6970 - ingen bild på skärmen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2010

6970 - ingen bild på skärmen

Hej alla. Installerade idag mina nya 6970(Powercolor) och fick genast problem - Det kommer ingen bild på skärmen. Förut hade jag 6870 CF - jag har INTE avinstallerat drivrutiner då det tydligen inte skulle vara nödvändigt.

Detta är vad som händer:

Startar datorn, den går igång(Alla fläktar, lampor, etc etc)
Det börjar pipa ganska högljutt(detta gör det inte när jag kör med 6870) cirka 10 ggr.
Det kommer ingen bild på skärmen överhuvudtaget.
Grafikkortens fläktar går igång(båda 2 på båda korten)
Satte nu i 1 6870 och det fungerar perfekt.

Har testat följande :
Kört utan crossfire brygga
Tagit ut det undre kortet och kört på det övre
Tagit ut det övre och kört på det undre
Bytt plats på PCIE kontakterna

Inget funkar. Kontakterna och kortet sitter i stenhårt(har kollat 4 gånger) så det är antagligen inte problemet.

Någon som kan hjälpa? Tack på förhand.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2010

Testa att stänga av CrossFire i CCC.

Silverstone FT05 | Asus Z170 PRO | i7 6700k | 16GB Corsair Vengeance LP | Noctua NH-U12S | Samsung 850 EVO 500GB | 2x Corsair Force GT 120GB, Raid-0 | Enermax Cluster | EVGA GTX 1080 | Seagate 2TB | Corsair AX860 | Dell UltraSharp U2711 | Dell 2407WFP | Logitech G510 & G35 | Mionix Naos 5000

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Trosa
Registrerad
Apr 2009

Avinstallera drivrutinerna alla fall. Boota datorn i felsäkert läge kör en runda Driversweeper boota om och installera drivrutinerna igen är mitt tips.

I5-750 @ 4,0Ghz | corsair 850w | Corsair 1600mhz Dominator 8GB | samsung 1TB HDD | Crucial m4 SSD 64GB | P7P55 PRO | XFX HD 6970 | Fractal Design R2 Silver window mod | Corsair H50 watercooler
"CPU: AMD Phenom X2 [Överklockad till tre känslor]"
R2:Extended Silence Fenix

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Avesta
Registrerad
Apr 2011

Jag har varit med om att datorn piper när kortet inte får ström, kolla upp det.
När jag bytte från 6870 till 6950 så fick jag bild dock fungerade inget som det skulle, kör en drivesweep och installera om CCC när/om du lyckas få bild

Citera.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2010

Okej fixade det - hade glömt att det är 6 pin + 6+2 pin(Hade endast i 6 pin x2).