Permalänk
Medlem

Uppgradera processorn, men till vad?

Hej SweC.

Jag sitter i en lite småknepig situation här med datoruppgradering. Jag har i nuläget en Phenom 2 X3 720 som jag är oförmögen att få över 3.4Ghz stabilt och den fjärde kärnan gick inte heller att låsa upp. Denna sitter på ett Gigabyte GA-990FXA-UD5 med 8GB RAM. Till detta har jag tre stycken HD5850 vilket är anledningen till det dyra moderkortet. Systemet består i övrigt av ett P182 (som ska bytas till ett P280), Cooler Master Silent Pro Gold 700W och en hårddisk.

Som kan ses så flaskhalsar min nuvarande processor ganska rejält och tanken var från början var att köpa en Bulldozer men efter de kassa recensionerna så är jag inte lika säker längre.

Mina val som jag ser är att köpa en Phenom 2 X6 nu innan de försvinner helt eller köpa en Bulldozer och vara nöjd med kolossal strömförbrukning och knappt bättre prestanda i spel än en X6. Problemet jag ser med detta är om mitt nätaggregat kommer kunna driva detta. Grafikkorten har en TDP på 150W*3 vilket ger ynka 250W för Bulldozer/Phenom 2 och resten av systemet.

Jag kan också gå på Intelvägen och antingen vänta tills jag har råd med 2500K + moderkort eller vänta tills Ivy Bridge + mobo. Problemet med Intel är att då har jag endast 16 PCI-E-lanes som kommer flaska tre kort ganska hårt i och med att de kommer köras i 8/4/4. Nätaggregatet känns inte som det blir något problem med tanke på hur galet effektiva Intels processorer är.

Vad tycker ni att jag ska köpa?

Permalänk
Medlem

Om jag var du skulle jag köpa en Phenom 2 X6 och ett nytt nätagg.

edit: Ja, mer specifikt hade jag valt precis samma CPU som Jalle64

Permalänk
Hedersmedlem

Jag skulle köpt en PII 1090BE.

Visa signatur

Stalin var så gammal att de fick Len´in. ;)