Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

Monitor fast i standby

Tja, jag bytte mitt RAM idag allt gick bra men när ja skulle koppla in kabeln i datorn så kom det en stöt , var liksom jaha och fortsatte koppla in allt annat, så då när ja startar den är allt normalt men skärmen kommer inte ur standby läge testat att byta sladdar , testad med min tv, starta med Windows skiva men inget verkar funka... Ere bara att ge upp för kan det vara uttaget i datorn (pci nånting?) , nån som har någon erfarenhet av detta o isåfall kostar det mycket att laga??

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005

Var mer exakt kom det en stöt?

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P10 Plus
* Stolt paragrafryttare *

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

dem där skruvarna som är på sidan, så ja tänkte att kanske det blev en kortslutning?

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005
Skrivet av Reezpkt:

dem där skruvarna som är på sidan, så ja tänkte att kanske det blev en kortslutning?

Va? Snälla, försök förklara tydligt, annars får du inga bra svar.

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P10 Plus
* Stolt paragrafryttare *

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Åled
Registrerad
Feb 2003

Har du bytt tillbaks till dina gamla minnen och testat så det inte är dem nya som strular?

-==- Intel Core i7 3770K -==- AsRock Z77-e ITX -==- 8GB Kingston HyperX Predator 2400Mhz -==- Gigabyte 7970 3GB -==- OCZ Agility 120GB -==- Corsair P3 128GB -==- Intel 80GB SSD -==- Antec Kuhler H2O 620 -==- Chieftec A80 650W -==- Fractal Design Node 304 -==-

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Landskrona
Registrerad
Apr 2011

du har förmodligen bränt en konding eller något i skärmen. kan ju vara dom nya minnena som spökar så testa med dom gamla eller en annan dator för att se om det är skärmen eller datorn som är körd.

Jag hålls inte ansvarig för alla råd jag ger!
Citera för snabba svar
Skol/bärbar: lenovo Ideapad u550 stationära: i5 3570k / Asus p8z77-i Deluxe / Asus Gtx680 DCII / Corsair Ax 750w / Ocz Petrol 256GB / Corsair Vengeance 16GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

När jag satt in sladden i datorn och tog i "skruvarna" som man sätter in i datorn för att sladden inte ska åka ut så kom det en stöt när jag tog i dem, mer en så finns det inte att säga, datorn var helt avslagen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Åled
Registrerad
Feb 2003

Lite statiskt, skulle testa dem gamla minnena igen och då får du svaret direkt...

-==- Intel Core i7 3770K -==- AsRock Z77-e ITX -==- 8GB Kingston HyperX Predator 2400Mhz -==- Gigabyte 7970 3GB -==- OCZ Agility 120GB -==- Corsair P3 128GB -==- Intel 80GB SSD -==- Antec Kuhler H2O 620 -==- Chieftec A80 650W -==- Fractal Design Node 304 -==-

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av '[¿:

Gangster;11820215']Har du bytt tillbaks till dina gamla minnen och testat så det inte är dem nya som strular?

ok testar med dem gamla skriver tillbaka

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005
Skrivet av Reezpkt:

När jag satt in sladden i datorn och tog i "skruvarna" som man sätter in i datorn för att sladden inte ska åka ut så kom det en stöt när jag tog i dem, mer en så finns det inte att säga, datorn var helt avslagen

Skärmen eller grafikkortet kan ha tagit skada av urladdningen.

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P10 Plus
* Stolt paragrafryttare *

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Leksand
Registrerad
Jan 2008
Skrivet av Reezpkt:

När jag satt in sladden i datorn och tog i "skruvarna" som man sätter in i datorn för att sladden inte ska åka ut så kom det en stöt när jag tog i dem, mer en så finns det inte att säga, datorn var helt avslagen

Så du tycker att din förklaring var helt självklart?

Några kompletterande frågor bara för att hjälpa dig att förtydliga din beskrivning lite.

Det är alltså skruvarna som sitter på DVI-kabelns kontakt (kabel mellan skärm samt grafikkort) som det kom en stöt ifrån när du tog i dessa?

Hade du strömkabeln i datorn när detta hände?

Vad exakt hade du gjort innan? Bytte du alltså enbart dina ramminnen och inget annat?

Dator: Asrock fatal1ty pro gen 3 | i7 2600k |MSI HD7970| 16GB Vengeance DDR3 | 180 GB Intel 330| Fractal Design Newton 1000W | Corsair obsidian 800D
Kamerautrustning: Canon EOS 5D MK III, 5D, 500D & Ixus 70 | Canon EF 16-35/2,8L | 50/1,4 | 50/2,5 macro | EF 70-200/2.8L IS II | Speedlite 580 & 430EXII |
http://www.faniskogen.sceneofdecay.com | Datorgalleri

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av FaniSkogen:

Så du tycker att din förklaring var helt självklart?

Några kompletterande frågor bara för att hjälpa dig att förtydliga din beskrivning lite.

Det är alltså skruvarna som sitter på DVI-kabelns kontakt (kabel mellan skärm samt grafikkort) som det kom en stöt ifrån när du tog i dessa?

Hade du strömkabeln i datorn när detta hände?

Vad exakt hade du gjort innan? Bytte du alltså enbart dina ramminnen och inget annat?

Ja, bytte bara ram och nej satte in monitor sladden först för att ja inte ville att detta skulle hända o ja när ja tog i skruvarna, skulle vara kasst om grafikkortet gick sönder , är bara ett par månader gammalt

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

Jag har nu testat skärmen på en annan dator och den funkar och bytt ram ( och om ramet skulle varit sönder så skulle det väll kommit nått error?) men det jag har kommit fram till är att grafik kortet då måste ha tagit skada. Tack för dem snabba svaren igår, får väll gräva i fickorna o köpa nytt grafikkort.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

Det är fixat nu, grafikkortet hade kommit lite löst när jag pillade i datorn x) Inget tog skada av urladdningen.