Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2009

Hjälp med Fan error!

Tjena
Installerade nyligen Antec kühler 920 och får ett Fan Error när jag startar datorn, SKit irriterande...Är de farligt? Har jag lagt de fel? Eller är de så för att jag har vattenkylning nu?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falkenberg
Registrerad
Dec 2007

Det beror lite på var du kopplar vattenpumpen och dess fläktar.
BIOS ligger och kollar varvtalet på inkopplade fläktar och larmar om de är stoppade eller har onormalt lågt varvtal.
När datorn är nystartad och kall så körs fläktarna på lägsta varvtal 700rpm (efter en snabb uppvarvning).

Du kan gå in i BIOS via upprepade tryck på <Del> i starten och ändra hur fläktar övervakas.
Beroende på moderkort och BIOS ligger denna inställning under fliken POWER (eller liknande).

Windows 10 Pro x64 | Zalman HD160XT Plus | Fractal Design 800W | AMD Ryzen 7 1800 | Asus Crosshair VI Hero | Corsair Vengeance LPX 3200MHz 16GB | ASUS Radeon R9 290 4.5GHz | Samsung SSD M.2. 960 Pro. 1TB | Philips Brilliance 40" BDM4065 | http://www.section4.se |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2009
Skrivet av Waxinator:

Det beror lite på var du kopplar vattenpumpen och dess fläktar.
BIOS ligger och kollar varvtalet på inkopplade fläktar och larmar om de är stoppade eller har onormalt lågt varvtal.
När datorn är nystartad och kall så körs fläktarna på lägsta varvtal 700rpm (efter en snabb uppvarvning).

Du kan gå in i BIOS via upprepade tryck på <Del> i starten och ändra hur fläktar övervakas.
Beroende på moderkort och BIOS ligger denna inställning under fliken POWER (eller liknande).

Fixade de, strömsaldden till pumpen hade 3 pins, och cpun hade 4...så jag la in den i en annan 3pin slot, df stod de att jag saknade cpu fan...la in den i 4 pin sloten och den funka datorn kände av att de satt en 3 pinare i 4 pins sloten Tack endå:P