Fläkten går inte fullt ut vid hög temp!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Fläkten går inte fullt ut vid hög temp!

Tja!

Har ett litet problem!
Sitter med en Laptop med bra prestanda men den har som alla andra laptops en tendens att bli lite varm!
Men mitt problem är att när den är skitvarm o då menar jag verkligen varm tror den var uppe på 94-96 grader någon gång när jag han se. Den har även stängt av sig, inte vanligt utan som om att strömmen går som jag tror är någon säkerhetsgrej så skiten inte smälter. Men iallfall när datorn blir såhär varm så verkar det som fläkten bara går vidare på "vilo fart" inte som man tycker att den borde, som den gör helt vanligt ibland o börjar låta som fan en liten stund sen lugnar sig, är det någon som vet varför?
Det känns ju som om att den har en inbyggt "automatisk" reglering av tempen idatorn eftersom att den just hoppar till och kör
som fan en stund och sen slutar. Men det händer sällan när man sitter och spelar när den är vid bristningsgränsen och behöver lite extra speed!

Sitter och kollar med speedfan och tänkte testa även det men enl speedfan så är alla fläktarna nere på 0 RPM o datorn är ca 58 grader varm och det enda som är igång är webläsaren och windows egna program.

Är det någon som vet hur man kan ändra detta eller att ställa in i speedfan så den ser fläkten o man kan reglera den. Testade även BIOS men hittade inget får väl leta lite till där undertiden då kanske! Och när den kör sin emergency shutdown som det verkar är det farligt eller är det bara bra att datorn dödar sig själv för att inte börja smälta?

Tacksam för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2003

Kolla om du får några realistiska värden med Hwinfo64.

Angående kylningen kan det vara dags att rengöra kylflänsen och fläkten. Eventuellt även ta bort kylfläns, applicera ny kylpasta och montera tillbaka.

Eller är det en ny burk? Kanske reklamera isf.

Skickades från m.sweclockers.com

[Asus maximus VII ranger] - [Intel 4690k @ 4,6 GHz] - [Samsung 850 pro 512 GB] - [Samsung 1TB] - [Kingston HyperX Beast 2133 MHz 2x8GB] - [Palit GTX 1080] - [Corsair HX 750W] - [Noctua NH-D15] - [Fractal Design XL R2] - [Acer XB270HU]