Behöver hjälp med home server program

Permalänk
Medlem

Behöver hjälp med home server program

Hej

Jag har letat och letat efter en bra hemma server program men det finns en del att välja t.ex.

WHS 2011
Amahi
Ubuntuserver
Freenas 7

Kan ingenting om linux och har provat amahi och freenas men får inte till det och whs 2011 gillar jag inte riktigt. Har också provat 2008 r2. Mina behov är följande. jag har två mediaspelare med xbmc och jag vill att serven tar hand om all metadata som folder bilder mm. vill ha alla mina filmer och bilder centralt lagrat.

Har nu formaterat om serven och kan inte bestäma mig om vilker program jag ska använda mig av. Behöver hjälp med tips och råd.

Kan man köra plex media server på freenas 7? Har även funderat på att köra windows 7 pro som server OS, vad tror ni om det?

Är osäker på om jag la tråden i rätt forum? ni kan flytta den till rätt forum om det behövs.

Permalänk
Avstängd

Vanliga W7 duger gott till mediaserver. Jag antar att du kan windows hyfsat och då är det självklart enklast att köra på det. Om du måste betala för Windows (och inte har så mycket pengar) så kanske du tycker det är värt tiden det tar att få exempelvis Ubuntu eller LinuxMint att fungera men linux blir ofta komplicerat rätt snabbt om man ska göra denna typen av saker. WHS är rätt bra men absolut inte nödvändigt för mediastreaming och liknande.

Permalänk
Medlem

Hej snajk
Vet du vad skillnaden är mellan whs 2011 och win 7 pro? hur är windows server 2008 r2 som media server?

Blir galen på linux det är så bökigt att jag ger upp. Har en extra licens till win 7 pro som jag kan använda men undrar om det är värt att köpa whs 2011 för 399kr????

Permalänk
Medlem

Jag tycker du skall titta lite närmare på what2011 då det är mycket och lättanvänt OS för de pengarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

peso du menar väl whs 2011? ska köpa den idag då den kostar bara 399kr för en oem swe version.

Har kollat upp och läst en massa forum om linux och då ubuntu men fatatr ingenting verkar bökig för en van windows användare

Linux är säkert bra för den som har tålamod att lära sig

Permalänk
Medlem

Om du kan få tag i en licens till "gamla" Windows Home Server så är diskhanteringen på den oslagbar. Går ju att få samma funktionlaitet med Ahami eller ZFS, men säga vad man vill om Windows är ju att det är ganska användarvänligt.

Visa signatur

Fractal Design Define R3 | Asus Z170 Pro Gaming | Intel Core i7 6700K | 32 GB Corsair Vengaeance LPX DDR4 2666 MHz | Asus Radeon RX 580 | EVGA SuperNova 850 G2 | Kingston A400 480 GB SSD | 2 x WD Caviar Black 1TB | 2 x Crucial MX500 500 GB SSD