Inbränning på en Panasonic Viera TX-P42UX30E

Permalänk
Medlem

Inbränning på en Panasonic Viera TX-P42UX30E

Köpte tvn 2011-10-12 och upptäckte igår att varvräknaren från Forza var inbränd på tvn. I skrivande stund är den fortfarande kvar så då antar jag att det är permanent inbränning.

Fattar inte hur den kan brännas in, vad kan längsta racet vara 20-30min? Visst man kör flera race efter varandra men då byter man bil mm så den statiska bilden är ju inte 3-4 timmar i sträck. Har inte spelat mer än 4 timmar i sträck å då är det väldigt mycket menygrejs så just att varvräknaren(även "3:ans växel" ) bränns fast är ju lite konstigt. I alla fall med tanke på vad man läst om plasmor från 2011 så ska inbränning inte vara så nedrans lätt

Antar att få det på garanti lär inte vara möjligt, men tycker att en så pass ny TV inte ska bränna in på så pass kort statisk bil i alla fall.

Råd å tips mottages gärna, smått desperat att tvn är "förstörd" redan

Visa signatur
Permalänk
Medlem

kan ta ett bra tag för saker att försvinna.

Ifall den är kvar idag tycker jag att du bör lämna in den! ! För dagens tv plasma ska inte bränna in på så kort tid..

Visa signatur

Chassi: H2 | Processor: Ryzen 3950x| 64GB DDR4 | 1tb m.2| Grafikkort: RTX 3070 | Nätaggregat: Corsair, 800W modulär | Tangentbord: ASUS ROG Falchion 65% MX Brown Wireless | Mus: Logitech MX518 | Skärm: 32"

Permalänk

Googla Har läst om något om att tvs första 100timmar är "ska man vara försiktig med".. Men tror mest är det är BS. Vissa saker har lättare att bränna in, Min Plasma tv har tex väldigt lätt för att bränna in Text-tv av någon underlig annledning. Det ska finnas någon inbyggd "vit-rengöring" du kan sätta igång efter du spelat forza, Om det bara är just då som det bränns in. Och finns det inte någon inbyggd funktion för detta, får du återigen googla och se om du kan hitta någon "white washer dvd".

Visa signatur

ALIENWARE Predator 2.0 chassi svart | i7 4770k | ASUS strix GTX 970 4GB | corsair RMX750 | Corsair 16GB DDR3 1600MHZ | AOC G2460PF | Razer Blackwidow Ultimate Stealth | Razer Deathadder ELITE | Razer Tiamat 2.2

Permalänk
Medlem

Ur manualen
*Visa inte stillbilder under någon längre tid
Det kan orsaka att bilden blir kvar på plasmaskärmen (”bildkvarhållning”). Det uppfattas inte som ett fel och täcks därför
inte av garantin.
Typiska stillbilder

Programnummer och logotyper

Bild som visas i 4:3-läge

Videospel

Datorbild
För att motverka bildkvarhållning sänks kontrasten automatiskt efter ett par minuter om inga signaler sänds eller om inga
funktioner utförs.*

Det finns en funktion som heter Bildtvätt i bildmenyn, kör den över natten eller sätt på *myrornas krig för en liknande effekt om det inte hjälpte.

Visa signatur

ASUS Z270H, i5 7600K, 16GB DDR4, 2X Samsung 850 EVO 250GB SSD,Sennheiser U320, Asus 1060 6GB, AOC 2460fQ

Chassi: HAF XB EVO
Xiaomi 9T pro 128GB
HTPC = Lenovo L440

Permalänk
Medlem

Prova att ställa in en myrkrigskanal (svartvitt bildbrus, lås en analog plats mellan kanaler) som får stå på några timmar, brukar fungera, men jag skulle iochförsig inte spela på min plasma.

Visa signatur

LianLiPC-V355bequiet!E9-480W-MSIB350M-MortarW10-WD-BlackSN750Ryzen7™2700MSI RX6500XTSONY-65"TV-ZD9
Övriga datorer ej i drift

Permalänk
Medlem

Körde bildtvätten ett par timmar igår å ser att idag är det fortfarande kvar. Kollade nog inte så noga igår för jag att hela hudden från Forza är inbränd varvräknaren(eller ja "multiintrumentet, d.v.s. hastighet, vilken växel mm) syns skarpast. Det syns inte på svart men på en grå bakgrund är det väl synligt tyvärr.

Jaha så då är det kört med andra ord, nåja fick ju njuta i nästan 2 månader i alla fall.......

EDIT: Nu när jag sitter å tittar på bildtvätten lite närmare så verkar det vara något annat också som är inbränt, vette sjutton vad det är dock :/

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Hur har det gått för TS? Har det löst sig?

Permalänk
Medlem

Är också nyfiken, jag har spelat hundratals timmar på min panasonic plasma utan några inbränningar, och den är 4 år gammal, men jag körde in den ordentligt först. Det verkar ju konstigt att en modern plasma ska vara så känslig.