Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2007

Intel 2500K + Gigabyte Z68XP UD3R B3

Hejsan!

Har precis fått hem min 2500K, funkar jätte bra med bra temperaturvis och så, men det är något skumt med alla program som läser av volten, dvs. vcore, vtt etc etc.

CPU-Z läser av mitt VTT som vcore, HWMonitor gör samma sak, CoreTemp läser av VID från bios (vad jag har uppfattat det som i alla fall).

CoreTemp då som är det ända programmet just nu som har någon slags vcore, visar mycket högre volts än vad jag har ställt in i bios. Jag kan ha ställt in 1.32 tex, och då så säger vi att CPU temp maxxar 57 grader, sen höjer jag till 1.35, och då går temperaturen upp några grader, men CoreTemp visar alltid 1.39 i load, vilken klock/vcore jag än kör.

Är det bara att vänta på att program ska fixa Z68 support eller är det fel på mitt moderkort eller vad är grejen?

MVH,

David

Workstation: Retina iMac late 2014
Laptop: Macbook 12" Early 2016 Space Grey
Phone: Apple iPhone 6S Plus 64GB
Camera: Canon 6D (Gripped) - 16-35mm f4L IS - Speedlite 600EX-RT
Audio/Video: NAD 356BEE - B&W 685 S2 - Sony X8505 55" - Apple TV4

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Enköping
Registrerad
Dec 2001

Core temp visar inte rätt VID så bryr dig inte om den.

10 years ago we had Steve Jobs, Bob Hope and Johnny Cash, now we have no Jobs, no Hope and no Cash

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2007
Skrivet av mapex:

Core temp visar inte rätt VID så bryr dig inte om den.

Okej men då har jag inget som visar rätt eller ens i närheten?

Ska man kanske flasha tillbaka till äldre bios (har senaste nu F5)

Suck.... Helt omöjligt att klocka när inga volt är korrekt!

Skickades från m.sweclockers.com

Workstation: Retina iMac late 2014
Laptop: Macbook 12" Early 2016 Space Grey
Phone: Apple iPhone 6S Plus 64GB
Camera: Canon 6D (Gripped) - 16-35mm f4L IS - Speedlite 600EX-RT
Audio/Video: NAD 356BEE - B&W 685 S2 - Sony X8505 55" - Apple TV4