Avaktivera pipet vid start av datorn?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2011

Avaktivera pipet vid start av datorn?

Varje gång jag startar datorn så hörs två stycken pipljud, som jag antar kommer från moderkortet. Kan man på något vis stänga av dessa i BIOS? Dessutom, vad gör dessa pipen för nytta?

Anledningen till att jag frågar är för att jag inte känner för att sitta och leka äventyrare i de djupa skogarna á BIOS i hopp om att det faktiskt går att stänga av det här ljudet om det faktiskt inte ens är möjligt.

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Jag har en maskin som har volymkontroll i bios, och några andra som inte har pip alls och nån som piper, så det är olika beroende på moderkort, varför inte gå in i bios och kolla elelr läsa manualen, pipen ger felmedelanden om datorn inte startar, en del moderkort har en sifferdisplay istället.
Det går troligen att koppla bort högtalaren, eller om du inte klarar det så kan du täcka över den, tejp över den eller nått annat som passar, låt bli tuggummi bara

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
gdansk polen
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av Subdubwise:

Varje gång jag startar datorn så hörs två stycken pipljud, som jag antar kommer från moderkortet. Kan man på något vis stänga av dessa i BIOS? Dessutom, vad gör dessa pipen för nytta?.

ta bort högtalaren, men koppla tillbaka den när du ska överklocka, som sitter i moderkortet

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2011

Jag kom till insikt om att det inte alls var moderkortet som pep vid start, utan att det var DVD-läsaren som lät. Nu är den dock bortplockad så nu startar datorn lite mer behagligt.