memtest86 - minnen funkar individuellt men inte tillsammans.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2005

memtest86 - minnen funkar individuellt men inte tillsammans.

Hej,

Har haft lite konstigt strul på senaste tiden så bestämde mig för att kolla ramminnena med memtest86.

När jag körde ett test med samtliga minnen så fick jag error meddelanden, när jag sedan testade dessa individuellt så uteblev error meddelandena. Jag testade dessutom att flytta omkring minnena på olika platser får att kontrollera att det inte var fel på moderkortet, men det var ingen skillnad. Har dessutom köpt ett nytt 900W PSU nyligen så borde inte vara några såna problem heller.

Lite specs om det underlättar:

System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
System Model: P55-UD6
BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG
Processor: Intel(R) Core(TM) i5 CPU 750 @ 2.67GHz (4 CPUs), ~2.7GHz
Memory: 6144MB RAM
Available OS Memory: 6136MB RAM

Antec PowerSupply (PSU) High Current Gamer 900W
Corsair XMS3 DDR3 1333MHz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Feb 2007

Testa uppdatera BIOS med senaste Rev.

System: Aerocool DS Cube|| i5 4690K @ Stock || Phanteks PH-TC12DX || MSI Z97M-G43 || G.Skill Ripjaws 8-9-9-24 1866 MHz 8 GB || Gigabyte GTX460 1GB OC || PNY Optima SSD 480GB || Crucial C300 128 GB || Samsung Spinpoint F3 1TB || Fractal Design Edison M 750W 80+ Gold

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Feb 2007
Skrivet av kaealy:

Corsair XMS2 Xtreme 2048MB DDR2 XMS2-6400 800MHz (4-4-4-12)

Är du säker på att det är dessa minnena? För enligt vad jag kan se så stödjer inte moderkortet DDR2, bara DDR3.

Vart tvungen att googla för inte hört att något 1156 kort stödjer DDR2.

Sen skriver du att du har 6GB i Ram... men du har Dual channel. Har du 2x2 + 2x1 då? För tre stickor är skit på ett kort med dual channel.

Kolla version F7:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3158#b...

System: Aerocool DS Cube|| i5 4690K @ Stock || Phanteks PH-TC12DX || MSI Z97M-G43 || G.Skill Ripjaws 8-9-9-24 1866 MHz 8 GB || Gigabyte GTX460 1GB OC || PNY Optima SSD 480GB || Crucial C300 128 GB || Samsung Spinpoint F3 1TB || Fractal Design Edison M 750W 80+ Gold

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2005

Ursäkta, vet inte var det kom ifrån. Det ska vara Corsair XMS3 DDR3 1333MHz, har ändrat i OP.

Har uppdateras moderkortet med de senaste bios.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Feb 2007
Skrivet av kaealy:

Ursäkta, vet inte var det kom ifrån. Det ska vara Corsair XMS3 DDR3 1333MHz, har ändrat i OP.

Har uppdateras moderkortet med de senaste bios.

Hmmm... Testat med endast 2 stickor i Dual Channel?

Annars tippar jag på att det är moderkortet som inte orkar med.

System: Aerocool DS Cube|| i5 4690K @ Stock || Phanteks PH-TC12DX || MSI Z97M-G43 || G.Skill Ripjaws 8-9-9-24 1866 MHz 8 GB || Gigabyte GTX460 1GB OC || PNY Optima SSD 480GB || Crucial C300 128 GB || Samsung Spinpoint F3 1TB || Fractal Design Edison M 750W 80+ Gold

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skövde
Registrerad
Jan 2004

Kan alltid testa med ett klick högre volt till minnena om det hjälper.

LG L245WP-BN 24", Lian-Li PC-A01B, HX620W, GA-MA78GPM-DS2H, Phenom X4 9750 2944Mhz (256x11.5, NB 2048Mhz, HTT 2048Mhz), Corsair 6400C4DHX DDR2 2x2Gb 1024Mhz 5.5.5.18.(24), HD5770 1GB Silent Cell, Samsung F3 500Gb, 2x Seagate Barracuda 7200.10 320GB
http://valid.x86.fr/p44hdj