HD6870 Windforce (bara 1 DVI-port funkar)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2005

HD6870 Windforce (bara 1 DVI-port funkar)

Hej!

Min polare har ett väldigt mystiskt problem med sin dator. Bara den ena DVI-porten (den övre funkar inte) funkar på hans grafikkort men bara just i hans dator. Hans grafikkort funkar felfritt i min dator. Han har haft skickat in det till Inet (där han köpte det) och de hittade inte heller något fel. Han har testat med ett annat grafikkort i sin dator och då funkar det att köra med båda DVI-portarna (2 skärmar). Vi har också testat att byta PCI-express plats till 8x men det var samma fel. Vi har avinstallerat drivers och använt driver sweeper och sedan installerat de nyaste drivers (11.9).

Någon här som vet vad felet kan vara?

EDIT: Hans komponenter är nästan likadana som mina som ni ser i sign. Han har Corsair Vengeance 8GB 1600MHz, Intel 2500K, Asus P8P67 (inte Pro), Corsair HX650.

▪ i7-6700K ▪ Asus Z170-A ▪ 16GB 2800MHz ▪ Gainward GLH GTX 1080 ▪ 400GB NVMe ▪ Win 10 Pro ▪

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ängelholm
Registrerad
Dec 2007

Finns EN mycket enkel anledning.
Det är att ena porten är dvi-i medans andra är dvi-d, vilket gör att du endast kan koppla in en skärm med vga till dvi adapter i dvi portarna.
Den understa de vill säga, så är de på alla 6870 jag vet om har de så.
Det är inget fel det ska vara så
skaffa 2 skärmar som kör dvi ska nog problemet vara borta.

Stationär 1: I7 3770K 4,5Ghz | Corsair H100I|Sapphire 7970|Asus P67 Sabertooth|Corsair Vengeance 16GB|XFX 750W|Samsung 840 PRO 256GB| Corsair Obsidian 650D|
Stationär 2: I7 4790K|Corsair H60|Asus STRIX 970|Asus Maximus VI Impact|Kingston Savage 16GB 2400Mhz|Fractal Design Integra M 650W|Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design Node 304|

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2005

Okej, tackar! Det var därför det funkade på min dator eftersom jag har 2 st DVI-skärmar.

▪ i7-6700K ▪ Asus Z170-A ▪ 16GB 2800MHz ▪ Gainward GLH GTX 1080 ▪ 400GB NVMe ▪ Win 10 Pro ▪