Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ullånger
Registrerad
Dec 2010

i5 760 Krasch i load oclockad

Jag får fel meddelande av Burn test som säger att jag inte kan köra stabilt, detta är i oclockad load, och om jag höjer vcore så skjuter tempen i höjden.
Har försökt att stänga av intel boost men det verkar inte göra någon skillnad. Om jag sänker vcore ner kring 1.000 så klara den burn test i några minuter innan den kraschar eller burn test ger fel meddelande.
Förstår inte varför, någon som kan hjälpa? E helt ny på överklocknings fronten och har ingen erfarenhet. Jag tänkte bara testa min dator inna jag skaffade nån bättre kylning. Kan kanske länka lite bilder men vet inte riktigt hur, men kan försöka.

MVH// JIM

i5 760 @ 3.8Ghz|GTX 460|XMS3 4GB 1333Mhz|MSI P55A-GD65|FD Newton R2 1000W|FD Define R3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stallarholmen
Registrerad
Apr 2009

Får du krascher med den helt stock så är det ju fel på den...

cat_fish_1:
"fläktarna ska vi ju inte tala om, astmatiker med ett sugrör hade blåst bättre."

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Jan 2008

Återställ BIOS om du varit där inne och pillat på saker.
Vad har du för temperaturer?

O2+ODAC - Denon AH-D2000 - Koss Porta Pro
Harman Kardon HK3490 - Had Oy högtalare - 2st Eminence LAB12 slutna baslådor drivna av Behringer iNuke NU6000 MiniDSP och UMIK-1
Min musik/ljudblogg - Phimusic

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Långshyttan
Registrerad
Nov 2010

testa o höj lite grann bara så den funkar i intel burn test så det går o köra intel burn test stabilt.
testa 1.050 och fortsätt lite uppåt min gamla burk så blev jag tvungen o öka vcore till 1.1 volt för o få den stabil när jag körde stock på lite snabbare minnen än som följde med den...

var en 1.6 ghz dualcore pentium 2140
2 gb ddr2 800 mhz (blev ostabila efter ett tag och ena stickan brann upp utan anledning satt där fint och dem blev inte varma heller vid användning sen frös allt och jag såg att det var minnesfel ganska snabbt då det var en stor svart fläck på ena kretsen på minnet (öppet chassie och datorn var brevid mig också )

AMD Phenom II x6 1090T @3.5 ghz. corsair 8 gb @ 1333 mhz moderkort GA-870A-UD3, Asus R9 280 DCII TOP och nätagg ocz modulär psu 500W SSD: 60 gb intel 330 128 gb corsair force gs.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ullånger
Registrerad
Dec 2010

Jag har pillat lite men det var innan jag gjorde något också, dessutom så återställer jag till optimized default efter varje gång, kanske är det som är felet?
Jag är väldigt fundersam :/ Temp är idle 45 och load 96 (då stoppar jag för att inte bränna nått), När jag ändrade till lägre vcore så låg den och tickade upp från 69 till 77 sakta men säkert innan den kraschade, utan ändringar drar den ganska fort upp till 90 grader (mindre än 2 minuter).

i5 760 @ 3.8Ghz|GTX 460|XMS3 4GB 1333Mhz|MSI P55A-GD65|FD Newton R2 1000W|FD Define R3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ullånger
Registrerad
Dec 2010

Alltså det går lite bättre när jag sänker vcore men jag har inte sänkt något i klockningen, kanske måste klocka ner hela datorn för att få den stabil i load?

i5 760 @ 3.8Ghz|GTX 460|XMS3 4GB 1333Mhz|MSI P55A-GD65|FD Newton R2 1000W|FD Define R3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Långshyttan
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av SadSwede1:

Jag har pillat lite men det var innan jag gjorde något också, dessutom så återställer jag till optimized default efter varje gång, kanske är det som är felet?
Jag är väldigt fundersam :/ Temp är idle 45 och load 96 (då stoppar jag för att inte bränna nått), När jag ändrade till lägre vcore så låg den och tickade upp från 69 till 77 sakta men säkert innan den kraschade, utan ändringar drar den ganska fort upp till 90 grader (mindre än 2 minuter).

kolla över processorkylare något sitter fel om det är stock klockning på den och stockkylare blir inte heller så där varma om de nu inte sitter fel i ett litet chassie utan fläktar...

AMD Phenom II x6 1090T @3.5 ghz. corsair 8 gb @ 1333 mhz moderkort GA-870A-UD3, Asus R9 280 DCII TOP och nätagg ocz modulär psu 500W SSD: 60 gb intel 330 128 gb corsair force gs.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Jan 2008

Har du stockkylare? Är du säker på att den sitter riktigt?
Hur ser luftflödet i lådan ut?
Är det mycket damm i datorn?

Du har alldeles för höga temperaturer. 90 grader är på tok för högt!

O2+ODAC - Denon AH-D2000 - Koss Porta Pro
Harman Kardon HK3490 - Had Oy högtalare - 2st Eminence LAB12 slutna baslådor drivna av Behringer iNuke NU6000 MiniDSP och UMIK-1
Min musik/ljudblogg - Phimusic

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ullånger
Registrerad
Dec 2010

Jag är ganska säker på att jag har monterat kylaren rätt och nej det är inte särskilt dammigt, har dock bara 2 fläktar (en som drar in fram och en som blåser ut bak).

EDIT. Kör med öppen sida atm men det är endå likadant.

i5 760 @ 3.8Ghz|GTX 460|XMS3 4GB 1333Mhz|MSI P55A-GD65|FD Newton R2 1000W|FD Define R3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ullånger
Registrerad
Dec 2010

Är inte helt säker på att jag monterat kylningen rätt men jag vågar inte försöka röra så mycket på den (den sitter inte helt stumt utan flexar kanske 1 mm).

i5 760 @ 3.8Ghz|GTX 460|XMS3 4GB 1333Mhz|MSI P55A-GD65|FD Newton R2 1000W|FD Define R3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Jan 2008
Skrivet av SadSwede1:

Jag är ganska säker på att jag har monterat kylaren rätt och nej det är inte särskilt dammigt, har dock bara 2 fläktar (en som drar in fram och en som blåser ut bak).

Kolla ifall kylaren verkligen sitter så bra. När kollade du i datorn senast om det var dammigt eller inte?

O2+ODAC - Denon AH-D2000 - Koss Porta Pro
Harman Kardon HK3490 - Had Oy högtalare - 2st Eminence LAB12 slutna baslådor drivna av Behringer iNuke NU6000 MiniDSP och UMIK-1
Min musik/ljudblogg - Phimusic

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ullånger
Registrerad
Dec 2010

Har den öppen bredvid, blåste ur den för kanske en 3 timmar sedan.

i5 760 @ 3.8Ghz|GTX 460|XMS3 4GB 1333Mhz|MSI P55A-GD65|FD Newton R2 1000W|FD Define R3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Jan 2008
Skrivet av SadSwede1:

Har den öppen bredvid, blåste ur den för kanske en 3 timmar sedan.

Okej, då kan jag nästan garantera att kylaren inte sitter på riktigt.

O2+ODAC - Denon AH-D2000 - Koss Porta Pro
Harman Kardon HK3490 - Had Oy högtalare - 2st Eminence LAB12 slutna baslådor drivna av Behringer iNuke NU6000 MiniDSP och UMIK-1
Min musik/ljudblogg - Phimusic

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ullånger
Registrerad
Dec 2010

Ok, tack för svar så fort. Kan jag våga göra nått åt det direkt nu eller måste jag skaffa ny kylpasta?

i5 760 @ 3.8Ghz|GTX 460|XMS3 4GB 1333Mhz|MSI P55A-GD65|FD Newton R2 1000W|FD Define R3

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Bredvid Ljusnan
Registrerad
Sep 2011

kylpastan är nog ganska obetydlig i sammanhanget, kolla istället över det basala..

RIKTIGT KÄNNER AV KUNSLAPSFLÖDET HÄRINNE......... TAR MIG MED STORM CORE I5. RADEON 6950. VENGEANCE. H 60. ASUS P67. INTEL SSD. RAPTOR'S. HAF X!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ullånger
Registrerad
Dec 2010

Hmmmmm kalla mej idiot men kan du förklara basala lite bättre?

i5 760 @ 3.8Ghz|GTX 460|XMS3 4GB 1333Mhz|MSI P55A-GD65|FD Newton R2 1000W|FD Define R3

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Bredvid Ljusnan
Registrerad
Sep 2011

grundläggande..

kallar dig inte idiot, det är nog bara en generationfråga grej..

RIKTIGT KÄNNER AV KUNSLAPSFLÖDET HÄRINNE......... TAR MIG MED STORM CORE I5. RADEON 6950. VENGEANCE. H 60. ASUS P67. INTEL SSD. RAPTOR'S. HAF X!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ullånger
Registrerad
Dec 2010

Nja jag mena mer att du får kalla mej en idiot om jag förstod rätt men ok så ska ja ta lös den och försöka sätta dit den igen eller något annat? har mycket lite till aning.

i5 760 @ 3.8Ghz|GTX 460|XMS3 4GB 1333Mhz|MSI P55A-GD65|FD Newton R2 1000W|FD Define R3

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Bredvid Ljusnan
Registrerad
Sep 2011

Ja, jag tycker du ska ta en titt på allting rent genrellt, då du får dom tempen..

RIKTIGT KÄNNER AV KUNSLAPSFLÖDET HÄRINNE......... TAR MIG MED STORM CORE I5. RADEON 6950. VENGEANCE. H 60. ASUS P67. INTEL SSD. RAPTOR'S. HAF X!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av SadSwede1:

Är inte helt säker på att jag monterat kylningen rätt men jag vågar inte försöka röra så mycket på den (den sitter inte helt stumt utan flexar kanske 1 mm).

kan vara så att den bara sitter med 3 av 4 pushpins. vrid dom 90 grader så dom kommer loss, sedan tryck dit dom i korsvis å inte i någon cirkel form. så är det lite lättare å få på den riktigt om du har stockkylare.

MBP Retina 15" late 13 2,3ghz / 16gb ram / 512gb ssd / GT750m / Iphone 6 128gb / Timecapsule 3TB / Ipad Air 2 / Apple Watch 42mm

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ullånger
Registrerad
Dec 2010

Har nu bökat lite med processor kylaren och upptäckt att den är skev och kan därföe inte sitta helt perfekt med alla 4 fästen, dock kan jag uppnå något mellan ting emellan dem vilket har sänkt mina temps i burn test till 60 load, men även nu säger burn test efter några få minuter att systemet inte är stabilt.
Vilket också är lite fundersamt.

i5 760 @ 3.8Ghz|GTX 460|XMS3 4GB 1333Mhz|MSI P55A-GD65|FD Newton R2 1000W|FD Define R3