Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

multipel sänks automatiskt till x4

Tjenare! jag har överklockat min amd 1090t men allt är inte som det ska. när den når en temp på 55 grader sänks multipeln av sig själv till x4 istället för x20 som ja överklockat den till.

för övrigt har jag ett asus m4a87td evo moderkort, radeon 5870 och 8 gig ram corsair 1600.
jag läste på asus hemsida att detta problem orsakas av biosen och att man va tvungen och updatera den men det hjälpte inte.
någon som har nån idé om vad som kan orsaka detta fel?

tack på förhand!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Dec 2010

Hej har liknande problem med min phenom 2x4 955 be även när jag stängt av cool n quiet på ett asus m4n68 t-v2. så har du stängt av cool n quiet i bios?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2011

Kolla resterande temps med hjälp av HWmonitor. Jag hade samma problem, det visade sig vara chipsetet som blev för varmt.

Intel i7 2600k, 4x4GB DDR3, Asus P8Z68-V Pro/GEN3, EVGA GTX570, Intel 320 160GB OS disk, WD Caviar Black 2TB lagringsdisk, Antec Kühler 620 med Noctua NF-F12-PWM, Corsair AX850 och Fractal Design Define XL

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Dec 2010

chipsetet? hw monitor visar väl bara cpu och core temps samt volt o så ? menar du chipset på moderkortet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2011

Ja. HW monitor visar betydligt mer än så förutsatt att ditt moderkort har läsare för det, på den här har jag till exempel ocksp systin, cputin och auxtin. På min andra dator med AMD så hette det något annat, men samma temps fanns där.

Intel i7 2600k, 4x4GB DDR3, Asus P8Z68-V Pro/GEN3, EVGA GTX570, Intel 320 160GB OS disk, WD Caviar Black 2TB lagringsdisk, Antec Kühler 620 med Noctua NF-F12-PWM, Corsair AX850 och Fractal Design Define XL

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Okt 2010

Är det inte även de temp-sensorerna som är ~10 grader fel?

i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 960 | Vulcan 8GB | Seagate 600 480 GB | Newton 650w | P280 | Dell U2515H
NAD T787 | B&W CM10S2
Projekt: IceCase

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av Rydisen:

Är det inte även de temp-sensorerna som är ~10 grader fel?

Spelar ingen roll. Jag kunde med hjälp av det lätt se att tempen på en grej där steg till en viss punkt då multipeln sänktes och sedan höjdes igen då tempen sjunkit. Det visade tydligt var problemet låg oavsett om den exakta tempen var korrekt eller inte.

Intel i7 2600k, 4x4GB DDR3, Asus P8Z68-V Pro/GEN3, EVGA GTX570, Intel 320 160GB OS disk, WD Caviar Black 2TB lagringsdisk, Antec Kühler 620 med Noctua NF-F12-PWM, Corsair AX850 och Fractal Design Define XL

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

det är inget som verkar bli förvarmt. jag använder hwmonitor och det ända som direkt stiger i temp är cpu såklart.