RAM-minnen körs i 1333MHz när moderkortet stödjer 1600MHz

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

RAM-minnen körs i 1333MHz när moderkortet stödjer 1600MHz

Hejsan!
Gick in i BIOS och till min förvåning såg jag att mitt moderkort:

http://www.inet.se/produkt/1902082/gigabyte-ga-970a-ud3

inte har "angett" att mina Corsair 1600MHz 8GB VENGEANCE körs endast i 1333MHz. Måste jag överklocka de eller bara ändra inställningar? Jag är mycket ömtålig när det gäller överklockning därför vill jag vara på den säkra sidan.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Hyper212:

Hejsan!
Gick in i BIOS och till min förvåning såg jag att mitt moderkort:

http://www.inet.se/produkt/1902082/gigabyte-ga-970a-ud3

inte har "angett" att mina Corsair 1600MHz 8GB VENGEANCE körs endast i 1333MHz. Måste jag överklocka de eller bara ändra inställningar? Jag är mycket ömtålig när det gäller överklockning därför vill jag vara på den säkra sidan.

Ändra om till 1600MHz bara, gjorde jag med mitt moderkort och minnen i sign.

Asus P8P67 PRO | Intel Core i5 2500K | Antec Kuhler H2O 620 Scythe GT 1450 PnP | MSI GTX 560Ti Twin Frozr II 1GB OC | Corsair Vengeance 8GB 1600MHz CL9 | Corsair Force GT 120GB | WD Caviar Green 2TB | Auzentech X-Fi Forte 7.1 | Corsair HX650W | Corsair Carbide 500R | Samsung 24" SA350H LED 1920x1080

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lidköping
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Hyper212:

Hejsan!
Gick in i BIOS och till min förvåning såg jag att mitt moderkort:

http://www.inet.se/produkt/1902082/gigabyte-ga-970a-ud3

inte har "angett" att mina Corsair 1600MHz 8GB VENGEANCE körs endast i 1333MHz. Måste jag överklocka de eller bara ändra inställningar? Jag är mycket ömtålig när det gäller överklockning därför vill jag vara på den säkra sidan.

Ja, enligt hur moderkortet ser minnen så ska de "överklockas" till sin märkta hastighet om de är över 1333MHz, med rätt timings och spänning. Vissa bios har en inställning för att använda XMP-profilen, men det är oftast Intel-moderkort. Mina AMD-moderkort har jag fått ställa in minnet manuellt på för att få 1600 i 1,5V med 9-9-9-24-41 2T i timings.

Shadows never sleep...
* Pegasos, 1GHz G4, Radeon 9200SE, MorphOS 2.x (Amiga compatible)
* PC1 - Spel: Sabertooth 990FX+AMD 1090T@4.0GHz +16GB Vengeance 1600,CM HAF 912 Plus, Antec HCG620m PSU, 240GB Crucial MX100 SSD, Sapphire Radeon HD7870 XT, Phanteks PH-TC14PE kylare
*PC2 - Film: AMD A10-5800k Trinity, Asrock m-ITX, SUGO SG02, Samsung EVO 850 250GB SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Aug 2011

Just Crosair vengance 1600 Mhz har standard på 1333 mhz av någon anledning. Har själv varit tvungen att ändra detta på ett Asus iv formula (AM3 kort).

[CENTER]Hell awaits you

[/CENTER]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svedala
Registrerad
Okt 2010

Har precis samma minnen och var precis samma sak för mig. Bara gå in i bios, under avancerade inställningar och där kan du ändra minnes-hastigheten till 1600

Chassi: FD define R3. CPU: Intel i5 2500K. Moderkort: Asus P67-Mpro. Grafik: XFX Radeon 6950. Kylare: CM hyper 212 plus. HDD: WD Caviar Black 7200 rpm. Minne: Corsair 8GB 1600Mhz. PSU: FSP 650W 80+ Gold. Operativsystem: Windows 7 Ultimate 64

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lidköping
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Yoshi94:

Har precis samma minnen och var precis samma sak för mig. Bara gå in i bios, under avancerade inställningar och där kan du ändra minnes-hastigheten till 1600

Som sagt, minnena har en XMP-profil som Intel stöder som gör att man lätt kan ställa in minnena. AMD saknar den och har vanliga JEDEC som har max på 1333MHz för vad det nu är, moderkort eller CPU, så där får man ställa in manuella timings m.m.

Skrivet av GaMeR2K5:

1333MHz eller 1600MHz... hur stor är skillnaden egentligen? Är det nåt man märker?

Kör "default" på mitt moderkort.

För det mesta, troligtvis inte alls. Tror det är väldigt sällan som minnet maxas på det sättet.

Shadows never sleep...
* Pegasos, 1GHz G4, Radeon 9200SE, MorphOS 2.x (Amiga compatible)
* PC1 - Spel: Sabertooth 990FX+AMD 1090T@4.0GHz +16GB Vengeance 1600,CM HAF 912 Plus, Antec HCG620m PSU, 240GB Crucial MX100 SSD, Sapphire Radeon HD7870 XT, Phanteks PH-TC14PE kylare
*PC2 - Film: AMD A10-5800k Trinity, Asrock m-ITX, SUGO SG02, Samsung EVO 850 250GB SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

Det fungerade fläckfritt och kör nu i 1600MHz, tackar för svaren iaf!