Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Jul 2011

Speedstep fungerar inte

Helt utan anledning så bestämmer sig datorn för att köra 4.6Ghz 24/7 en dag när jag bootar datorn som vanligt. Vet inte varför den beter sig på det här viset. Det enda programmet jag kan tänka mig kolliderar med speedstep är Asus AI suite, men det har ju funkat förut. Jag har försökt att ändra inställningar i BIOS och det står att speedstep är aktiverat, men icke. Jag har även testat att avinstallera nästan allt Ai suite (allt förutom fan speed och sensor recorder) men inga framsteg där heller. Är det möjligtvis något annat som måste vara aktiverat i BIOS för att speedstep ska gå igång?

Processor: Intel® Core™ i5-2500K | Grafikkort: XFX Radeon HD6950 2048MB CrossFire| CPU-kylare: Corsair H60 PnP| Ram-minne: Corsair Vengeance™ DDR3 1600MHz 8GB CL9 | Nätaggregat: NZXT HALE90 750W | Chassi: Corsair Obsidian 650D | Moderkort: Asus P8Z68-V | Hårddisk: Western Digital Caviar Blue 1000B | SSD-Hårddisk: OCZ SSD Vertex 2 120GB | Skärm: Samsung 2233RZ 120hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Apr 2010
Skrivet av Legitjunkie:

Helt utan anledning så bestämmer sig datorn för att köra 4.6Ghz 24/7 en dag när jag bootar datorn som vanligt. Vet inte varför den beter sig på det här viset. Det enda programmet jag kan tänka mig kolliderar med speedstep är Asus AI suite, men det har ju funkat förut. Jag har försökt att ändra inställningar i BIOS och det står att speedstep är aktiverat, men icke. Jag har även testat att avinstallera nästan allt Ai suite (allt förutom fan speed och sensor recorder) men inga framsteg där heller. Är det möjligtvis något annat som måste vara aktiverat i BIOS för att speedstep ska gå igång?

Gammal tråd och så nu men jag har råkat ut för samma problem. Har inte samma moderkort men grundorsaken kan ju vara densamma. Har du funnit någon lösning på problemet?

Vet inte vad jag gjorde men CPU-Z visar att den går ner i frekvens medan CoreTemp inte visar. Där i mot märker man på tempsen att de går ner.

/S

Intel® Core™ i5-2500K CPU @ 4,5 GHz : GIGABYTE Geforce 680 : Asus P8P67 Pro B3 : 8GB Vengeance @ 1600 MHz : NZXT H2 Vit Classic Chassi : Intel 320 SSD 120GB (Spel) + OCZ Vertex 4 120GB (System) : NZXT Hale90 850w : Antec kühler 620 x 2 Scythe Gentle Typhoon 1850 RPM.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av Sampabowie:

Gammal tråd och så nu men jag har råkat ut för samma problem. Har inte samma moderkort men grundorsaken kan ju vara densamma. Har du funnit någon lösning på problemet?

Vet inte vad jag gjorde men CPU-Z visar att den går ner i frekvens medan CoreTemp inte visar. Där i mot märker man på tempsen att de går ner.

/S

om CPU-Z rapporterar att den går ner i frekvens, och tempsen sjunker......vad tror du egentligen händer? om coretemp är det enda som indikerar att den inte går ner i hastighet så hade du tänkt lita på det då? hur tänkte du nu?

Intel Core i5 2500k | Asus Geforce GTX 980 | MSI Z68A-GD65 G3 Rev B3 | 8GB G.Skill ARES | BeQuiet! SP7 500w | WD Black 1tb | WD Green 500gb | Hitachi 320gb | Creative X-Fi Titanium Fatality pro | Razer Kraken | Razer Naga Molten | Qpad-MK85 | Antec 1200 | LG 42" IPS LED

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Apr 2010
Skrivet av Blazin87:

om CPU-Z rapporterar att den går ner i frekvens, och tempsen sjunker......vad tror du egentligen händer? om coretemp är det enda som indikerar att den inte går ner i hastighet så hade du tänkt lita på det då? hur tänkte du nu?

Det som hände innan var att inget hände, tempsen ändrades inte samt CPU-Z visade inte heller något annorlunda. Kom inte och försök dumförklara mig gosse. Det var dessutom en EDIT då jag la till den undre texten.

/S

Intel® Core™ i5-2500K CPU @ 4,5 GHz : GIGABYTE Geforce 680 : Asus P8P67 Pro B3 : 8GB Vengeance @ 1600 MHz : NZXT H2 Vit Classic Chassi : Intel 320 SSD 120GB (Spel) + OCZ Vertex 4 120GB (System) : NZXT Hale90 850w : Antec kühler 620 x 2 Scythe Gentle Typhoon 1850 RPM.