Grafikkort överklockning som går åt pipan

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Täby
Registrerad
Jan 2010

Grafikkort överklockning som går åt pipan

Tänkte igår att jag skulle prova att klocka lite på mitt grafikkort. Sagt och gjort.
Laddade ner Gpu-z, MSI afterburner, Unigine Heaven, furumark. Började med att köra en runda på Heaven för att ha en referens. Är totalt sämst på detta men vafan, borde inte vara rocket science.

Läst på olika forum här samt kollade lite på youtube för att ha någorlunda koll.
Har ett Asus 5970 725/1000Mhz (1.049 mV) Med Acrtic Cooler kylare på istället för original. http://www.webhallen.com/hardvara/111122-arctic_cooling_accel...

Körde först på stock på heaven och fick ungefär 1557 poäng och 50-60fps. Kan nu inte öppna bilden tydligen för att titta exakt.
Provade att sedan dra upp lite och körde igen, verkade funka okej.

Nu kom jag upp i (bara) 780/1100Mhz så hängde sig heaven. Startade om och drog upp volten till 1.073. Då kunde jag köra men fick då betydlig sämre resultat. 948poäng och 40fps. Tempen ligger på 60grader.

Vad är det jag gör för fel eller har jag bara lyckats få det enda kort som inte går att klocka?
har gått in på CCC och stängt av AI men ingen förbättring.

Målet är att kanske komma upp i ungefär 850/1200. närheten av 5870

Cpu: i7-930 stock
RAM: 3x2 1866Mhz
Gpu: 5970
Moderkort: p6x58d premium

Tänkte försöka senare ikväll när jag har lugnat ner mig lite.

- Its all about the game

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2009

Drivrutinerna kan krascha ibland när man klockar. Starta om, och öka volten tills det blir stabilt.

Asus Maximus Extreme moderkort s775 | Core 2 Duo E6850 4.2ghz | Corsair 4GB (2x2048MB) 1600MHz XMS3| Evga Geforce 9800Gtx | Corsair VX 550watt | Zalman Cnps9900 max cpukyl | Scythe kazemaster pro 5.25 fläktkontroller | Lian Li Pc-p50 chassi | Samsung f3 1tb x2 raid0

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
192.168.0.1
Registrerad
Feb 2003

Prova ett annat bios. 900/1200 på 1.1625V på kärnorna, 1.15 på minnena. Ska funka.

.:. 101218 - Mitt allt .:.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Jul 2007
Skrivet av XrOo:

Prova ett annat bios. 900/1200 på 1.1625V på kärnorna, 1.15 på minnena. Ska funka.

Precis! Det är inställningarna som fanns i ATI Overvolt tool! En del kör snäppet högre frekvenser med dom volt-inställningarna