Corsair H60 - Ljudnivå - sänka spänning?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borlänge
Registrerad
Jan 2010

Corsair H60 - Ljudnivå - sänka spänning?

Hej!

Jag har relativt nyligen införskaffat en helt ny dator med delar som jag och en vän byggt ihop. Nu när vi fått igång systemet och datorn står här hemma så är ljudnivån på pumpen fruktansvärt hög. Har läst runt och letat och kommit fram till att den enda lösningen som finns kvar att testa för mig är att sänka spänningen till själva pumpen. Fläkten låter inte speciellt mycket (den är kopplad till CPU-FAN), utan det är pumpen som låter sjukt mycket (kopplad till CPU-OPT) på mitt moderkort som heter: Asus Maximus IV Gene-Z/GE. Har kollat runt lite i BIOS och inte hittat något, nu behöver jag Er hjälp Sweclockers. Det står förövrigt att AUX-FAN (vet inte vad det är) går på drygt 4000 rpm, något som inte heller det verkar fullt normalt!

Tack på förhand,

Jocke Hagman

Moderkort: Asus Maximus IV Gene-Z/GE | CPU: Intel Core i7-2600K 3,4GHz | Kylare: Corsair H60 | Chassi: Silverstone Temjin TJ08B-E| GPU: Asus HD7970 3GB PCI-E | RAM: Vengeance Low Profile 8GB DDR3 1600MHz |PSU: Corsair Power Supply 850W HX ATX Silver | Systemdisk: SSD 180GB CORSAIR | Lagring: WD GREEN 2xTB Extern RAID 1 | Skärm: Samsung SyncMaster 2233rz 21,5"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borlänge
Registrerad
Jan 2010

bump

Edit:

Hade inte läst reglerna ordentligt, sorry!

Moderkort: Asus Maximus IV Gene-Z/GE | CPU: Intel Core i7-2600K 3,4GHz | Kylare: Corsair H60 | Chassi: Silverstone Temjin TJ08B-E| GPU: Asus HD7970 3GB PCI-E | RAM: Vengeance Low Profile 8GB DDR3 1600MHz |PSU: Corsair Power Supply 850W HX ATX Silver | Systemdisk: SSD 180GB CORSAIR | Lagring: WD GREEN 2xTB Extern RAID 1 | Skärm: Samsung SyncMaster 2233rz 21,5"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2005

Det är fel på din pump. Pumpen ska alltid gå i full varv, 4000RPM låter rätt, min går i cirka 4200RPM.

läs reglerna, man får inte bumpa!

Core i7 4690K | Noctua NH-D14 | ASUS Z97-A | EVGA GeForce GTX 1080 8GB FTW Gaming | Corsair 16GB 1600MHz | Corsair HX650W | Samsung 840 PRO 256GB | Fractal Design Define R2 | Windows 10

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Dec 2007

Somsagt "fel" o "fel" den låter annorlunda och en väldigt stor del av pumparna gör det av h60/h80/h100.
Många har reklamerat men får tillbaka en med samma problem 2-3-4gånger så frågan e om det e värt att reklamera.
Jag köpte en h60 från en här på sweclockers med samma problem jag löste det med att koppla pumpen till fläkt kontroller och sänka strömmen där lite, funkade perfekt.
Något att tänka på är att pumpen kan ta skada av att inte gå få max ström hela tiden vet inte hur det e med dom nya pumparna men så var det med dom förra i alla fall.
Vet dock flera som kört pumpen på cpu headern sen h60 släpptes utan att det varit några problem med varierande volt så det e lite give or take min blev i alla fall tyst av att sänka volten men det är inte alla som blir de och stör du dig på de tillräckligt mycket så är det ju bara att reklamera det, om det inte funkar med att sänka volten.

Stationär 1: I7 3770K 4,5Ghz | Corsair H100I|Sapphire 7970|Asus P67 Sabertooth|Corsair Vengeance 16GB|XFX 750W|Samsung 840 PRO 256GB| Corsair Obsidian 650D|
Stationär 2: I7 4790K|Corsair H60|Asus STRIX 970|Asus Maximus VI Impact|Kingston Savage 16GB 2400Mhz|Fractal Design Integra M 650W|Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design Node 304|
Server: FX 8320|Antech Kuhler 620 V4|Asus M5A78L-M|Corsair XMS3 32GB|Corsair CX430W|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borlänge
Registrerad
Jan 2010

BaZZe, ska försöka med det, tack!

Moderkort: Asus Maximus IV Gene-Z/GE | CPU: Intel Core i7-2600K 3,4GHz | Kylare: Corsair H60 | Chassi: Silverstone Temjin TJ08B-E| GPU: Asus HD7970 3GB PCI-E | RAM: Vengeance Low Profile 8GB DDR3 1600MHz |PSU: Corsair Power Supply 850W HX ATX Silver | Systemdisk: SSD 180GB CORSAIR | Lagring: WD GREEN 2xTB Extern RAID 1 | Skärm: Samsung SyncMaster 2233rz 21,5"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borlänge
Registrerad
Jan 2010

Postar här igen för att jag har ytterligare en fråga gällande samma problem, har letat som en galning och tyvärr så har jag inte hittat ett sätt att sänka spänningen till CPU-OPT som vattenkylningen är kopplad till.

Så till min nya fråga;
Kan något gå sönder om jag kopplar om vattenkylningen till CPU-FAN-uttaget och fläkten till CPU-OPT?

Tack på förhand, ni är mitt sista hopp Sweclockers!

Moderkort: Asus Maximus IV Gene-Z/GE | CPU: Intel Core i7-2600K 3,4GHz | Kylare: Corsair H60 | Chassi: Silverstone Temjin TJ08B-E| GPU: Asus HD7970 3GB PCI-E | RAM: Vengeance Low Profile 8GB DDR3 1600MHz |PSU: Corsair Power Supply 850W HX ATX Silver | Systemdisk: SSD 180GB CORSAIR | Lagring: WD GREEN 2xTB Extern RAID 1 | Skärm: Samsung SyncMaster 2233rz 21,5"