Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2008

Kylpasta på CPU-pinnar

Lyckades på något konstigt vänster få kylpasta på några CPU-pinnar i samband med att jag skulle rengöra ovansidan. Har förgäves försökt få bort det lilla som återstår med en tops. Föreligger det en risk för skador eller är det bara att låta vara?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Här
Registrerad
Jun 2010

Försök att ta en liten borste med elektronikrengöring eller liknade och "skrubba", går inte det så då är frågan har du ett keramiskt eller silver kylpasta? Har du keramiskt så ska det inte vara någon fara (eftersom det inte leder ström!), då kan det bli något märke där bara.

Lycka till!

En jädra massa prylar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hudiksvall (Forsa)
Registrerad
Sep 2003

de beror på vilken kylfett du använder en del är ledande andar leder inte ström. Kolla kylfettets manual om den är ledande.
Men de borde få att få bort med en naggad tandborste lite rödsprit typ

Låda Phobya UltraBig Watercase V.1 M-kort ASROCK X99 Taichi CPU i7 5930K Kylning Hemma byggd vattenkylning 2 x 480mm radiatorer Minne4 X 8Gb DDR4 HD SSD 240GB OCZ Trion 100 Grafik 2 x MSI GTX 1070 8GB Sea Hawk EK X HB-SLI AGG Corsair RM 1000w 80+ Gold Skärm Benq XR3501 AMVA 35" Curved

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2005

Skulle tro att risken är minimal, då de flesta kylpastor inte leder ström, men för att vara riktigt säker kan du ju göra som rekommenderats tidigare, använd en liten borste (tandborste kanske) och t.ex. kemiskt ren Aceton, kemiskt ren bensin, isopropanol (isopropylalkohol) eller elektronikrengörningsmedel för att göra rent ordentligt.

~Pelle~

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2008

Tack för snabba svar! Jag köpte Gripens kemiskt rena aceton och tog hjälp av en tandborste, vilket fungerade fint! Att pinnarna fick en del aceton över sig gör inget antar jag? Det avdunstade som bekant illa kvickt.