Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ystad
Registrerad
Jan 2012

(för) arbetsglad i7 2600? (ej K)?

Tjo.
Jag har en i7 2600 (ej K) med stockspeed 3,4Ghz.
"Problemet" är att den verkar väldigt arbetsglad. Multipliern i BIOS står på x34, men den jobbar ändå i 3,5 Ghz.
Varje gång jag startar datorn står multipliern i x35 i ControlCenter, även om jag ändrat det till x34 före omstarten.
Det verkar inte påverka Intel-Turboboost då denna fortfarande kan gå upp till 3,9-3,96 Ghz enligt deras egen monitor, och temperaturerna är bra.

Bör jag oroa mig, eller ska jag bara glädjas över att jag antagligen fått en binnad 2700?

CPU: I7-3930k@4,2 GHz + Noctua NH-D14 // GPU: EVGA GTX 980 Ti SC+ ACX 2.0+ // RAM: 16 GB Corsair Vengeance LP 1600 MHz // MoBo: Asus P9X79 Pro // PSU: NZXT HALE90 1000w 80+ Gold // SSD: Samsung 830(128GB) + Crucial M500(240GB) + Crucial MX300(525GB) // HDD: 2 TB Seagate Barracuda 7200 rpm // Chassi: Fractal Design Define XL R2 // OS: Win 10 Pro // Skärm: AOC g2460Pg + BenQ GL2450.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ystad
Registrerad
Jan 2012

60 views men inga kommentarer - jag tolkar det som att det bara är att köra på!

CPU: I7-3930k@4,2 GHz + Noctua NH-D14 // GPU: EVGA GTX 980 Ti SC+ ACX 2.0+ // RAM: 16 GB Corsair Vengeance LP 1600 MHz // MoBo: Asus P9X79 Pro // PSU: NZXT HALE90 1000w 80+ Gold // SSD: Samsung 830(128GB) + Crucial M500(240GB) + Crucial MX300(525GB) // HDD: 2 TB Seagate Barracuda 7200 rpm // Chassi: Fractal Design Define XL R2 // OS: Win 10 Pro // Skärm: AOC g2460Pg + BenQ GL2450.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2009

Min 2600K ligger också på x35. Såg i mitt bios följande:

Turboboost 1-core: x38
Turboboost 2-core: x37
Turboboost 3-core: x36
Turboboost 4-core: x35

Har för mig att begränsningen var 97? Watt för turboboost dvs när cpu använder mer än dessa watt så slutar den turboboosta och går ner till x34.

Corsair Carbide 330R | Seasonic X-560 | MSI Z87-G45 GAMING | i7-4770K | Kingston 16GB DDR3-1600 | Asus GTX980-4GD5 | Samsung 850 Evo 1TB | Hitachi Travelstar 2.5" 1TB | Logitech G810 | Logitech G402 | Audio Technica ATH-M50 | BenQ BL2411PT IPS

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
-
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av Minsc S2:

Tjo.
Jag har en i7 2600 (ej K) med stockspeed 3,4Ghz.
"Problemet" är att den verkar väldigt arbetsglad. Multipliern i BIOS står på x34, men den jobbar ändå i 3,5 Ghz.
Varje gång jag startar datorn står multipliern i x35 i ControlCenter, även om jag ändrat det till x34 före omstarten.
Det verkar inte påverka Intel-Turboboost då denna fortfarande kan gå upp till 3,9-3,96 Ghz enligt deras egen monitor, och temperaturerna är bra.

Bör jag oroa mig, eller ska jag bara glädjas över att jag antagligen fått en binnad 2700?

Turboboost lägger +1 på multipliern när du belastar alla kärnorna mycket och ännu mer på enstaka kärnor när inte alla används.

Du behöver inte oroa dig, men din 2600 är inte en binnad 2700

Bärbar: Alienware M17x R2 (Röd) | 1200p RGBLED | 2x 5870m Crossfire | i7 740QM | 8gb RAM | 500gb HDD
Stationär: HAF X | i7 2600k | MSI z68 GD55 | 2x 7870 Crossfire |Kingston Hyper X 240gb SSD + Samsung 830 128gb + 120gb v300| 2x 2TB | 16GB RAM | Kühler 620 | Corsair AX 860
Kringutrustning: DELL U2711 | Logitech G19 | Razer Naga