CCC till Samsung LCD-tv... YCrCb eller RGB och HDMI-svärta?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm/Värmdö
Registrerad
Feb 2007

CCC till Samsung LCD-tv... YCrCb eller RGB och HDMI-svärta?

Hejsan.
Har upptäckt ett jobbigt problem. Ibland kör jag tvn i 1360x768 när jag ligger i sängen och surfar. Men när jag ändrade till 1080p nu senast så blev bilden riktigt grådassig. Kollade runt bland inställningarna i CCC och såg att när jag kör 1080p så står "bildpunktsformat" på YCrCb 4:4:4 och när jag kör 1360x768 så står bildpunktsformatet på RGB 4:4:4.
Det som gör skillnaden i färg mellan de olika inställningarna är att i RGB så har min tv en funktion som heter HDMI-svärta som går att aktivera och ställa mellan "normal" eller "låg". Kör jag i YCrCb så har jag inte tillgång till den funktionen.
Det jag nu undrar är vad som har varit standard i CCC? YCrCb eller RGB. När jag trycker på "standardvärden" så ställer CCC in sig på YCrCb. Men hur kan den då i 1360x768 stå på RGB och ha tvns inställning HDMI-svärta på "låg", när jag aldrig varit inne och pillat med de inställningarna i CCC tidigare?
Jag tänkte att standardvärdet YCrCb ändrats sedan senaste CCC updateringen. Men hur ligger det till? Blir inte nöjd med varken eller nu när jag uppmärksammat dessa 2. Med hdmi-svärta på normal så blir bilden grådassig men hög detaljrikedom i svärtan. (lite för hög). Med hdmi-svärta "låg" så blir färgerna något övermättade, dock mer livfulla, men detaljrikedomen i svärtan blir lite väl diffus och svårt att urskilja.
Så vad var standard i äldre CCC?

Gilla min Guide till sweclockers tävlingen! :D : #12510535

Min Sweclockers-låt som aldrig deltog i Jultävlingen. Enjoy! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g7gof...