Problem överklockning 6850

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halland
Registrerad
Sep 2007

Problem överklockning 6850

Hej! Har ett Gigabyte 6850 1GB OC.
https://www.inet.se/artikel/5409074/gigabyte-radeon-hd6850-10...

Finns det något sätt att höja volten på detta kortet? Sökt på internet och vissa säger att det går genom att mecka lite i MSI Afterburner.

Jag får det dock inte att funka. Kan inte ens komma ifrån 875/1200 spärren som ska gå. Följt alla möjliga guider men MSI Afterburner vägrar att låta mig gå högre än 875/1200.

Hjälp!

Intel i5 3570k @ 4.5 GHz || Asrock Z77 Performance || Dark Rock Pro 2 || PNY+PALIT 670 SLI || Dark Power Pro 10 || Crossover 27" IPS

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Enköping
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av Ninotramp:

Hej! Har ett Gigabyte 6850 1GB OC.
https://www.inet.se/artikel/5409074/gigabyte-radeon-hd6850-10...

Finns det något sätt att höja volten på detta kortet? Sökt på internet och vissa säger att det går genom att mecka lite i MSI Afterburner.

Jag får det dock inte att funka. Kan inte ens komma ifrån 875/1200 spärren som ska gå. Följt alla möjliga guider men MSI Afterburner vägrar att låta mig gå högre än 875/1200.

Hjälp!

På mitt 6850 så är gränsen på 850/1200. Kan beror på att mitt inte är OC från fabrik. Men går man in i MSI Afterburner mappen där det är installerat. Så finns det en CFG fil tror jag det va, tror den heter nå med "AfterBurner.cfg" Öppna den o ändra "EnableUnofficialOverclocking" till 1. Den står på 0 innan, bara sudda o skriva en 1 istället och spara. Så måste man vara admin för att kunna göra det. Efter det kunde ja välja högre frekvenser, 1010/13xx nånting tror jag.

Chassi: Cooler Master Stryker Nätaggregat: Corsair AX750 Moderkort: Asus Sabertooth Z77
Processor: i5-3570K Kylare: Corsair H100 RAM: Corsair Vengeance LP 1600MHz 8GB
Grafikkort: GTX 1080 SSD: OCZ Agility 3 240GB HDD: WD Green 2TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halland
Registrerad
Sep 2007
Skrivet av Almost_Me:

På mitt 6850 så är gränsen på 850/1200. Kan beror på att mitt inte är OC från fabrik. Men går man in i MSI Afterburner mappen där det är installerat. Så finns det en CFG fil tror jag det va, tror den heter nå med "AfterBurner.cfg" Öppna den o ändra "EnableUnofficialOverclocking" till 1. Den står på 0 innan, bara sudda o skriva en 1 istället och spara. Så måste man vara admin för att kunna göra det. Efter det kunde ja välja högre frekvenser, 1010/13xx nånting tror jag.

Jag vet har gjort detta. Det ska funka men för mig nej! Blir så trött...

[ATIADLHAL]
UnofficialOverclockingEULA = 1
UnofficialOverclockingMode = 1

Intel i5 3570k @ 4.5 GHz || Asrock Z77 Performance || Dark Rock Pro 2 || PNY+PALIT 670 SLI || Dark Power Pro 10 || Crossover 27" IPS

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Enköping
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av Ninotramp:

Jag vet har gjort detta. Det ska funka men för mig nej! Blir så trött...

[ATIADLHAL]
UnofficialOverclockingEULA = 1
UnofficialOverclockingMode = 1

Min slutar inte på EULA eller nå mode.
Min ser ut såhär:

[ATIADLHAL]
EnableUnofficialOverclocking = 1
AccessibilityCheckingPeriod = 0

Chassi: Cooler Master Stryker Nätaggregat: Corsair AX750 Moderkort: Asus Sabertooth Z77
Processor: i5-3570K Kylare: Corsair H100 RAM: Corsair Vengeance LP 1600MHz 8GB
Grafikkort: GTX 1080 SSD: OCZ Agility 3 240GB HDD: WD Green 2TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halland
Registrerad
Sep 2007
Skrivet av Almost_Me:

Min slutar inte på EULA eller nå mode.
Min ser ut såhär:

[ATIADLHAL]
EnableUnofficialOverclocking = 1
AccessibilityCheckingPeriod = 0

Jag tänkte väl att något var fel. Kan du ge mig hela raden på din config fil? Något är ju skumt med min. Har testat både 2.1 och 2.20 beta.

Clean install: 2.10

[Properties] ShowGeneralTab = 1 ShowFanTab = 1 ShowMonitoringTab = 1 ShowOnScreenDisplayTab = 1 ShowScreenCaptureTab = 1 ShowVideoCaptureTab = 1 ShowProfilesTab = 1 ShowUserInterfaceTab = 1 [Settings] Skin = compact.usf StartMinimized = 0 StartWithWindows = 0 RememberSettings = 0 FirstRun = 1 FirstUserDefineClick = 1 FirstServerRun = 1 HwPollPeriod = 1000 MMIOPageSize = 4 PCIBusFilter = -10h ShowTooltips = 1 ShowHints = 1 PauseInSuspendedMode = 1 CurrentGpu = 0 Sync = 1 AttachMonitoringWindow = 1 MonitoringWindowOnTop = 1 ShowPerformanceProfilerStatus = 0 LCDFont = font4x6.dat LCDScrollTimerPeriod = 30 UnlockVoltageControl = 0 UnlockVoltageMonitoring = 0 ShowOSDTime = 0 RestoreAfterSuspendedMode = 0 StartupViaTaskScheduler = 1 StartupDelay = 0 MinMonitoringGraphHeight = -1 LocalizationDebugFlags = 0 EnableLog = 0 RecreateLog = 0 LogPath = DontStopLoggingOnWriteFailure = 0 LogLimit = 10 ForceConstantVoltage = 0 AllowCaptureVoltageDefaults = 0 Link = 1 UseDirectInputHotkeyHandler = 1 SendToTrayOnClose = 0 DataFilteringThreshold = 10 ScreenCaptureFolder = ScreenCaptureFormat = bmp ScreenCaptureQuality = 100 VideoCaptureFormat = MJPG VideoCaptureFolder = VideoCaptureQuality = 85 VideoCaptureFramerate = 30 VideoCaptureFramesize = 2 VideoCaptureThreads = FFFFFFFFh FanSpeedReadbackDelay = 1000 CaptureOSD = 1 [ATIADLHAL] UnofficialOverclockingEULA = UnofficialOverclockingMode = 0 AccessibilityCheckingPeriod = 0 [NVAPIHAL] ClockDomainIdWorkaround = -1

Intel i5 3570k @ 4.5 GHz || Asrock Z77 Performance || Dark Rock Pro 2 || PNY+PALIT 670 SLI || Dark Power Pro 10 || Crossover 27" IPS

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Enköping
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av Ninotramp:

Jag tänkte väl att något var fel. Kan du ge mig hela raden på din config fil? Något är ju skumt med min. Har testat både 2.1 och 2.20 beta.

Clean install: 2.10

[Properties] ShowGeneralTab = 1 ShowFanTab = 1 ShowMonitoringTab = 1 ShowOnScreenDisplayTab = 1 ShowScreenCaptureTab = 1 ShowVideoCaptureTab = 1 ShowProfilesTab = 1 ShowUserInterfaceTab = 1 [Settings] Skin = compact.usf StartMinimized = 0 StartWithWindows = 0 RememberSettings = 0 FirstRun = 1 FirstUserDefineClick = 1 FirstServerRun = 1 HwPollPeriod = 1000 MMIOPageSize = 4 PCIBusFilter = -10h ShowTooltips = 1 ShowHints = 1 PauseInSuspendedMode = 1 CurrentGpu = 0 Sync = 1 AttachMonitoringWindow = 1 MonitoringWindowOnTop = 1 ShowPerformanceProfilerStatus = 0 LCDFont = font4x6.dat LCDScrollTimerPeriod = 30 UnlockVoltageControl = 0 UnlockVoltageMonitoring = 0 ShowOSDTime = 0 RestoreAfterSuspendedMode = 0 StartupViaTaskScheduler = 1 StartupDelay = 0 MinMonitoringGraphHeight = -1 LocalizationDebugFlags = 0 EnableLog = 0 RecreateLog = 0 LogPath = DontStopLoggingOnWriteFailure = 0 LogLimit = 10 ForceConstantVoltage = 0 AllowCaptureVoltageDefaults = 0 Link = 1 UseDirectInputHotkeyHandler = 1 SendToTrayOnClose = 0 DataFilteringThreshold = 10 ScreenCaptureFolder = ScreenCaptureFormat = bmp ScreenCaptureQuality = 100 VideoCaptureFormat = MJPG VideoCaptureFolder = VideoCaptureQuality = 85 VideoCaptureFramerate = 30 VideoCaptureFramesize = 2 VideoCaptureThreads = FFFFFFFFh FanSpeedReadbackDelay = 1000 CaptureOSD = 1 [ATIADLHAL] UnofficialOverclockingEULA = UnofficialOverclockingMode = 0 AccessibilityCheckingPeriod = 0 [NVAPIHAL] ClockDomainIdWorkaround = -1

Mitt afterburner började krångla lite så ja tog bort det o installera nytt, och min cfg är lika som din nu :S vet inte om det är så på senaste versionen?

Chassi: Cooler Master Stryker Nätaggregat: Corsair AX750 Moderkort: Asus Sabertooth Z77
Processor: i5-3570K Kylare: Corsair H100 RAM: Corsair Vengeance LP 1600MHz 8GB
Grafikkort: GTX 1080 SSD: OCZ Agility 3 240GB HDD: WD Green 2TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halland
Registrerad
Sep 2007
Skrivet av Almost_Me:

Mitt afterburner började krångla lite så ja tog bort det o installera nytt, och min cfg är lika som din nu :S vet inte om det är så på senaste versionen?

Värdelös är den iaf! Aja har kortet på max nu då! -.-

Tack för hjälpen

Intel i5 3570k @ 4.5 GHz || Asrock Z77 Performance || Dark Rock Pro 2 || PNY+PALIT 670 SLI || Dark Power Pro 10 || Crossover 27" IPS