Kan ej ändra CPU voltage på mitt MSI board

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2009

Kan ej ändra CPU voltage på mitt MSI board

Hej jag har stött på ett problem under min överklockning. När jag väl ökat multipliern och ska ändra CPU voltage så står det bara [AUTO] med röd text. Det går inte att ändra alls.

Moderkortet jag har heter MSI 760GM-E51. Jag har också läst manualen flera gånger.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hästveda
Registrerad
Jul 2011

står där inte ovanför typ "system voltage control" eller liknande? som då antagligen står på AUTO som måste ändras till MANUAL

Ledare & Webbansvarig inom www.balderdash-gaming.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ligger i norr
Registrerad
Nov 2007

Se till att "Auto Overclock Technology" och (möjligen "Multistep OC Booster") är Disabled.

En bild av bios skärmen skulle inte skada...

Fo3

Father of love and Father of rain.... Father of loneliness and pain-
(Manfred Mann's Earth Band)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Dec 2007

Som ovan sa borde finnas någonting där du ska kunna ändra från auto till manual men det hade hjälpt om du hade tagit en bild och postat här så hade vi enklare kunnat se vad du skulle ändra.

Stationär 1: I7 3770K 4,5Ghz | Corsair H100I|Sapphire 7970|Asus P67 Sabertooth|Corsair Vengeance 16GB|XFX 750W|Samsung 840 PRO 256GB| Corsair Obsidian 650D|
Stationär 2: I7 4790K|Corsair H60|Asus STRIX 970|Asus Maximus VI Impact|Kingston Savage 16GB 2400Mhz|Fractal Design Integra M 650W|Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design Node 304|
Server: FX 8320|Antech Kuhler 620 V4|Asus M5A78L-M|Corsair XMS3 32GB|Corsair CX430W|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006

Ibland ändrar man direkt i fältet där det står AUTO, dvs man man slår in värdet manuellt typ 1.21, så har många Asus kort

Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av ggustavsson:

Ibland ändrar man direkt i fältet där det står AUTO, dvs man man slår in värdet manuellt typ 1.21, så har många Asus kort

Ja fast inställlningen är låst på AUTO, jag kan inte ändra den.

BILDER PÅ BIOS:

http://i39.tinypic.com/24zzmlg.jpg
http://i43.tinypic.com/148mdlu.jpg

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Värnamo
Registrerad
Jul 2010

Har samma moderkort fast (FX) går inte att öka volten på cpu där heller har letat hur mycket som helst tex på google bland annat.

CPU: I5 4690K @ 4.8GHZ Vcore 1,32 Temp max load: 76c | KYLARE: Phanteks PH-TC14PE MODERKORT: ASUS Z97-A | PSU: FSP Hyper 700W
MINNE:16GB HyperX Black @ 1866mhz |SSD: PNY Optima 240 GB
GRAFIK KORT: Gigabyte 970 GTX WFx3 | BURK: Phanteks Enthoo Pro, windowed edition
Ja jag vet att jag särskriver och jag skyller på engelskan!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hästveda
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av FredrikStåhl:

Ja fast inställlningen är låst på AUTO, jag kan inte ändra den.

BILDER PÅ BIOS:

http://i39.tinypic.com/24zzmlg.jpg
http://i43.tinypic.com/148mdlu.jpg

lite mysko, men testa kör på auto:P för på mig gigabyte kort mig fungerade det otroligt bra o bara ha det på auto

Ledare & Webbansvarig inom www.balderdash-gaming.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Värnamo
Registrerad
Jul 2010
Skrivet av Solding:

lite mysko, men testa kör på auto:P för på mig gigabyte kort mig fungerade det otroligt bra o bara ha det på auto

De är de som är problemet, man kan inte klocka för den ändras inte auto

CPU: I5 4690K @ 4.8GHZ Vcore 1,32 Temp max load: 76c | KYLARE: Phanteks PH-TC14PE MODERKORT: ASUS Z97-A | PSU: FSP Hyper 700W
MINNE:16GB HyperX Black @ 1866mhz |SSD: PNY Optima 240 GB
GRAFIK KORT: Gigabyte 970 GTX WFx3 | BURK: Phanteks Enthoo Pro, windowed edition
Ja jag vet att jag särskriver och jag skyller på engelskan!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hästveda
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av Fakkahe:

De är de som är problemet, man kan inte klocka för den ändras inte auto

Det gör det för mig iallafall

Ledare & Webbansvarig inom www.balderdash-gaming.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Värnamo
Registrerad
Jul 2010
Skrivet av Solding:

hur vet du de? har du kollat det med ngt program då eller

Ja cpu-z volten är alltid på 1,350 hur mycket man än ökar mhzen

CPU: I5 4690K @ 4.8GHZ Vcore 1,32 Temp max load: 76c | KYLARE: Phanteks PH-TC14PE MODERKORT: ASUS Z97-A | PSU: FSP Hyper 700W
MINNE:16GB HyperX Black @ 1866mhz |SSD: PNY Optima 240 GB
GRAFIK KORT: Gigabyte 970 GTX WFx3 | BURK: Phanteks Enthoo Pro, windowed edition
Ja jag vet att jag särskriver och jag skyller på engelskan!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hästveda
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av Fakkahe:

Ja cpu-z volten är alltid på 1,350 hur mycket man än ökar mhzen

det låter ju inte så kul :/ säg till den att skärpa sig! hehe

Ledare & Webbansvarig inom www.balderdash-gaming.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Värnamo
Registrerad
Jul 2010
Skrivet av Solding:

det låter ju inte så kul :/ säg till den att skärpa sig! hehe

Om det ändå vore så lätt

CPU: I5 4690K @ 4.8GHZ Vcore 1,32 Temp max load: 76c | KYLARE: Phanteks PH-TC14PE MODERKORT: ASUS Z97-A | PSU: FSP Hyper 700W
MINNE:16GB HyperX Black @ 1866mhz |SSD: PNY Optima 240 GB
GRAFIK KORT: Gigabyte 970 GTX WFx3 | BURK: Phanteks Enthoo Pro, windowed edition
Ja jag vet att jag särskriver och jag skyller på engelskan!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hästveda
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av Fakkahe:

Om det ändå vore så lätt

men kan ju kanske va moderkortet som inte "stödjer" den funktionen att justera volten?
kanske inte så troligt men

Ledare & Webbansvarig inom www.balderdash-gaming.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ligger i norr
Registrerad
Nov 2007
Skrivet av FredrikStåhl:

Ja fast inställlningen är låst på AUTO, jag kan inte ändra den.

BILDER PÅ BIOS:

http://i39.tinypic.com/24zzmlg.jpg
http://i43.tinypic.com/148mdlu.jpg

Vad händer (mer exakt) när du ställer dig på raden "CPU Voltage" och trycker enter?

Fo3

Father of love and Father of rain.... Father of loneliness and pain-
(Manfred Mann's Earth Band)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borlänge
Registrerad
Jan 2010

Den här tråden tillhör samma område som min tråd med ett stort problem, hoppas att ni kan hjälpa även mig!

http://www.sweclockers.com/forum/2-kylning-och-overklockning-...

Vad gäller ditt problem, så kan jag bara säga att jag inte har den blekaste aning om du inte kan ändra spänningen!

Moderkort: Asus Maximus IV Gene-Z/GE | CPU: Intel Core i7-2600K 3,4GHz | Kylare: Corsair H60 | Chassi: Silverstone Temjin TJ08B-E| GPU: Asus HD7970 3GB PCI-E | RAM: Vengeance Low Profile 8GB DDR3 1600MHz |PSU: Corsair Power Supply 850W HX ATX Silver | Systemdisk: SSD 180GB CORSAIR | Lagring: WD GREEN 2xTB Extern RAID 1 | Skärm: Samsung SyncMaster 2233rz 21,5"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Mar 2008

Har ni koll på temp på VRM? Eftersom de ser ut att sakna kylning...

Dator1: Chassi Silverstone Fortress II : Cpu Intel i7 4960X @ 4.5 GHz : GPU EVGA GTX 1070 FTW : MB ASUS ROG IV Black Edition : Ram Corsair 4x4 @ 1.5v 1866 mhz : SSD 512+256 GB : HDD 2+2+4 TB
http://hwbot.org/user/oggy_dz2/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av FatherOfThree:

Vad händer (mer exakt) när du ställer dig på raden "CPU Voltage" och trycker enter?

Fo3

Texten är röd och när jag försöker ändra inställning genom att klicka på pilarna så händer ingenting, den står kvar på Auto.

Ska man testa att klocka utan att ändra voltage då? den kanske anpassar sig?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av FredrikStåhl:

Texten är röd och när jag försöker ändra inställning genom att klicka på pilarna så händer ingenting, den står kvar på Auto.

Ska man testa att klocka utan att ändra voltage då? den kanske anpassar sig?

Dum fråga kanske men har du provat att använda "+" och "-" på tangentbordet för att ändra värdet?
Det är inte alltid man kan använda enter och sedan få en lista på värden.

><((((°>
◄|Gtx 980 Ti SLI | i7 5930K 4.6Ghz 1.28v | Corsair H110|►
◄|Asus X99 Deluxe | G.Skill 32GB DDR4 2800 | X-Fi Titanium Champion|►
◄|Samsung EVO 840 500GB | Corsair H110 | AX 1200i modular green sleeve|►

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av ecidemon:

Dum fråga kanske men har du provat att använda "+" och "-" på tangentbordet för att ändra värdet?
Det är inte alltid man kan använda enter och sedan få en lista på värden.

Trodde aldrig att det skulle funka, sen testa jag, jamen visst funkade det.

Ligger på 3,8 ghz med 1,375 V. 48-49 grader stadigt med prime95.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2013
Skrivet av FredrikStåhl:

Trodde aldrig att det skulle funka, sen testa jag, jamen visst funkade det.

Ligger på 3,8 ghz med 1,375 V. 48-49 grader stadigt med prime95.

Har också ett Msi kort och kan inte ändra från auto, men anpassar sig kortet efter vad man ställer in för värde på baseklock frekvensen?

i7 950 @ 4.0 Ghz | GeForce Gtx 780 OC | MSi X58-GD65 | 12GB DDR3 1600Mhz