Intel Core i7-3930K blir 70-80 grader varm

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Intel Core i7-3930K blir 70-80 grader varm

Hej!
Jag har precis installerat igår kväll min nya dator.
Hårdvara relaterat till processorn:
Intel Core i7-3930K
ASUS P9X79 DELUXE
Corsair Hydro H100

Problemet är att processorn blir alldeles för varm. Jag har monterat min H100 i taket med två fläktar och sen går det till processorn. Allt sitter stabilt och fläktarna går, jag testade i två omgångar att dra på mer kylpasta utan resultat. Det verkar som att processorn blir jättevarm medan metallen på kylaren som ska sitta emot processorn inte är speciellt varm. Så det känns som att det saknas ordentlig kontakt, men det går inte att dra emot skruvarna mer och jag tror allt sitter rätt (nästan säker, kan ta en bild när jag kommer hem). Som sagt har jag även dragit på mer kylpasta, men det kanske behövs ännu mer?

Är det någon som har erfarenhet av en Corsair H100 och kanske har lite tips och trix?
Eller några andra idéer?

Tacksam för alla svar!

Mvh Patrik

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nyköping
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av Patteh:

Hej!
Jag har precis installerat igår kväll min nya dator.
Hårdvara relaterat till processorn:
Intel Core i7-3930K
ASUS P9X79 DELUXE
Corsair Hydro H100

Problemet är att processorn blir alldeles för varm. Jag har monterat min H100 i taket med två fläktar och sen går det till processorn. Allt sitter stabilt och fläktarna går, jag testade i två omgångar att dra på mer kylpasta utan resultat. Det verkar som att processorn blir jättevarm medan metallen på kylaren som ska sitta emot processorn inte är speciellt varm. Så det känns som att det saknas ordentlig kontakt, men det går inte att dra emot skruvarna mer och jag tror allt sitter rätt (nästan säker, kan ta en bild när jag kommer hem). Som sagt har jag även dragit på mer kylpasta, men det kanske behövs ännu mer?

Är det någon som har erfarenhet av en Corsair H100 och kanske har lite tips och trix?
Eller några andra idéer?

Tacksam för alla svar!

Mvh Patrik

Du har förmodligen för mycket kylpasta. Man ska hellre har för lite än för mycket. Torka bort all kylpasta och sätt sedan på en klick i mitten med ungefär samma storlek som ett okokt riskorn. Sprid inte ut kylpastan.

Intel I7 2600k | Sapphire Radeon HD7970 Vapor-X GHz Edition | Silverstone Fortress FT03| ASRock Z77 EXTREME4-M | Samsung 830 256GB | Crucial M4 64GB | Dell U2311H | Sennheiser HD 595 | Netgear Stora NAS + 2x2TB WD Green

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Okej, ska testa det. Men i mitt första försök hade jag bara originalpastan på.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nyköping
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av Patteh:

Okej, ska testa det. Men i mitt första försök hade jag bara originalpastan på.

Ja, då borde det egentligen fungerat bra redan från början. Är du säker att pumpen fungerar? Låter den?

Intel I7 2600k | Sapphire Radeon HD7970 Vapor-X GHz Edition | Silverstone Fortress FT03| ASRock Z77 EXTREME4-M | Samsung 830 256GB | Crucial M4 64GB | Dell U2311H | Sennheiser HD 595 | Netgear Stora NAS + 2x2TB WD Green

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2008
Skrivet av Patteh:

Okej, ska testa det. Men i mitt första försök hade jag bara originalpastan på.

Du rensar väl bort den gamla kylpastan som satt från början?

1090T | GA-MA770T-UD3P | GTX 960 | 8 GB DDR3 | 480 GB SSD
Asus Book T100HA-FU029T | x5-Z8500 | 4 GB DDR3 | 64 GB | AC66U

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlshamn
Registrerad
Maj 2010

kopplat alla sladdar rätt..om jag inte missminner mig så ska pumpen kopplas till cpu fan å fläktar till varfri på mobo eller molex vad som nu passar bäst

NZXT TEMPEST | ASUS Sabertooth P67 | i7 2600k @ 4.5GHz | Corsair H60 + PnP GT 1850 rpm | Corsair Vengeance™ DDR3 1600MHz 8GB | EVGA GeForce GTX980 SC ACX 2.0 | OCZ SSD Vertex3 120GB | Intel 330 120GB | Seagate Desktop 3TB | Seagate Barracuda 500GB | EVGA Supernova G2 750W | BenQ G2420HDBL | BenQ XL2411Z | BenQ G2420HDB | Epson EH-TW5900 + Kingpin 16:9 ramspänd 90" | Denon Avr-1912 | Dali Zensor 5*2 | Dali Zensor 1*4 | Dali Zensor Vokal | XTZ 99 W12.16 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av sokar:

kopplat alla sladdar rätt..om jag inte missminner mig så ska pumpen kopplas till cpu fan å fläktar till varfri på mobo eller molex vad som nu passar bäst

Pumpen är kopplad till CPU Fan och de två fläktarna i taket går in i pumpen på sidan. El har jag tagit från en Molex.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nyköping
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av sokar:

kopplat alla sladdar rätt..om jag inte missminner mig så ska pumpen kopplas till cpu fan å fläktar till varfri på mobo eller molex vad som nu passar bäst

Nu tänker du på de andra kylarna som finns. Denna ska vara kopplad till molex i nätagget, och fläktarna till blocket.

Skrivet av Patteh:

Pumpen är kopplad till CPU Fan och de två fläktarna i taket går in i pumpen på sidan. El har jag tagit från en Molex.

Det är rätt kopplat då.

Om inte byte av kylpasta fungerar är kylaren förmodligen defekt. Kolla gärna om pumpen faktiskt fungerar, låter den?

Intel I7 2600k | Sapphire Radeon HD7970 Vapor-X GHz Edition | Silverstone Fortress FT03| ASRock Z77 EXTREME4-M | Samsung 830 256GB | Crucial M4 64GB | Dell U2311H | Sennheiser HD 595 | Netgear Stora NAS + 2x2TB WD Green

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av Patteh:

Hej!
Jag har precis installerat igår kväll min nya dator.
Hårdvara relaterat till processorn:
Intel Core i7-3930K
ASUS P9X79 DELUXE
Corsair Hydro H100

Problemet är att processorn blir alldeles för varm. Jag har monterat min H100 i taket med två fläktar och sen går det till processorn. Allt sitter stabilt och fläktarna går, jag testade i två omgångar att dra på mer kylpasta utan resultat. Det verkar som att processorn blir jättevarm medan metallen på kylaren som ska sitta emot processorn inte är speciellt varm. Så det känns som att det saknas ordentlig kontakt, men det går inte att dra emot skruvarna mer och jag tror allt sitter rätt (nästan säker, kan ta en bild när jag kommer hem). Som sagt har jag även dragit på mer kylpasta, men det kanske behövs ännu mer?

Är det någon som har erfarenhet av en Corsair H100 och kanske har lite tips och trix?
Eller några andra idéer?

Tacksam för alla svar!

Mvh Patrik

Allt hänger på att du gjorde rätt vid första försöket. Mer kylpasta är i princip aldrig lösningen.

"Gör om" funkar förvånansvärt ofta.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Marcusk:

Nu tänker du på de andra kylarna som finns. Denna ska vara kopplad till molex i nätagget, och fläktarna till blocket.

Det är rätt kopplat då.

Om inte byte av kylpasta fungerar är kylaren förmodligen defekt. Kolla gärna om pumpen faktiskt fungerar, låter den?

Jag ska kolla om den låter när jag kommer hem från jobbet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006
Skrivet av Patteh:

Pumpen är kopplad till CPU Fan och de två fläktarna i taket går in i pumpen på sidan. El har jag tagit från en Molex.

Pumpen ska INTE kopplas till CPU fan, kan vara det som ställer till det, dvd Kylarens strömförsörjning ska inte vara kopplad där då denna kontakt kan ibland variera sin spänning, koppla pumpen till pow_fan eller liknade, däremot har jag för mig att det även kan kopplas in en sladd från pump till CPU_FAN som läser av RPM endast

Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
192.168.0.1
Registrerad
Feb 2003

Ett okokt riskorn är för lite till för en 2011, punkt.
En ärta är bra

.:. 101218 - Mitt allt .:.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006

Ja CPU är ganska stor, större än 1156/1155 och 1366, inte helt säker på hur dom 6 core är placerade men en smal sträng kylpasta motsvarande 2 riskorn verkar mer lämpligt, ärta är kanske att ta i, nåja beror ju på storleken på ärtan

Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
192.168.0.1
Registrerad
Feb 2003

Kan ladda upp bild ikväll.

.:. 101218 - Mitt allt .:.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Jag löste problemet, Corsairs "instruktion" (vet inte om man änns kan kalla det) till H100 var helt värdelös. När jag bytte skruvar så blev det genast mycket bättre. Gjorde även det ganska rent så det inte var överdrivet med kylpasta. Nu ligger processorn på 24C i bios vilket är lite mer som det ska vara :).

Men som tack för hjälpen får ni några bilder ändå, som ni ser på sista bilden ser ni att jag missa skruven där, dessutom skulle brickan på på baksidan inte änns vara där.

Tack och hej :).

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
192.168.0.1
Registrerad
Feb 2003
Skrivet av Patteh:

Okej, ska testa det. Men i mitt första försök hade jag bara originalpastan på.

Vad är där för chassi?
Mumma med 9 pci slots

.:. 101218 - Mitt allt .:.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av XrOo:

Vad är där för chassi?
Mumma med 9 pci slots

Antec P280, riktigt gött chassi. Man blir positivt överraskad av alla finesser och detaljer medan man monterade datorn. Rekommenderas starkt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lidköping
Registrerad
Feb 2011

Bara ett tips om kylpasta, tänk på att det är mitten på CPUn som är viktigt, inte att man fyller ut hela ytan, eftersom det är i mitten värmen finns. och där som trycket blir störst, resten sviktar ju in lite liksom.

Så här ser ju en CPU ut med och utan sin egna heatspreader (det fyrkantiga metallhöljet).

Shadows never sleep...
* Pegasos, 1GHz G4, Radeon 9200SE, MorphOS 2.x (Amiga compatible)
* PC1 - Spel: Sabertooth 990FX+AMD 1090T@4.0GHz +16GB Vengeance 1600,CM HAF 912 Plus, Antec HCG620m PSU, 240GB Crucial MX100 SSD, Sapphire Radeon HD7870 XT, Phanteks PH-TC14PE kylare
*PC2 - Film: AMD A10-5800k Trinity, Asrock m-ITX, SUGO SG02, Samsung EVO 850 250GB SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2007

Hur har det gått? Har du väldigt varmt (hur varmt?) så låter som allt inte är fastskruvat ordentligt i ditt fall - jämför med mig: Jag har nästan samma system som du (se nedan) och har kört VCORE 1.4V vid 4.6GHz och då hamnar tempen på ca 85 vid full load (70 grader vid 3.8GHz och stock VCORE). Har bytt fläktarna från Corsairs egna till tystare Akasa 600-1300rpm.

Antec Performance One P280 | Asus P9X79 Deluxe | Intel Core i7 3930K | Corsair Hydro H100+Akasa Apache AK-FN058 | Corsair Vengeance 8x8GB 1866Mhz (40GB RAMdisk)| Gainward GeForce GTX 580 Phantom3 3GB | OCZ SSD Vertex3 Max IOPS 240GB | OCZ ZX 850W | Samsung 27" @ 1920*1080*60