Behöver hjälp med home server program

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Mar 2006

Behöver hjälp med home server program

Hej

Jag har letat och letat efter en bra hemma server program men det finns en del att välja t.ex.

WHS 2011
Amahi
Ubuntuserver
Freenas 7

Kan ingenting om linux och har provat amahi och freenas men får inte till det och whs 2011 gillar jag inte riktigt. Har också provat 2008 r2. Mina behov är följande. jag har två mediaspelare med xbmc och jag vill att serven tar hand om all metadata som folder bilder mm. vill ha alla mina filmer och bilder centralt lagrat.

Har nu formaterat om serven och kan inte bestäma mig om vilker program jag ska använda mig av. Behöver hjälp med tips och råd.

Kan man köra plex media server på freenas 7? Har även funderat på att köra windows 7 pro som server OS, vad tror ni om det?

Är osäker på om jag la tråden i rätt forum? ni kan flytta den till rätt forum om det behövs.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2010

Vanliga W7 duger gott till mediaserver. Jag antar att du kan windows hyfsat och då är det självklart enklast att köra på det. Om du måste betala för Windows (och inte har så mycket pengar) så kanske du tycker det är värt tiden det tar att få exempelvis Ubuntu eller LinuxMint att fungera men linux blir ofta komplicerat rätt snabbt om man ska göra denna typen av saker. WHS är rätt bra men absolut inte nödvändigt för mediastreaming och liknande.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Mar 2006

Hej snajk
Vet du vad skillnaden är mellan whs 2011 och win 7 pro? hur är windows server 2008 r2 som media server?

Blir galen på linux det är så bökigt att jag ger upp. Har en extra licens till win 7 pro som jag kan använda men undrar om det är värt att köpa whs 2011 för 399kr????

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Okt 2004

Jag tycker du skall titta lite närmare på what2011 då det är mycket och lättanvänt OS för de pengarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Mar 2006

peso du menar väl whs 2011? ska köpa den idag då den kostar bara 399kr för en oem swe version.

Har kollat upp och läst en massa forum om linux och då ubuntu men fatatr ingenting verkar bökig för en van windows användare

Linux är säkert bra för den som har tålamod att lära sig

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Aug 2001

Om du kan få tag i en licens till "gamla" Windows Home Server så är diskhanteringen på den oslagbar. Går ju att få samma funktionlaitet med Ahami eller ZFS, men säga vad man vill om Windows är ju att det är ganska användarvänligt.

Fractal Design Define R3 | Gigabyte GA-990FXA-UD3 | AMD Phenom II X4 965 BE @ 4 GHz | 16 GB Crucial Ballistix Tactical DDR3 1866 MHz | Gigabyte Radeon 7950 Windforce 3GB x 2 @ CF| EVGA SuperNova 850 G2 | Intel 330 120 GB SSD | 2 x WD Caviar Black 1TB | OCZ Vertex 3 90 GB SSD | Intel 335 180 GB SSD