Knasig bild med hdmi mellan dator och tv

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

Knasig bild med hdmi mellan dator och tv

Vännen min vill koppla in sin nya laptop till tv:n via hdmi, det blir både bild och ljud på tv:n. Men däremot så är över och underkanten "bortklippt", har man webbläsaren öppen så ser man inte minus/kryss-tecknen och inte heller hela "windows-baren" längst ner på skärmen.

Har försökt med allt möjligt tänkbart som att ändra tv:ns "aspect" eller vad det heter, där man ändrar 16:9, zoom och andra bildförhållanden på tv:n. Har även mixtrat i upplösningsinställningarna på datorn men ingen funkar vidare bra. Bildförhållandet som gav hel över och underkant på bilden medförde istället bortklippta sidokanter. Har provat "spegla skärmar, endast tv-skärm" osv i datorns bildskärmsinsällningar men utan framgång.

Datorn är av "vanlig" laptop-typ med hdmi-kontakt med windows 7. Tv:n är en plasma av märket Panasonic från nått års modell tillbaka. Därimellan är en vanlig hdmi-kabel.

Om någon lärd själ har lite kunskap om detta och vet om det finns något man kan göra åt problemet är hjälp uppskattat!

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Justera overscan, helst i tvn, men annars i datorn.

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.