Snälla hjälp mig, jag blir galen! (TV problem)

Permalänk

Snälla hjälp mig, jag blir galen! (TV problem)

Jag börjar känna att jag måste vara dum i huvudet, så nu ber jag på mina bara knän att någon ska hjälpa mig att reda ut det här...

Såhär:
Jag bor i en lägenhet, där huset är anslutet till två olika kabel-tv leverantörer. Jag har nu anslutit mig till det ena, och enligt dem har de varit och "tänt för signalen" så min tv borde fungera.

Jag har en ny tv http://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/tv/LT22A300EWXE/sa.... Jag har satt i sladden som löper från tv uttaget i väggen och till min TV, jag har provat att göra kanalsökningar, på alla möjliga sätt, då jag inte är säker på om jag ska välja alternativet "kabel" eller "antenn",(??) jag brukar söka på "både analoga och digitala kanaler" enda gången jag får in kanaler är när jag angivit alternativet "antenn".

Och då får jag in allt mellan 5-15 kanaler, (olika vid olika tillfällen!?) av vilka endast tre fungerar (de andra ingår inte i min Tv-packe), de tre kanalerna sm fungerar är typ någon lokal kanal, en spelkanal och någon fransk.. jag får inte in de vanligaste kanalerna???
Fattar inte vad mer jag kan göra!!
jag har fått olika uppgifter jag ska skriva in och det har jag också gjort men det verkar ju inte hjälpa...(bor inte i SV)
(QAM modulation 256
Netværks ID 2.620
Start frekvens 234.000
Slut frekvens (kun hvis angivet) 858.000
Symbol rate 6.875)

Tilläggas bör kanske att jag när jag flyttade in hade felfri tvåtgång i flera månader med min gamla tjock-tv, med samma kopplingar och allt.

Är det bolaget som gjort fel eller är det jag som är knäpp?? Har jag missat något, vad kan jag mer prova??

Permalänk

Det borde vara "kabel". Nye TV-kanaler kommer til og gamle udgår
För det är väl inte "andra" uttaget du skall använda ?

Visa signatur

Windows 10 Pro x64 | inwin A1 Plus White | AMD Ryzen 9 3900X | Asus ROG Strix X570-I Gaming | Corsair 3600MHz 16GB | Sapphire Radeon RX 5700XT | Samsung SSD M.2. 960 Pro. 1TB | LG 4K OLED55C9PLA

Permalänk

Hehe, jag har provat båda uttagen,
De har satt en tekniker på saken så jag hoooppas att han kommer fram till något!