Överklockning med i7 920. Temps problem.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Motala
Registrerad
Jul 2010

Överklockning med i7 920. Temps problem.

Hejsan, satt och testade mig lite fram följde denna guide:
http://www.sweclockers.com/artikel/6161-overklocka-core-i7

Dock får jag otroliga temps.. (tycker jag?..)
Moderkort: Asus P6T Deluxe v2
Processor: Intel i7 920 2,67

Temps idle: 48
Temps full load: ligger runt 80, efter 9 minuters körning i OCCT så låg tempsen på 87 grader, då slog testet av. Eftersom testet är inställt på 85 grader = avbryt process..

Har testat o ändra lite volt o såvidare, har samma inställningar som i guiden..
är nybörjare på klockning, men tempsen är skyhöga, vill få en stabil klock nu innan bf3..

Fläktarna drar in kyla utifrån chassit o blåser in det i chassit, ska de vara tvärtom?..

Mvh Max

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av StarKzz:

Hejsan, satt och testade mig lite fram följde denna guide:
http://www.sweclockers.com/artikel/6161-overklocka-core-i7

Dock får jag otroliga temps.. (tycker jag?..)
Moderkort: Asus P6T Deluxe v2
Processor: Intel i7 920 2,67

Temps idle: 48
Temps full load: ligger runt 80, efter 9 minuters körning i OCCT så låg tempsen på 87 grader, då slog testet av. Eftersom testet är inställt på 85 grader = avbryt process..

Har testat o ändra lite volt o såvidare, har samma inställningar som i guiden..
är nybörjare på klockning, men tempsen är skyhöga, vill få en stabil klock nu innan bf3..

Fläktarna drar in kyla utifrån chassit o blåser in det i chassit, ska de vara tvärtom?..

Mvh Max

Om du följde guiden, på vilket steg var du? 1,2 eller 3?

Citera för svar!
Har jag hjälpt dig? Klicka på Gilla!
[Galleri]XBMC på Raspberry Pi [GUIDE] XBMC på Raspberry Pi
i7 930 @ 4GHz, 6950, Asus P6X58D-E, Corsair HX750W, 2st Corsair SSD 60 gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Motala
Registrerad
Jul 2010
Skrivet av flIpz0R:

Om du följde guiden, på vilket steg var du? 1,2 eller 3?

Använder steg 2 inställningarna, men får ut 3899,95MHz och när testet är på 3400MHz blankt.

EDIT: Upptäckte att jag skrivit CPU Ratio setting = 20 istället för 19.. ändrade till 19 nu, men har skyhöga temps ändå..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av StarKzz:

Hejsan, satt och testade mig lite fram följde denna guide:
http://www.sweclockers.com/artikel/6161-overklocka-core-i7

Dock får jag otroliga temps.. (tycker jag?..)
Moderkort: Asus P6T Deluxe v2
Processor: Intel i7 920 2,67

Temps idle: 48
Temps full load: ligger runt 80, efter 9 minuters körning i OCCT så låg tempsen på 87 grader, då slog testet av. Eftersom testet är inställt på 85 grader = avbryt process..

Har testat o ändra lite volt o såvidare, har samma inställningar som i guiden..
är nybörjare på klockning, men tempsen är skyhöga, vill få en stabil klock nu innan bf3..

Fläktarna drar in kyla utifrån chassit o blåser in det i chassit, ska de vara tvärtom?..

Mvh Max

Vad har du för kylning på processorn?

HTPC - Mac Mini Mid 2011 /w PLEX
Ljud - Pionner VSX-417, Dynavoice F-6, Dnavoice C-4, Dynavoice S-4
Bärbart Retina Macbook Pro 13" Early 2015 [i5, 128GB], Xiaomi Redmi Note 3 Pro, Teclast x98 3G 64GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av StarKzz:

Använder steg 2 inställningarna, men får ut 3899,95MHz och när testet är på 3400MHz blankt.

Vad har du för kylare?

Citera för svar!
Har jag hjälpt dig? Klicka på Gilla!
[Galleri]XBMC på Raspberry Pi [GUIDE] XBMC på Raspberry Pi
i7 930 @ 4GHz, 6950, Asus P6X58D-E, Corsair HX750W, 2st Corsair SSD 60 gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Motala
Registrerad
Jul 2010
Skrivet av flIpz0R:

Vad har du för kylare?

Skrivet av BabbeN:

Vad har du för kylare?

Oj glömde skriva det, har en Corsair h70!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av StarKzz:

Oj glömde skriva det, har en Corsair h70!

Om du dubbelkollar inställningarna i guiden så du har samma en gång till. Om du har samma så tror jag du har monterat kylaren lite fel. För temperaturen ska vara lägre än så med h70.

Citera för svar!
Har jag hjälpt dig? Klicka på Gilla!
[Galleri]XBMC på Raspberry Pi [GUIDE] XBMC på Raspberry Pi
i7 930 @ 4GHz, 6950, Asus P6X58D-E, Corsair HX750W, 2st Corsair SSD 60 gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Motala
Registrerad
Jul 2010
Skrivet av flIpz0R:

Om du dubbelkollar inställningarna i guiden så du har samma en gång till. Om du har samma så tror jag du har monterat kylaren lite fel. För temperaturen ska vara lägre än så med h70.

Kollade nyss inställningarna, och dem är samma..
Kylarn har jag kollat en gång förrut, har haft problem med temperaturena en annan gång med.. och de sitter som de ska

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Oslo
Registrerad
Sep 2009

Jag har samma problem men nästan exakt samma setup har dock en NH-U12P men får ungefär samma temps

Återkommer om den saken....

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2001

Får samma temps med en H50 och en bra ventilerad låda. Kom fram till att IHS:en på kylaren var konkav så jag lappade den, vilket hjälpte att få ned den 4 grader... men nu har jag bytt system så jag la ned projektet.

MSI X99A SLI KRAIT Edition| Intel i7 6850K @ 4,4 GHz| EK based custom watercooling| Samsung 950 PRO 512GB M.2 NVMe| HyperX Predator DDR4 2800MHz 16GB 14-14-14-36| 2*Sapphire TRI-X R9 290X @ 1120 MHz GPU 1450 Memory| ASUS 27" mg279q @ 60-144 Hz OC:ed Freesync range| Creative SoundBlaster Recon3D PCIe| Cooler Master Vanguard 1000W| Fractal Design Define S| Windows 10 Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av StarKzz:

Kollade nyss inställningarna, och dem är samma..
Kylarn har jag kollat en gång förrut, har haft problem med temperaturena en annan gång med.. och de sitter som de ska

Jag kör en i7 920 @ 3.8, den ligger på 62 som max i load och 45 i idle, kör H70 och MX-2 kylpasta!

Du har inte glömt att koppla in pumpen möjligtvis?

Burken | 4770K | Corsair H70 | MSI Z87 MPOWER | MSI GTX780ti | 16gb RAM | 120+256gb SSD | ZXR

NAS | E6700@2.0, 0.93v | 3tb WD RED

[Dell U2713HM] [Dell U2412M porträtt] [DALI Zensor 3] [Logitech G19] [Xbox 360]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2010

Vilken stepping har du? C0?D0?

Main: || Intel I7 920 || Thermalright Silver Arrow || AMD 6950 CF Bios Mod || Corsair Obsidian 800D ||
Laptop: || Asus N55SF ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Oslo
Registrerad
Sep 2009

jag har en cpu med stepping D0

Återkommer om den saken....

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005

det som orsakar värmen för mestadels spänningen , spelar ingen roll om du kör 12 19 eller 20 som multipel om du har en hög spänning konstant.

använder du samma spänning som i guiden? ( 1,35v) , eller har du vcore på auto måntro?

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Huskvarna
Registrerad
Jan 2010

Jag kör min i 182x21=3.82GHz med Vcore på 1.24V.

1.35V är mycket och kommer att bli varmt - speciellt om du har HT på.

i7 6700k @ 4.7GHz | NH-U12S | ASUS Maximus VIII Gene | Palit 1080 GameRock | 16GB Corsair Vengeance 3000MHz | Samsung 850 Evo M.2 250GB, 840 250GB, 840 EVO 120GB | 3x2TB | Silverstone TJ08B-E | QX2710 | U2412M | AW2310 | Filco Majestouch MX Brown | Logitech G402

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Oslo
Registrerad
Sep 2009
Skrivet av era909:

Jag kör min i 182x21=3.82GHz med Vcore på 1.24V.

1.35V är mycket och kommer att bli varmt - speciellt om du har HT på.

Jag kör 190x20 men med samma vcore men får dock 80 grader i load

Återkommer om den saken....

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Motala
Registrerad
Jul 2010
Skrivet av Eirike93:

Jag kör en i7 920 @ 3.8, den ligger på 62 som max i load och 45 i idle, kör H70 och MX-2 kylpasta!

Du har inte glömt att koppla in pumpen möjligtvis?

Pumpen är ikopplad, men känner ju ej i slangar eller på den om den är igång, men ikopplad är den..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Okt 2011

Nej, det brukar inte gå att höra, men kan den kanske vara paj?
Om du stänger av datorn, rycker alla fläktar och har bara pumpen inkopplad, då hör du nog om den låter eller inte!
Jag har min H70 kopplad så att pumpen sitter på moderkortet som inte styrs automatiskt, så den jobbar fullt hela tiden, sen har jag fläktarna kopplade på CPU-uttaget för då blir den tyst och bra!

//Eirike

Burken | 4770K | Corsair H70 | MSI Z87 MPOWER | MSI GTX780ti | 16gb RAM | 120+256gb SSD | ZXR

NAS | E6700@2.0, 0.93v | 3tb WD RED

[Dell U2713HM] [Dell U2412M porträtt] [DALI Zensor 3] [Logitech G19] [Xbox 360]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Motala
Registrerad
Jul 2010
Skrivet av Eirike93:

Nej, det brukar inte gå att höra, men kan den kanske vara paj?
Om du stänger av datorn, rycker alla fläktar och har bara pumpen inkopplad, då hör du nog om den låter eller inte!
Jag har min H70 kopplad så att pumpen sitter på moderkortet som inte styrs automatiskt, så den jobbar fullt hela tiden, sen har jag fläktarna kopplade på CPU-uttaget för då blir den tyst och bra!

//Eirike

Jadu, kopplade om för o testa som du har det.. Kopplade corsair fläcktarna till cpun och de var ju ingen skillnad på dem så antar att de jobbar 100% hela tiden?
Och pumpen är kopplad till ett vanligt fläcktuttag så de går hela tiden.

Vart appsolut ingen skillnad i värmen, processorn översteg 84a grader som vanligt vid 9m 28s. var typ exakt samma resultat förrut har gjort testet ett par gånger..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Okt 2011

Testade du bara pumpen inkopplad?

Anledningen att dom kanske inte går ner i varv kan vara att BIOS reglerar hastigheten med PWM, och det stödjer inte Corsair's fläktar, ändrar du den dock till att styra med volt så kommer den reglera!

Burken | 4770K | Corsair H70 | MSI Z87 MPOWER | MSI GTX780ti | 16gb RAM | 120+256gb SSD | ZXR

NAS | E6700@2.0, 0.93v | 3tb WD RED

[Dell U2713HM] [Dell U2412M porträtt] [DALI Zensor 3] [Logitech G19] [Xbox 360]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Motala
Registrerad
Jul 2010
Skrivet av Eirike93:

Testade du bara pumpen inkopplad?

Anledningen att dom kanske inte går ner i varv kan vara att BIOS reglerar hastigheten med PWM, och det stödjer inte Corsair's fläktar, ändrar du den dock till att styra med volt så kommer den reglera!

Hur jag körde innan
Pump = vanligt fläckt uttag
Corsair fläktarna = vanligt fläckt uttag

nu:
Pum = vanligt fläckt uttag
corsair fläcktarna = cpu uttag
____________________________________

Du vet möjligtviss inte hur jag reglerar det?..
Ljudet stör ju inte mig så pass? men dock så stör jag mig på temperaturen