ASUS P8Z68-V PRO vilket skitkort (fel forumdel)

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2002

ASUS P8Z68-V PRO vilket skitkort (fel forumdel)

(möjligt att tråden ska ligga under Processorer moderkort och minnen /intel istället?)

eller så är det nån inställning

Hur får man bort det Sanslösa hoppandet av CPU volten vid olka belastningar och CPU hastigheter?
den ändrar ju volten som en idiot.
kortet fixar inte det det är bara att konstatera

även fast jag kör i 4.9Ghz så får skiten för sig att sänka volten till 1.2v även när man kör igång prime
det hinner alltså inte ställa om till en högre volt och det blir blåskärm direkt.

jag vill självklart köra med offset men inte så mycket hoppande som det är nu.
går det att fixa annars blir det att byta tillbaka skiten

i7 2600K 4.8Ghz Vattenkyld (EK Supreme HF Nickel)| ASUS P8Z68-V PRO |Corsair 8GB CL9 2133MHz VENGEANCE PRO| Corsair RM850 850W |EVGA GTX 780 SC ACX SLI Vattenkylda (EK-FC Titan - Acetal)|Pump: Alphacool D5/EK-D5 X-RES 100 Topp|Radiatorer: BlackICE GT Stealth 360|EK-CoolStream XTC 140|Fläktar: 3X Akasa Apache 120mm|2x Akasa Apache 140mm|Skärm: Samsung S27A950D 120Hz|Systemdisk: OCZ Vertex3 MAX IOPS 120GB|Datorlåda: Corsair Obsidian 800D|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gävle
Registrerad
Sep 2005

Vad har du ställt LLC på?

Följ råden i; http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?265228-ASU...

[i]Tycker du att övervakningen har gått alldeles för långt? Rösta Piratpartiet!
Lenovo T420s

[/i]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västmanland
Registrerad
Feb 2004

Den är stabil med Manuell CPU-Volt i prime?

NZXT H440 | i7 5820K | Asus X99-A | 32GB HyperX Savage 2666Mhz CL13 | EVGA 1080 SC ACX3.0 | Crucial BX100 500GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Täby
Registrerad
Sep 2005

Stäng av C3/C6 states i UEFI. Löste problemet för mig med P8P67 Pro. EIST och C1E kan fortfarande vara aktiverade.

:: i5 2500K @ 4.5GHz 1.34V :: Asus P8P67 Pro :: 4x4GB Corsair Vengeance 1600MHz CL8 :: Asus GTX 670 :: XFX Core 650W ::

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2002
Skrivet av SubMarine:

Stäng av C3/C6 states i UEFI. Löste problemet för mig med P8P67 Pro. EIST och C1E kan fortfarande vara aktiverade.

det hjälper bara så länge du har igång datorn
stänger du av skiten över natten så är det lika illa igen

tok stabil överklockning på 4.8Ghz igår
idag med EXAKT samma inställningar så slår prime ifrån direkt och det blir blue screen
sänker man hastigheten till 3.5Ghz så är det lika surt där.

den enda möjligheten av få skiten stabilt igen oavsett CPU klock är att köra igång Turbo EVO så att den söker den högsta stabila klocken.

det blir att byta tillbaka kortet och CPUn
så här ska det fan inte vara.

i7 2600K 4.8Ghz Vattenkyld (EK Supreme HF Nickel)| ASUS P8Z68-V PRO |Corsair 8GB CL9 2133MHz VENGEANCE PRO| Corsair RM850 850W |EVGA GTX 780 SC ACX SLI Vattenkylda (EK-FC Titan - Acetal)|Pump: Alphacool D5/EK-D5 X-RES 100 Topp|Radiatorer: BlackICE GT Stealth 360|EK-CoolStream XTC 140|Fläktar: 3X Akasa Apache 120mm|2x Akasa Apache 140mm|Skärm: Samsung S27A950D 120Hz|Systemdisk: OCZ Vertex3 MAX IOPS 120GB|Datorlåda: Corsair Obsidian 800D|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Täby
Registrerad
Sep 2005

Har du testat minnena i memtest? Trasiga/ostabila minnen kan ge väldigt intermittenta fel.

Slutade spänningen hoppa när du stängde av C3/C6 states?

:: i5 2500K @ 4.5GHz 1.34V :: Asus P8P67 Pro :: 4x4GB Corsair Vengeance 1600MHz CL8 :: Asus GTX 670 :: XFX Core 650W ::

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2002

tror inte det är minnena
det verkar vara nån bugg

nu är det stabilt igen i 4.8Ghz med bara 1.35v på CPUn

frågan är vad som ändras i biosen av turbo evo?
man måste tydligen köra igång turbo evo så att en stabil klock hittas först
efter det så är det bara att boota om och ändra tillbaka till dom inställningarna i biosen som man brukar köra med och det är stabilt igen.

antingen nån cold bug eller nåt annat
får testa vidare

i7 2600K 4.8Ghz Vattenkyld (EK Supreme HF Nickel)| ASUS P8Z68-V PRO |Corsair 8GB CL9 2133MHz VENGEANCE PRO| Corsair RM850 850W |EVGA GTX 780 SC ACX SLI Vattenkylda (EK-FC Titan - Acetal)|Pump: Alphacool D5/EK-D5 X-RES 100 Topp|Radiatorer: BlackICE GT Stealth 360|EK-CoolStream XTC 140|Fläktar: 3X Akasa Apache 120mm|2x Akasa Apache 140mm|Skärm: Samsung S27A950D 120Hz|Systemdisk: OCZ Vertex3 MAX IOPS 120GB|Datorlåda: Corsair Obsidian 800D|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Täby
Registrerad
Sep 2005

Har du senaste UEFI för ditt kort?

Ändrar inte turbo evo på bclk också?

:: i5 2500K @ 4.5GHz 1.34V :: Asus P8P67 Pro :: 4x4GB Corsair Vengeance 1600MHz CL8 :: Asus GTX 670 :: XFX Core 650W ::

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2002
Skrivet av SubMarine:

Har du senaste UEFI för ditt kort?

Ändrar inte turbo evo på bclk också?

du menar bios eller?
isåfall är det den senaste 0706

eller är det nån annan uppdatering man har missat?

turbo evo ändrar allt

du som också har ett PRO kort
har du lyckats köra printscreen i biosen och sparat på USB?
funkar inte här trots att jag har USB minneskort inkopplade
det står bara "please select USB flashdrive"
är det så grinigt så att det måste vara USB flashminnen?

i7 2600K 4.8Ghz Vattenkyld (EK Supreme HF Nickel)| ASUS P8Z68-V PRO |Corsair 8GB CL9 2133MHz VENGEANCE PRO| Corsair RM850 850W |EVGA GTX 780 SC ACX SLI Vattenkylda (EK-FC Titan - Acetal)|Pump: Alphacool D5/EK-D5 X-RES 100 Topp|Radiatorer: BlackICE GT Stealth 360|EK-CoolStream XTC 140|Fläktar: 3X Akasa Apache 120mm|2x Akasa Apache 140mm|Skärm: Samsung S27A950D 120Hz|Systemdisk: OCZ Vertex3 MAX IOPS 120GB|Datorlåda: Corsair Obsidian 800D|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2010

Har samma kort och känner inte alls igen dina problem, har stabila offset klockningar i 4500, 4700, 4800 och 5000 MHz sparade och kör 4500 MHz till vardags.

Vad har du för värden på offset, LLC mm?

Jag lade upp mina inställningar för 4500 MHz och 4700 MHz i den här tråden...
http://www.sweclockers.com/forum/2-kylning-och-overklockning-...

ii7 2600K @ 4500 mhz, P8Z68-V Pro, 16 GB Vengeance LP @ 1600 mhz, Samsung 830 256 GB (system), X25-M 160 GB, Chieftec 650W PSU, GTX 660 2GB, CM ATCS 840, NH-D14, WIN 8 pro. Sidekick - Acer TimelineX 3820TG.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2002
Skrivet av sorkin:

Vad har du för värden på offset, LLC mm?

postar dom sen när jag har kommit på hur man tar screenshots från biosen(ni ser det är inte mycket som funkar med det här jäkla kortet )

men det är inte inställningarna som är problemet.
jag kan säkert köra med dina inställningar men stänger jag av datorn över natten så kommer den ändå bli ostabil som fan.
nåt ändrar sig i biosen när man stänger av datorn under en längre tid.
som jag sa tidigare så är den enda lösningen att köra igång turbo evo och söka upp en stabil hastighet och sen boota om och ladda dom gamla inställningarna.

måste kika vidare på det här med cold buggen
det måste vara den eller så är det nåt skit med turbo evo programmet?
ändrar den bios inställningar när windows startas?

i7 2600K 4.8Ghz Vattenkyld (EK Supreme HF Nickel)| ASUS P8Z68-V PRO |Corsair 8GB CL9 2133MHz VENGEANCE PRO| Corsair RM850 850W |EVGA GTX 780 SC ACX SLI Vattenkylda (EK-FC Titan - Acetal)|Pump: Alphacool D5/EK-D5 X-RES 100 Topp|Radiatorer: BlackICE GT Stealth 360|EK-CoolStream XTC 140|Fläktar: 3X Akasa Apache 120mm|2x Akasa Apache 140mm|Skärm: Samsung S27A950D 120Hz|Systemdisk: OCZ Vertex3 MAX IOPS 120GB|Datorlåda: Corsair Obsidian 800D|

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2002

tydligen så finns det fler som har problem det här kortet
http://www.overclock.net/intel-motherboards/1104861-asus-p8z6...

Citat:

none of my settings worked. Sooner or later evey "combination" of settings failed(reboot, BSOD or some strange artifacts).

en annan
http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=214230

svar från en

Citat:

check you are using the xmp profile for your ram instead of setting it to 1600mhz. also make sure you have the latest bios. I had similar symptoms with my P68 board until I got the memory profile right.

kan vara samma problem här
ska prova

i7 2600K 4.8Ghz Vattenkyld (EK Supreme HF Nickel)| ASUS P8Z68-V PRO |Corsair 8GB CL9 2133MHz VENGEANCE PRO| Corsair RM850 850W |EVGA GTX 780 SC ACX SLI Vattenkylda (EK-FC Titan - Acetal)|Pump: Alphacool D5/EK-D5 X-RES 100 Topp|Radiatorer: BlackICE GT Stealth 360|EK-CoolStream XTC 140|Fläktar: 3X Akasa Apache 120mm|2x Akasa Apache 140mm|Skärm: Samsung S27A950D 120Hz|Systemdisk: OCZ Vertex3 MAX IOPS 120GB|Datorlåda: Corsair Obsidian 800D|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av pg_ice:

det måste vara den eller så är det nåt skit med turbo evo programmet?
ändrar den bios inställningar när windows startas?

Den ändrar överhuvud taget aldrig BIOS, bara klockar upp "on the fly", klocken förvinner vid nästa omstart då BIOS inte är uppdaterad. Tycker du ska undvika det programmet och klocka direkt i BIOS och absolut inte med autoklockningen som gör ett uselt jobb.

ii7 2600K @ 4500 mhz, P8Z68-V Pro, 16 GB Vengeance LP @ 1600 mhz, Samsung 830 256 GB (system), X25-M 160 GB, Chieftec 650W PSU, GTX 660 2GB, CM ATCS 840, NH-D14, WIN 8 pro. Sidekick - Acer TimelineX 3820TG.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Sep 2002

Säger bara... RTFM och ställ in inställningarna manuellt istället.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2002

ändrade minnena till auto istället för 1600mhz som rekomenderades.
hastigheten körs då som JEDEC#3 med 1333Mhz

man tappar inte nån märkbar prestanda med lite lägre minnsehastighet så funkar det så kör jag med det.
testade superPi och det vart exakt samma.
7.8sec båda gångerna med olika minneshastigheter

av nån anledning så fick kortet för sig att fixa printscreen från biosen
postar bilderna

i7 2600K 4.8Ghz Vattenkyld (EK Supreme HF Nickel)| ASUS P8Z68-V PRO |Corsair 8GB CL9 2133MHz VENGEANCE PRO| Corsair RM850 850W |EVGA GTX 780 SC ACX SLI Vattenkylda (EK-FC Titan - Acetal)|Pump: Alphacool D5/EK-D5 X-RES 100 Topp|Radiatorer: BlackICE GT Stealth 360|EK-CoolStream XTC 140|Fläktar: 3X Akasa Apache 120mm|2x Akasa Apache 140mm|Skärm: Samsung S27A950D 120Hz|Systemdisk: OCZ Vertex3 MAX IOPS 120GB|Datorlåda: Corsair Obsidian 800D|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2010

Det blev visst inte så lyckat med omskalningen av bilderna vid upload, det är oläsligt för mig.

ii7 2600K @ 4500 mhz, P8Z68-V Pro, 16 GB Vengeance LP @ 1600 mhz, Samsung 830 256 GB (system), X25-M 160 GB, Chieftec 650W PSU, GTX 660 2GB, CM ATCS 840, NH-D14, WIN 8 pro. Sidekick - Acer TimelineX 3820TG.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2002
Skrivet av sorkin:

Det blev visst inte så lyckat med omskalningen av bilderna vid upload, det är oläsligt för mig.

skyll på swec
tryck visa bild så blir det rätt storlek

ett tips om ni köper ett Asus P8Z68-V PRO kort
köp även ett Logitech Illuminated tangentbord
det tål en hel del smällar.

råkade kröka mitt på mitten från en smäll
det var bara att böja tillbaka det.
inga sprickor eller nåt..as new

i7 2600K 4.8Ghz Vattenkyld (EK Supreme HF Nickel)| ASUS P8Z68-V PRO |Corsair 8GB CL9 2133MHz VENGEANCE PRO| Corsair RM850 850W |EVGA GTX 780 SC ACX SLI Vattenkylda (EK-FC Titan - Acetal)|Pump: Alphacool D5/EK-D5 X-RES 100 Topp|Radiatorer: BlackICE GT Stealth 360|EK-CoolStream XTC 140|Fläktar: 3X Akasa Apache 120mm|2x Akasa Apache 140mm|Skärm: Samsung S27A950D 120Hz|Systemdisk: OCZ Vertex3 MAX IOPS 120GB|Datorlåda: Corsair Obsidian 800D|

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2002

problemet löst
det var minnet som spökade
eller rättare sagt minneskontrollen?

ändrade till Auto(1333Mhz) och 1.5v istället för 1600mhz och 1.65v
iofs så ska minnena klara det och dom gjorde det med gamla 1336 moderkortet så helt friskt är ju inte det här Asus kortet
jag får köra med en lägre minneshastighet än vad dom ska klara tack vare den sunkiga kvaliteten på kortet.

sommarjobbare på Asus som har varit med och byggt?

i7 2600K 4.8Ghz Vattenkyld (EK Supreme HF Nickel)| ASUS P8Z68-V PRO |Corsair 8GB CL9 2133MHz VENGEANCE PRO| Corsair RM850 850W |EVGA GTX 780 SC ACX SLI Vattenkylda (EK-FC Titan - Acetal)|Pump: Alphacool D5/EK-D5 X-RES 100 Topp|Radiatorer: BlackICE GT Stealth 360|EK-CoolStream XTC 140|Fläktar: 3X Akasa Apache 120mm|2x Akasa Apache 140mm|Skärm: Samsung S27A950D 120Hz|Systemdisk: OCZ Vertex3 MAX IOPS 120GB|Datorlåda: Corsair Obsidian 800D|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2010

Mina Vengeance LP går fint i 1600 MHz på 1.5V, kör 16 GB i 4X4, kanske värt att byta minnen.
Det är ju rekommenderat med 1,5V minnen för Sandy Bridge, 1,65 funkar men kanske stället till det när man klockar. Det verkar ju i alla fall så att döma av dina erfarenheter, minneskontrollern sitter ju i processorn.

ii7 2600K @ 4500 mhz, P8Z68-V Pro, 16 GB Vengeance LP @ 1600 mhz, Samsung 830 256 GB (system), X25-M 160 GB, Chieftec 650W PSU, GTX 660 2GB, CM ATCS 840, NH-D14, WIN 8 pro. Sidekick - Acer TimelineX 3820TG.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2002

glöm det ovan
samma strul nu igen efter att ha datorn stått över natten
helt omöjligt att få det stabilt
inte äns i 3.5ghz med 1.4v på CPUn lol

ni hör själva att det är nåt alvarligt fel va?

som sagts förut så är det bara att köra igång turbo evo och söka en ny klock
boota om och ladda oc profilen på nytt
DÅ funkar det

vad händer i biosen när datorn är avslagen?
det är nån instälning som man inte blir av med föräns turbo evo skiten köras igång

nu ryker kortet.
tillbaka till webhallen och byta skiten
jävla skit grejor alltså

i7 2600K 4.8Ghz Vattenkyld (EK Supreme HF Nickel)| ASUS P8Z68-V PRO |Corsair 8GB CL9 2133MHz VENGEANCE PRO| Corsair RM850 850W |EVGA GTX 780 SC ACX SLI Vattenkylda (EK-FC Titan - Acetal)|Pump: Alphacool D5/EK-D5 X-RES 100 Topp|Radiatorer: BlackICE GT Stealth 360|EK-CoolStream XTC 140|Fläktar: 3X Akasa Apache 120mm|2x Akasa Apache 140mm|Skärm: Samsung S27A950D 120Hz|Systemdisk: OCZ Vertex3 MAX IOPS 120GB|Datorlåda: Corsair Obsidian 800D|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2010

Igen, Turbo V Evo uppdaterar inte BIOS!
Den klockar on the fly, när du startar den igen sparkar den igång samma inställningar du hade senast och det du ser i BIOS har inget med dom att göra. Startar du datorn utan att starta Turbo V så gäller BIOS inställningarna till du startar programmet.
Kör hwmonitor eller cpu-z när du startar det så kommer du se hur de aktiva värdena ändras utan att för den skull BIOS uppdateras.

Antingen klockar du med Turbo V och då kan du gott ha stock inställningar i BIOS, eller så klockar du i BIOS och låter bli Turbo V.

ii7 2600K @ 4500 mhz, P8Z68-V Pro, 16 GB Vengeance LP @ 1600 mhz, Samsung 830 256 GB (system), X25-M 160 GB, Chieftec 650W PSU, GTX 660 2GB, CM ATCS 840, NH-D14, WIN 8 pro. Sidekick - Acer TimelineX 3820TG.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2002
Skrivet av sorkin:

Igen, Turbo V Evo uppdaterar inte BIOS!
Den klockar on the fly, när du startar den igen sparkar den igång samma inställningar du hade senast och det du ser i BIOS har inget med dom att göra.

ändrar jag offset för CPU volten så ändras den i windows
ändrar jag CPU ratio i biosen så ändras den i windows.
hur förklarar du det?
då kör väl inte Turbo Evo med "samma" inställningar

troligen behåller jag det här skitkortet
orkar inte åka 18 mil till webhallen och byta ut det
misstänker att det kommer att vara lika illa även om jag byter.

fler problem:
Musen hittas inte ibland i bios och i windows
då får man plugga ur och plugga in den för att crap kortet ska känna av att man har en mus inkopplad.

ytterligare grejor som inte funkar:
kör nu med iGPU genom DVI till monitorn
har valt följande i bios och installerat Virtu drivarna

trots det så kommer den här rutan upp när jag startar Virtu

vilken jävla GPU konfiguration menar dom?

fuck off Asus är allt jag har att säga

i7 2600K 4.8Ghz Vattenkyld (EK Supreme HF Nickel)| ASUS P8Z68-V PRO |Corsair 8GB CL9 2133MHz VENGEANCE PRO| Corsair RM850 850W |EVGA GTX 780 SC ACX SLI Vattenkylda (EK-FC Titan - Acetal)|Pump: Alphacool D5/EK-D5 X-RES 100 Topp|Radiatorer: BlackICE GT Stealth 360|EK-CoolStream XTC 140|Fläktar: 3X Akasa Apache 120mm|2x Akasa Apache 140mm|Skärm: Samsung S27A950D 120Hz|Systemdisk: OCZ Vertex3 MAX IOPS 120GB|Datorlåda: Corsair Obsidian 800D|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2010

Ändrar du CPU volten i Turbo V så visst ser du ändringen i windows, men det skrivs inte till BIOS så det blir permanent.

Dina musproblem har nog mer med drivrutiner än moderkortet att göra.

Lucid Virtu blir inte jag heller klok på, fick igång det och allt blev sämre.

ii7 2600K @ 4500 mhz, P8Z68-V Pro, 16 GB Vengeance LP @ 1600 mhz, Samsung 830 256 GB (system), X25-M 160 GB, Chieftec 650W PSU, GTX 660 2GB, CM ATCS 840, NH-D14, WIN 8 pro. Sidekick - Acer TimelineX 3820TG.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011

Lucid Virtu

fel post

Asus P8Z68-V Pro - i5 2500K@4,5Ghz - MSI Radeon R9 280X 3GB - Cooler Master Hyper 212 Plus - Corsair 8GB CL9 1600Mhz - Windows 7 64bit - Fractal Design R2 800W - OCZ Trion 150 2,5" SSD 240 GB - 1TB WD Caviar Black - Fractal Design Define R3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Mar 2011

Stäng av speedstep? Den klockar och voltar väl ner när kraften inte används?

Citera!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av ErsHöghet:

Stäng av speedstep? Den klockar och voltar väl ner när kraften inte används?

Precis vad jag tänkte på. Har inga problem med mitt p8z68-v eller p8z68 pro kort. Båda överklockade (-v 4600, pro 4700) och vartit så i 2+ månader, o minnen körs i 1600+ Mhz. Pro utan speedstep o -v med speedstep.

- Gör om, gör rätt....

1, i2500K @ 4.6 Ghz w SpeedStep - Asus P8Z68-V - Corsair H50 - Corsair 4x2Gb CL9 1600Mhz VENGEANCE - Fractal Design Tesla 550W 80+ - Corsair Obsidian 700D Svart -

2, i2500K @ 4.7 Ghz Asus P8Z68 Pro blablablabal

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2002

update:
det är minnet som inte funkar med kortet
det förklarar varför det inte vart mer stabilt med högre V core
det vart heller ingen skillnad på minnena i 1333Mhz 1.5v vs 1800Mhz med 1.65v

tog bort 2 stickor och testade med 1 i single mode
inga problem

vilket minne rekomenderar ni?
8gb räcker

i7 2600K 4.8Ghz Vattenkyld (EK Supreme HF Nickel)| ASUS P8Z68-V PRO |Corsair 8GB CL9 2133MHz VENGEANCE PRO| Corsair RM850 850W |EVGA GTX 780 SC ACX SLI Vattenkylda (EK-FC Titan - Acetal)|Pump: Alphacool D5/EK-D5 X-RES 100 Topp|Radiatorer: BlackICE GT Stealth 360|EK-CoolStream XTC 140|Fläktar: 3X Akasa Apache 120mm|2x Akasa Apache 140mm|Skärm: Samsung S27A950D 120Hz|Systemdisk: OCZ Vertex3 MAX IOPS 120GB|Datorlåda: Corsair Obsidian 800D|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2010

Vi kör ju med Corsair Vengeance dom flesta med SB och det funkar kanon, själv får jag upp mitt i 5000 MHz med fyra stickor på 1600 MHz.
Välj LP modellen så slipper du dom skrymmande och helt onödiga kylflänsarna på standardmodellen.

ii7 2600K @ 4500 mhz, P8Z68-V Pro, 16 GB Vengeance LP @ 1600 mhz, Samsung 830 256 GB (system), X25-M 160 GB, Chieftec 650W PSU, GTX 660 2GB, CM ATCS 840, NH-D14, WIN 8 pro. Sidekick - Acer TimelineX 3820TG.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2002
Skrivet av sorkin:

Vi kör ju med Corsair Vengeance dom flesta med SB och det funkar kanon, själv får jag upp mitt i 5000 MHz med fyra stickor på 1600 MHz.
Välj LP modellen så slipper du dom skrymmande och helt onödiga kylflänsarna på standardmodellen.

ok råkade slänga iväg en beställning innan jag läste det här
köpte dom här : Corsair XMS3 Vengeance 8GB DDR3 PC3-12800 1600MHz (2x4GB) (CL9)

så tydligen så är det grinigt med 1.65vs minnen till socket 1155
då vet man det
kanske värt att tänka på för andra som uppgraderar till 1155.
köp nya 1.5volts minnen!

i7 2600K 4.8Ghz Vattenkyld (EK Supreme HF Nickel)| ASUS P8Z68-V PRO |Corsair 8GB CL9 2133MHz VENGEANCE PRO| Corsair RM850 850W |EVGA GTX 780 SC ACX SLI Vattenkylda (EK-FC Titan - Acetal)|Pump: Alphacool D5/EK-D5 X-RES 100 Topp|Radiatorer: BlackICE GT Stealth 360|EK-CoolStream XTC 140|Fläktar: 3X Akasa Apache 120mm|2x Akasa Apache 140mm|Skärm: Samsung S27A950D 120Hz|Systemdisk: OCZ Vertex3 MAX IOPS 120GB|Datorlåda: Corsair Obsidian 800D|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av pg_ice:

ok råkade slänga iväg en beställning innan jag läste det här
köpte dom här : Corsair XMS3 Vengeance 8GB DDR3 PC3-12800 1600MHz (2x4GB) (CL9)

så tydligen så är det grinigt med 1.65vs minnen till socket 1155
då vet man det
kanske värt att tänka på för andra som uppgraderar till 1155.
köp nya 1.5volts minnen!

Det är samma minnen så det lär funka bra om du inte ska ha dom under en stor kylare som jag.

ii7 2600K @ 4500 mhz, P8Z68-V Pro, 16 GB Vengeance LP @ 1600 mhz, Samsung 830 256 GB (system), X25-M 160 GB, Chieftec 650W PSU, GTX 660 2GB, CM ATCS 840, NH-D14, WIN 8 pro. Sidekick - Acer TimelineX 3820TG.