Crossfire problem med Radeon HD 5870.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

Crossfire problem med Radeon HD 5870.

Hejsan en vän till mig skaffade nyss crossfire till ATI Radeon HD 5870 för att lira BF3 med bra prestanda.

Dock funkar saker ej som det ska.
första kortet är standard till 850mhz och minnet till 1200mhz
Andra kortet är ska vara standard också men visar 150mhz och minnet 300mhz.

Detta orsakar till exempel lagg/screenfreeze i BF3 fast värmen på korten är låg.

Här är även ett benchmark test om mer info behövs. http://3dmark.com/3dm11/2135337?show_ads=true&page=%2F3dm11%2...

Någon som vet vad problemet beror på? Hjälp uppskattas väldigt mycket!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2010

Kolla så att CrossFire bryggan sitter ordentligt, alternativt installera om drivers.
Om detta inte funkar så kan du söka på
"regedit" i windows sökfuntion.
Leta dig fram till HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\
klicka på 0000 mappen och ändra EnableUlps till 0
Gör sen samma sak i 0001 mappen.
Starta om datorn och korten borde dra ~ samma load när CF kickar in.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Slipz:

Hejsan en vän till mig skaffade nyss crossfire till ATI Radeon HD 5870 för att lira BF3 med bra prestanda.

Dock funkar saker ej som det ska.
första kortet är standard till 850mhz och minnet till 1200mhz
Andra kortet är ska vara standard också men visar 150mhz och minnet 300mhz.

Detta orsakar till exempel lagg/screenfreeze i BF3 fast värmen på korten är låg.

Här är även ett benchmark test om mer info behövs. http://3dmark.com/3dm11/2135337?show_ads=true&page=%2F3dm11%2...

Någon som vet vad problemet beror på? Hjälp uppskattas väldigt mycket!

Att ett kort bara är 150/300 mhz är för att det är i "viloläge" detta när 3d applikationer inte används Ladda ner och installera MSI afterburner så kan du se hur många mhz eller vilken load gpuerna har samt temperaturerna, fps med mera.

CPU:Intel core i7 3770K @ 4.7 ghz, +0.125 offset spänning (Hyper 212 push-pull) GPU: ASUS GTX 1080 TI STRIX OC @ 2078 / 12000mhz MINNE:16gb Corsair Vengeance 1600mhz @ 8-9-8-24, 1.5v MODERKORT:Asus P8z77-V PRO NÄTAGG:Antec High Current Gamer 900w SSD: Samsung SM843 480gb, Samsung 830 256gb, Samsung 840 PRO 256gb CHASSI: Fractal Design Define R5 Titanium @ 6 fans LJUDKORT: ASUS Xonar Essence STX HÖRLURAR: QPAD QH-90 OS: Windows 10 PRO

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

Tack för svaren! Skall kolla på detta omgående!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2010

Jag har haft samma problem. Du måste ladda ner Application profiles så att drivers känner igen att det är en 3dapplikation med Cfx stöd och sätter kort nr 2 i arbete.

Dessa finns att ladda ner här
ladda ner driver 11.9 och application profiles så ska du se att det funkar

/stolt 5870 cf ägare.