 PRO | CML8GX3M2A1600C9 | AXR9 280X 3GBD5-T2DHE/OC | Samsung 830 | Intel X25-M G2 | AX750 | AOC G2460PQU | Dell 1908FP |> Raspberry Pi 2 | Osmc |> OnePlusOne |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vänersborg
Registrerad
Feb 2010

Är inte gul 12v och röd 5v?

edit: lol, trodde du menade svarta kablar wtf.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping & Karlskrona
Registrerad
Jun 2011

Har provat de vita.

OS: Win7 x64, GPU: Geforce Gigabyte GTX580 SOC
CPU: Intel i5 2500k (4.5gHz), MB: Asus P8P65 PRO Rev(3.1),
PSU: XFX 750w (modular), RAM: 2x Crosair Vengence 1600mz 4024mb
Cooling: CoolIT ECO A.L.C CPU COOLER
Chassi: Raven rv03

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Gnällbältets huvudstad
Registrerad
Maj 2003
Skrivet av ediz:

Hejsan!

Jo, jag har en sån här sladd i datorn: https://www.inet.se/artikel/8600942/adapterkabel-4-pins-till-... .

De svarta ska ge ut 12v.

OM de är kopplade som på bilden - ja. De kontakterna som har gula sladdar in ska vara 12V, de med röda ska vara 5V, återigen om de är rätt kopplade.

Har de vänts så var det väl typ så, kör med den andra istället eller reklamera den.

Är de inte felvända är det inte adaptern utan molexkontakten som är felaktig, har varit med om det också.

MSI P67A-GD65 B3 | i7 3770 @ 4.2 GHz | 16 GB RAM | EVGA GTX 980 Ti Classified SLI | Acer XB270HU G-Sync | Corsair AX850W

Kommentera inte inlägg som bryter mot reglerna - anmäl dem. Det blir bara mer jobb för oss moderatorer annars.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kovland, Sundsvall
Registrerad
Sep 2008
Skrivet av Zcenicx:

OM de är kopplade som på bilden - ja. De kontakterna som har gula sladdar in ska vara 12V, de med röda ska vara 5V, återigen om de är rätt kopplade.

Har de vänts så var det väl typ så, kör med den andra istället eller reklamera den.

Är de inte felvända är det inte adaptern utan molexkontakten som är felaktig, har varit med om det också.

Jag var med om ett headset där en adapter som följde med var lödd "tvärtom" så att ljudet blev spegelvänt, detta var en Razer produkt. Så att det kan vara fel från tillverkaren är inte helt osannolikt.

Det funkade fint i din gamla dator, men inte nu? Har du alltid haft 1 fläkt i kopplad eller har du nu flera stycken jämfört med förut?

ATX sys i micro-atx chassi -> Ace ecco-220 | Intel Q9550 @ 3,8 w/ 620 + GT 1850 | HIS 6970-Antec 620 mod w/ GT 1850 | 4x2gb OCZ reaper 1150mhz | Corsair 750tx | m4 128gb | W7 ulti 64

Laptop Acer 3820TG | i5 450m | 5650 | Intel G3 160gb