Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

1090t temp problem

Tjena! fick en antec kuhler h20 920 i julklapp och satte genast igång att överklocka min amd x6 1090t. just nu ligger jag på 4 ghz med en volt på 1.48.
problemet är att procesorn slutar jobba när den når en temp på 52-54 i load. när den nått en temp på 45 börjar den jobba igen. så går det bara så upp och ner. jag har hört att cpus inte tar någon skada upp till ca 70-90 grader broende på typ. därför kan jag inte förstå varför den slutar att jobba helt när den når en temp på ynka 54 grader. någon som har en förklaring elr tips på lösning? jag har inte kunnat stabtesta procesorn eftersom den slutar jobba var 8 sek..... alla tips uppskattas!

tack på förhand!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Älmsta
Registrerad
Maj 2011

Skulle gissa på någon slags inställning i BIOS? Kika runt lite och kolla om du hittar någon mysko säkerhets-inställning

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

ja har kollat en hel del men hittar inget, någon speciel del i bios ja ska kolla på lite extra?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Älmsta
Registrerad
Maj 2011
Skrivet av mrhahn2:

ja har kollat en hel del men hittar inget, någon speciel del i bios ja ska kolla på lite extra?

Vet faktiskt inte tyvärr, kan nog inte hjälpa dig mera. Hoppas på att någon mer kunnig kommer in och kan hjälpa mera. Men kan seriöst inte se vad problemet annars skulle var :S

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2009

Har du testat med ett annat stresstest program?

Citera för svar!
Stationär: ASUS X99-A/USB 3.1 | HyperX 32GB (4x8GB) DDR4 2133MHz Fury Black | Intel Core i7 5820K 3.3 GHz | EVGA GTX 970 SC ACX 2.0
Laptop: HP Chromebook 14 "Falco" | Xubuntu 15.10

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

nej. jag har bara testat prime 95.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

samma sak händer med andra stress test

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Burträsk
Registrerad
Jun 2009

vad avläser du tempen med och är det coretemp eller cputemp som blir 52-54 grader?

AMDs CPUer brukar ha en maxtemp på runt 60-65 grader, det vanligaste är 62

MVH Peter

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala (Alunda)
Registrerad
Nov 2005
Skrivet av mrhahn2:

Tjena! fick en antec kuhler h20 920 i julklapp och satte genast igång att överklocka min amd x6 1090t. just nu ligger jag på 4 ghz med en volt på 1.48.
problemet är att procesorn slutar jobba när den når en temp på 52-54 i load. när den nått en temp på 45 börjar den jobba igen. så går det bara så upp och ner. jag har hört att cpus inte tar någon skada upp till ca 70-90 grader broende på typ. därför kan jag inte förstå varför den slutar att jobba helt när den når en temp på ynka 54 grader. någon som har en förklaring elr tips på lösning? jag har inte kunnat stabtesta procesorn eftersom den slutar jobba var 8 sek..... alla tips uppskattas!

tack på förhand!

Tempen är inte ditt problem, jag är helt säker på att nått annat spökar. Skulle gissa på att processorn är ostabil kanske för hög volt

Rampage Formula | EVGA 570 GTX | Corsair DDR2 1066 MHZ 2x4GB | HX Series 520W | E8600 475x9.5 @ 4,5Ghz (max 10x500 @ 5Ghz ) | SB X-FI Gamer | X-FI Extreme Auduio | HD 595 | Asus VG278 (144hz)" | Logitech G510 |Razer Imperator| Razer Destructor|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Dalarna
Registrerad
Sep 2009

Sen bör man veta att det kan ta upp till runt 48 timmar innan kylpastan kan fungera som den ska.

Citera för svar!
ASUS Sabertooth 990FX | PhenomII X6 1090T | Corsair A50 | 8GB Corsair Vengeance | GTS 250 1GB | Xigmatek BiFrost | Corsair TX650w | Iproppat i ett Cooler Master Elite 430 --> GALLERI !

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Zion
Registrerad
Apr 2004

De flesta CPUs slår av sig själva eller iaf försöker om de är risk att de bränner och då slutar den inte arbeta, då stänger den av om den kan, det där låter mer som något program eller BIOS inställning som spökar, har du senaste BIOS på moderkortet?
Vad har du för moderkort?

[ i5-6600K @ 4.5Ghz || Corsair H100i GTX || 16GB DDR4 || ASUS Z170 Pro Gaming || Sapphire Radeon R9 390 Nitro 8GB @ 1150/1550 ]
13991 - Firestrike
"One is always considered mad, when one discovers something that others cannot grasp."
- Ed Wood

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Oslo
Registrerad
Jan 2009
Skrivet av MrSteel:

Sen bör man veta att det kan ta upp till runt 48 timmar innan kylpastan kan fungera som den ska.

Inte fan att det skulle slå ut så pass tydligt. Då snackar vi ett kilo pasta i så fall.

Acer Aspire E1-572-6497 | i5-4200U | Intel HD 4400 | W10 | Steelseries Rival

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Tack för alla svar!
jag använder asus m4a87td evo.
jag har kollat som en galning i bios efter inställningar men hittar inget. ja vet inte om jag har senaste bios uppdateringen. hur jag kollar och uppgraderar det?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

cputemp är den ja kollar coretemp är lite knäpp tror jag med tanke på att den visar ca 10 gradet under cpu temp :S

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Jul 2010
Skrivet av mrhahn2:

cputemp är den ja kollar coretemp är lite knäpp tror jag med tanke på att den visar ca 10 gradet under cpu temp :S

Vilken riktning har du vänt fläktarna på radiatorn?

Jag får samma temperaturer som dig om jag använder fläktarna som utblås genom radiatorn och ut ur chassit. Vänder jag så det blir inblås så åker CPU tempen ned med 10-15C. Den enda stora nackdelen är att jag behöver blåsa ur radiatorn från damm 1 gång varje eller varannan vecka beroende på.

Så kan jag rekommendera Antec Formula 7 kylpastan, riktigt goa grejor.

Playstation 4 - o_O

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

jag har dom vända så att det blåser ur chasit. just nu använder jag standardpastan som hängde med på kylaren. är det verkligen en sådan stor skillnad om man har det på utblås elr inblås?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Timrå
Registrerad
Aug 2001

20 graders luft vs 30-40 graders luft för att kyla med. U do the math.
Men du kanske har bra genomströmning i ditt chassi?

Clevo P170EM, 17,3" 1920x1080, I7 3740QM, 16gb 1600mhz Corsair cl10, 7970M 2gb, 2x120gb SSD, Intel Centrino Ultimate 6300

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

ganska. det är ca 30 grader i chassit

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Johannesburg
Registrerad
Mar 2009

WTF? 1.48vcore för 4ghz? Ne, testa att dra ned volten.

i7 3770k@5.8GHz, Mpower, 16GB Kingston HyperX@1866CL9, 290x@1375/1770, Carbide 540 AIR
E34 540 Kompressor 760WHP

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

men tillbacka till änmet lite mer nu! ja har kollat i programet coretemp och det visar att procesorn går ner till 800 mhz vid 55 gradet, det står fortfarande 100 load men den går altså ner i mhz.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Demonoidz:

WTF? 1.48vcore för 4ghz? Ne, testa att dra ned volten.

den gör så även då jag har volten på 1.42. vid 1.4 krashar den

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Johannesburg
Registrerad
Mar 2009
Skrivet av mrhahn2:

den gör så även då jag har volten på 1.42. vid 1.4 krashar den

Låter som trasig tempvisare. Kör på original volt/hastighet. Gör den så då med?

i7 3770k@5.8GHz, Mpower, 16GB Kingston HyperX@1866CL9, 290x@1375/1770, Carbide 540 AIR
E34 540 Kompressor 760WHP

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

nepp. innan jag hade vattenkylningen gjorde den likatant vid en temp på 65 ungeför.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

ja har nu vänt på fläcktarna så dom blåser inåt och det blir en lite minsking av tempen, men proglemet återstår. nu kronglar det redan när den kommer upp i 47 grader! det verkar nästan som den reagerar på ett visst antal graders ökning och inte en specifik temp!
ja blir ju inte klok på detta! -.-

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Zion
Registrerad
Apr 2004

Då är det inte tempen i sig du måste börja leta alternativa saker som kan vara fel, kolla att BIOS är senaste och dubbelkolla allt där, se till så att alla kopplingar sitter som de ska, om möjligt testa ett annat nätaggregat osv

Skickades från m.sweclockers.com

[ i5-6600K @ 4.5Ghz || Corsair H100i GTX || 16GB DDR4 || ASUS Z170 Pro Gaming || Sapphire Radeon R9 390 Nitro 8GB @ 1150/1550 ]
13991 - Firestrike
"One is always considered mad, when one discovers something that others cannot grasp."
- Ed Wood

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Ferrat:

Då är det inte tempen i sig du måste börja leta alternativa saker som kan vara fel, kolla att BIOS är senaste och dubbelkolla allt där, se till så att alla kopplingar sitter som de ska, om möjligt testa ett annat nätaggregat osv

Skickades från m.sweclockers.com

okej, tack så mycket. Menar du att nätagget är för svagt elr kan vara sönder?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Zion
Registrerad
Apr 2004
Skrivet av mrhahn2:

okej, tack så mycket. Menar du att nätagget är för svagt elr kan vara sönder?

Kan vara för svagt, beror lite på vad du har för Watt och Märke, märke gör stor skillnad, problemet är att vissa märken inte riktigt orkar leverera det som de säger, eller de gör det teoretiskt sett men volt och liknande kan börja hoppa konstigt om det belastas för hårt, det är därför det är mer värt att köpa ett märkes 500W mot ett random 650W osv. samma effekter kan uppstå om det börjar bli gammalt och slitet.

Iom att det verkar mer att ha att göra med belastning än temp så skulle jag kolla på det iaf, annars om du har otur är det någon del i burken som är lite svagare och det är den som inte vill leka och de kan vara ett helvete att hitta

[ i5-6600K @ 4.5Ghz || Corsair H100i GTX || 16GB DDR4 || ASUS Z170 Pro Gaming || Sapphire Radeon R9 390 Nitro 8GB @ 1150/1550 ]
13991 - Firestrike
"One is always considered mad, when one discovers something that others cannot grasp."
- Ed Wood

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

tror inte att nätagget är problemet. det är ett 8 månader gammalt coolermaster 600w. ja testade att uppdatera bios men inget hände. :/
ja testade också en äldre uppdatering(men ändå nyare än den jag hade först) där det stod att det skulle fixa just mitt problem. det vill säga att rationen/multipeln sjunker ner till 4 av sig själv. så jag laddade ner den men hände inget då häller....

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Långshyttan
Registrerad
Nov 2010

hardware temp monitor stängde jag av i bios för och kunna låsa upp min athlon II x3 445 till en Phenom II X4 B45

sitter på en articcooling freezer 13 pro och har en max temp på 41 grader efter 5 timmar prime 95 ^^
i idle har jag oftast 27 grader (i bios)
i windows flyger den upp lite då hdds börjar jobba osv...
men det är inte mkt den stiger med direkt 2 till 5 grader när den laddat upp windows och det enda som låter är min fläkt i fronten och hårddiskarna XD

AMD Phenom II x6 1090T @3.5 ghz. corsair 8 gb @ 1333 mhz moderkort GA-870A-UD3, Asus R9 280 DCII TOP och nätagg ocz modulär psu 500W SSD: 60 gb intel 330 128 gb corsair force gs.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Dec 2010

mrhahn2 jag har exakt samma problem som dig fast med phenom 2x4 955 BE C3. men tror inte det är tempen som spökar för det spelar ingen roll vilken temp jag har så fort ja börjar överklocka så börjar multipliern dra ner till x4 vid full belasting o när tempen gått ner drar den på igen och har cool n quiet dissabled