Knasig bild med hdmi mellan dator och tv

Permalänk
Medlem

Knasig bild med hdmi mellan dator och tv

Vännen min vill koppla in sin nya laptop till tv:n via hdmi, det blir både bild och ljud på tv:n. Men däremot så är över och underkanten "bortklippt", har man webbläsaren öppen så ser man inte minus/kryss-tecknen och inte heller hela "windows-baren" längst ner på skärmen.

Har försökt med allt möjligt tänkbart som att ändra tv:ns "aspect" eller vad det heter, där man ändrar 16:9, zoom och andra bildförhållanden på tv:n. Har även mixtrat i upplösningsinställningarna på datorn men ingen funkar vidare bra. Bildförhållandet som gav hel över och underkant på bilden medförde istället bortklippta sidokanter. Har provat "spegla skärmar, endast tv-skärm" osv i datorns bildskärmsinsällningar men utan framgång.

Datorn är av "vanlig" laptop-typ med hdmi-kontakt med windows 7. Tv:n är en plasma av märket Panasonic från nått års modell tillbaka. Därimellan är en vanlig hdmi-kabel.

Om någon lärd själ har lite kunskap om detta och vet om det finns något man kan göra åt problemet är hjälp uppskattat!

Permalänk
Rekordmedlem

Justera overscan, helst i tvn, men annars i datorn.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.