Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Orust
Registrerad
Jan 2006

För hög Vcore?

Hej!

Normalt sett har jag ungefär 1.22 - 1.43 v på Vcore enligt programet PC probe II, men nu när jag satt och surfade började det tjuta och programet varnade för hög Vcore och om jag minns rätt så var den uppe i något runt 1.50 v. Tempen låg inte mer än i 40 grader då detta hända. Är detta något som man bör ordna till och isf hur jag gör det?

Har INTE clockat min CPU.

Jag har denna CPUn http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=617631

tack på förhand

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2008

Har inte stenkoll på 1100t men 1.5 låter mycket @stock. ställ in volten manuellt i bios så slipper du det problemet.

Citera för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2008

Troligtvis programmet som visar fel. Kolla vad HWMonitor och CPU-Z visar för värden.

Dator - NZXT H630 | GA-Z87P-D3 | i5 4670K | 16GB DDR3 | R9 290 | MX100 512GB | Cougar CM 700W
Loop - DDC 1T | XT45 240 + XT45 480 + ST30 360 | EK-FC R9-290X | EK-Supremacy EVO
Ljud - Xonar DX > Objective2 > ATH-R70x

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2008

Min 1090T @ 3.8 GHz är inställd på 1.34 så ja 1.43 är ganska högt.

1090T | GA-MA770T-UD3P | GTX 960 | 8 GB DDR3 | 480 GB SSD
Asus Book T100HA-FU029T | x5-Z8500 | 4 GB DDR3 | 64 GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Orust
Registrerad
Jan 2006
Skrivet av Fönstrputtsaren:

Troligtvis programmet som visar fel. Kolla vad HWMonitor och CPU-Z visar för värden.

HVmonitor visar likadana värden.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Orust
Registrerad
Jan 2006
Skrivet av Superlight:

Min 1090T @ 3.8 GHz är inställd på 1.34 så ja 1.43 är ganska högt.

Okej, tycker du att man bör ställa in detta? isf hur många v ska den stå på?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2008
Skrivet av KazzaN:

Okej, tycker du att man bör ställa in detta? isf hur många v ska den stå på?

Testa dig fram Skulle tro att runt 1.3 om inte lägre är möjligt utan OC.

Dator - NZXT H630 | GA-Z87P-D3 | i5 4670K | 16GB DDR3 | R9 290 | MX100 512GB | Cougar CM 700W
Loop - DDC 1T | XT45 240 + XT45 480 + ST30 360 | EK-FC R9-290X | EK-Supremacy EVO
Ljud - Xonar DX > Objective2 > ATH-R70x

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Orust
Registrerad
Jan 2006
Skrivet av Fönstrputtsaren:

Testa dig fram Skulle tro att runt 1.3 om inte lägre är möjligt utan OC.

Tack för svaret Den stod på "auto" så jag ändra till manuell och ändra V till 1.3 så nu visar mätaren mellan 1.15 V till 1.39 V. Vad händer om man har för låg V? Får man inte ut CPUn fulla kapacitet då?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2008
Skrivet av KazzaN:

Tack för svaret Den stod på "auto" så jag ändra till manuell och ändra V till 1.3 så nu visar mätaren mellan 1.15 V till 1.39 V. Vad händer om man har för låg V? Får man inte ut CPUn fulla kapacitet då?

Blåskärm är vad du får. Inget farligt att köra på för låg volt.

Citera för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Orust
Registrerad
Jan 2006
Skrivet av propan:

Blåskärm är vad du får. Inget farligt att köra på för låg volt.

Okej, tack för infon

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lidköping
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av KazzaN:

Tack för svaret Den stod på "auto" så jag ändra till manuell och ändra V till 1.3 så nu visar mätaren mellan 1.15 V till 1.39 V. Vad händer om man har för låg V? Får man inte ut CPUn fulla kapacitet då?

Den kan dra mer när den kickar igång turbon, då kan de tre kärnorna som jobbar dra lite mer spänning och auto går upp onödigt högt som du märkte. 1,3V borde räcka till standard och turbo, särskilt som det kan variera lite som du märker.

Därför stänger man av turbo och sätter manuell spänning när man överklockar eller om man helt enkelt vill ha mer jämn temperatur.

Shadows never sleep...
* Pegasos, 1GHz G4, Radeon 9200SE, MorphOS 2.x (Amiga compatible)
* PC1 - Spel: Sabertooth 990FX+AMD 1090T@4.0GHz +16GB Vengeance 1600,CM HAF 912 Plus, Antec HCG620m PSU, 240GB Crucial MX100 SSD, Sapphire Radeon HD7870 XT, Phanteks PH-TC14PE kylare
*PC2 - Film: AMD A10-5800k Trinity, Asrock m-ITX, SUGO SG02, Samsung EVO 850 250GB SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Orust
Registrerad
Jan 2006
Skrivet av blackeagle:

Den kan dra mer när den kickar igång turbon, då kan de tre kärnorna som jobbar dra lite mer spänning och auto går upp onödigt högt som du märkte. 1,3V borde räcka till standard och turbo, särskilt som det kan variera lite som du märker.

Därför stänger man av turbo och sätter manuell spänning när man överklockar eller om man helt enkelt vill ha mer jämn temperatur.

ah okej. efter en stund att jag ändrat till 1.3 V började PC probe II larma och visa 1.02 V och sedan efter 5 sec 3.01 V typ, sedan var jag tvungen att lämna dator och när jag kom tillbaks 20 min senare var den avstängd, hade fått bluescreen....Tänker ändra till Auto igen...Sammanträffande att datorn hade gått felfritt i 30 hrs sedan när jag ändra Vcoren så händer detta....aja hoppas det hjälper iaf.