Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Okt 2009

2600k Asus Gene-z Speedstep problem.

Hej, sitter och överklockar min processor lite, vill att den ska gå i 4.2ghz under belastning och gå ner i 1.6ghz "default speedstep läge?" när man inte använder den. Kör alla inställningar på mobo:t standard det enda jag ändrar är CPUratio till 42 samt minnen upp till 1600mhz, har kollat igenom allting jag hittar angående strömsparfunktioner och allting är påslaget, Vad är det jag missar ?

Chassi: Corsair 650D | CPU: i7 2600k Kylare: Corsair H100i | Moderkort: Asus Maximus IV Gene-Z | Minne: Corsair Vengance 8GB 1600Mhz | GPU: EVGA GTX780 SC | PSU: Corsair AX 850w | HDD1: Corsair Force GT 120gb | HDD2: 2TB WD Green | HDD3: Samsung 840 256gb | HDD:4 Samsung 1TB | Skärm: Dell U2311H IPS

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av igor123:

Hej, sitter och överklockar min processor lite, vill att den ska gå i 4.2ghz under belastning och gå ner i 1.6ghz "default speedstep läge?" när man inte använder den. Kör alla inställningar på mobo:t standard det enda jag ändrar är CPUratio till 42 samt minnen upp till 1600mhz, har kollat igenom allting jag hittar angående strömsparfunktioner och allting är påslaget, Vad är det jag missar ?

Försäkra dig om att det är turbo multipeln du ökat.

Kolla så att windows står på Balanserad prestanda under energi spar funktionen. När den står på hög prestanda så går processorn aldrig ner i 1.6ghz.

><((((°>
◄|Gtx 980 Ti SLI | i7 5930K 4.6Ghz 1.28v | Corsair H110|►
◄|Asus X99 Deluxe | G.Skill 32GB DDR4 2800 | X-Fi Titanium Champion|►
◄|Samsung EVO 840 500GB | Corsair H110 | AX 1200i modular green sleeve|►

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Okt 2010

Två energisparfunktioner är "C1E" och "EIST".

i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 960 | Vulcan 8GB | Seagate 600 480 GB | Newton 650w | P280 | Dell U2515H
NAD T787 | B&W CM10S2
Projekt: IceCase

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av ecidemon:

Försäkra dig om att det är turbo multipeln du ökat.

Kolla så att windows står på Balanserad prestanda under energi spar funktionen. När den står på hög prestanda så går processorn aldrig ner i 1.6ghz.

Balanserad prestanda, där låg problemet verkar det som just nu, tack för ett snabbt svar!

Chassi: Corsair 650D | CPU: i7 2600k Kylare: Corsair H100i | Moderkort: Asus Maximus IV Gene-Z | Minne: Corsair Vengance 8GB 1600Mhz | GPU: EVGA GTX780 SC | PSU: Corsair AX 850w | HDD1: Corsair Force GT 120gb | HDD2: 2TB WD Green | HDD3: Samsung 840 256gb | HDD:4 Samsung 1TB | Skärm: Dell U2311H IPS