Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lycksele
Registrerad
Aug 2011

Bytt nätaggregat, ingen bild.

Tja!
Jag har en gammal dator med en 1 kärnig 2.8 GHz am2 processor, 320 gb sata hdd, 300w nätagg och 4 gb ram. Iallafall.. Efter jag bytt ut nätagget till ett 400w, och satt in ett nytt grafikkort (hd 6670), fick jag ingen bild och inte ens tangentbordet lös... När jag tog ut grafikkortet igen, kopplade in Vga kabeln i moderkrtets inbyggda grafikkort funkade det ändå inte, vad är felet? Är det bios batteriet som krånglar elr vad är det frågan om?

§ 3.1

BitFenix Shinobi, Gigabyte Z170 Gaming K3, Intel i5 6600K, HyperX ddr4 2400mhz 2x4gb, Msi Gtx 960, 120 gb ssd, 650W Fractal Design brz 80+
Stolt ägare av ett par Phillips Fidelio X2 med tillhörande fiio e10K förstärkare. :)
Övrigt: Går tredje året på Teknikprogrammet med inriktning Data.
Spelar just nu: Rocket League, World of Warcraft.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sölvesborg
Registrerad
Apr 2011

Låter som att det är nätagget som krånglar. Testa byta tillbaka till det gamla och kör med den inbyggda GPUn och se om det funkar.

Fractal Define R3 | RadeonHD 6970 | Corsair 850AX | I7-2600k | Noctua NH-D14 | Corsair 8GB XMS3 | MSI P67A-GD65 REV B3 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Olofström
Registrerad
Feb 2012

Har du avinstallerat drivrutinen till ditt gammla grafikkort innan du har installerat det nya? Har du kopplat bildkabeln till rätt plats? Har du installerat nya drivrutinen till ditt nya kort?

Chassi: Fractal Design R5 CPU: Intel i7 6700K RAM: 16Gb DDR4 Moderkort: Asus Z170 Pro Grafik: GTX 1080 STRIX OS: W10
Bättre Steam design: Metro for Steam Bästa gaming VOIP: Discord

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
Joakim Pekkari
Plats
Lund
Registrerad
Dec 2008

TS får gärna PM:a mig med förslag på ny rubrik.

§ 3.1 Trådrubriker ska tydligt visa vad tråden handlar om.

Spela med Geeks Gaming!

"Why is there silverware in the pancake drawer?"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lycksele
Registrerad
Aug 2011

@cooling23 nej jag avinstallerade inte gamla rutinen och eftersom jag inte får bild har jag inte installerat nya heller...

BitFenix Shinobi, Gigabyte Z170 Gaming K3, Intel i5 6600K, HyperX ddr4 2400mhz 2x4gb, Msi Gtx 960, 120 gb ssd, 650W Fractal Design brz 80+
Stolt ägare av ett par Phillips Fidelio X2 med tillhörande fiio e10K förstärkare. :)
Övrigt: Går tredje året på Teknikprogrammet med inriktning Data.
Spelar just nu: Rocket League, World of Warcraft.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.1
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av Zneeze:

Tja!
Jag har en gammal dator med en 1 kärnig 2.8 GHz am2 processor, 320 gb sata hdd, 300w nätagg och 4 gb ram. Iallafall.. Efter jag bytt ut nätagget till ett 400w, och satt in ett nytt grafikkort (hd 6670), fick jag ingen bild och inte ens tangentbordet lös... När jag tog ut grafikkortet igen, kopplade in Vga kabeln i moderkrtets inbyggda grafikkort funkade det ändå inte, vad är felet? Är det bios batteriet som krånglar elr vad är det frågan om?

först o främst har du gjort en stor miss när du inte avinstallerade drivrutinerna från ditt gamla GTX 570 (hur fan lyckades du driva GTX 570 med 300w och varför har du bytt till ett 6670? ) men du borde iaf få bild innan du kommer in i windows

sen tror jag att du har kopplat in fel sladdar på fel ställen när du bytte ditt nätagg eftersom du inte verkar vara särskilt kunnig inom området av datorer, kolla så alla sladdar sitter där de ska, känns som du glömt 8 pins kontakten vid cpu'n?

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av Zneeze:

Tja!
Jag har en gammal dator med en 1 kärnig 2.8 GHz am2 processor, 320 gb sata hdd, 300w nätagg och 4 gb ram. Iallafall.. Efter jag bytt ut nätagget till ett 400w, och satt in ett nytt grafikkort (hd 6670), fick jag ingen bild och inte ens tangentbordet lös... När jag tog ut grafikkortet igen, kopplade in Vga kabeln i moderkrtets inbyggda grafikkort funkade det ändå inte, vad är felet? Är det bios batteriet som krånglar elr vad är det frågan om?

Riktigt usel rubrik som sagt, PMa vargeEEEEn.

Kolla att grafikkortet sitter ordentligt fast, glappar det kan sånt hända.
Kolla att du anslutit nätagget till den lilla strömkontakten som sitter långt upp och till vänster på moderkortet (ganska nära CPUn).
Kan du kolla om grafikkortet fungerar i en annan dator?

AMD FX-8350 | KINGSTON 32GB ECC arbetsminne | Asus Sabertooth 990FX R2 | Radeon R9 290 | Seagate 2TB 3,5 " SSHD | Cooler Master V700 | Noctua NH-U12P SE2 | Dell U2410 | Corsair 600T Graphite vit | Windows 10 64bit |
Ett standardknep om hårdvaran krånglar, är att gå in i BIOS och ladda defaultinställningarna, på så sätt konfigureras BIOS mot din hårdvara.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lycksele
Registrerad
Aug 2011

Jag satt in de gamla nätagget i datorn och kopplade in skärmen i det inbyggda grafikkortet, fortfarande ingen bild.
@ratatosk: grafikkortet sitter inte ens i, jag har inte möjlighet att kolla gput på en annan dator (vet att rubriken sög, gjorde två trådar för att jag behöver snabb hjälp, och för att den förra kändes död, förlåt.
@uvania: det här handlar om min gamla dator, specsen du ser på min signatur är min "primary" dator, gtx 570 kortet sitter i den nya datorn!

BitFenix Shinobi, Gigabyte Z170 Gaming K3, Intel i5 6600K, HyperX ddr4 2400mhz 2x4gb, Msi Gtx 960, 120 gb ssd, 650W Fractal Design brz 80+
Stolt ägare av ett par Phillips Fidelio X2 med tillhörande fiio e10K förstärkare. :)
Övrigt: Går tredje året på Teknikprogrammet med inriktning Data.
Spelar just nu: Rocket League, World of Warcraft.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lycksele
Registrerad
Aug 2011

Ganska långt upp till vänster har jag visst satt in en kontakt, snett till vänster om prollen.

BitFenix Shinobi, Gigabyte Z170 Gaming K3, Intel i5 6600K, HyperX ddr4 2400mhz 2x4gb, Msi Gtx 960, 120 gb ssd, 650W Fractal Design brz 80+
Stolt ägare av ett par Phillips Fidelio X2 med tillhörande fiio e10K förstärkare. :)
Övrigt: Går tredje året på Teknikprogrammet med inriktning Data.
Spelar just nu: Rocket League, World of Warcraft.

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av Zneeze:

Ganska långt upp till vänster har jag visst satt in en kontakt, snett till vänster om CPU:n! Jag kanske inte är så kunnig om datorer, men för att va tretton tycker jag ändå att jag vet mer än medelmåtta...

Småkablarna som kopplar in strömbrytare osv sitter de som de skall?
Testa att koppla ur allt du kan tex hårddiskar och se om du får bild då.

AMD FX-8350 | KINGSTON 32GB ECC arbetsminne | Asus Sabertooth 990FX R2 | Radeon R9 290 | Seagate 2TB 3,5 " SSHD | Cooler Master V700 | Noctua NH-U12P SE2 | Dell U2410 | Corsair 600T Graphite vit | Windows 10 64bit |
Ett standardknep om hårdvaran krånglar, är att gå in i BIOS och ladda defaultinställningarna, på så sätt konfigureras BIOS mot din hårdvara.

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
Joakim Pekkari
Plats
Lund
Registrerad
Dec 2008

Ny rubrik på tråden.

Spela med Geeks Gaming!

"Why is there silverware in the pancake drawer?"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lycksele
Registrerad
Aug 2011

Funkar inte om jag drar ut småkablarna heller, jag ger upp och köper nytt moderkort och processor.

BitFenix Shinobi, Gigabyte Z170 Gaming K3, Intel i5 6600K, HyperX ddr4 2400mhz 2x4gb, Msi Gtx 960, 120 gb ssd, 650W Fractal Design brz 80+
Stolt ägare av ett par Phillips Fidelio X2 med tillhörande fiio e10K förstärkare. :)
Övrigt: Går tredje året på Teknikprogrammet med inriktning Data.
Spelar just nu: Rocket League, World of Warcraft.

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av Zneeze:

Funkar inte om jag drar ut småkablarna heller, jag ger upp och köper nytt moderkort och processor.

Tänkte inte att du skulle dra ut småkablarna, mer att kolla att de är på plats.
Det var resten jag menar du skall testa dra ut, hårddiskar DVDer osv.

Undrar vad fan som hände.
Jag knäckte ett moderkort en gång pga att jag fick en kortslutning i PCI-bussen, orsaken var att korten monterades med en stor klämma, i stället för skruvar, den klämman kom åt en strömförande del på grafikkortet, inte kul.

AMD FX-8350 | KINGSTON 32GB ECC arbetsminne | Asus Sabertooth 990FX R2 | Radeon R9 290 | Seagate 2TB 3,5 " SSHD | Cooler Master V700 | Noctua NH-U12P SE2 | Dell U2410 | Corsair 600T Graphite vit | Windows 10 64bit |
Ett standardknep om hårdvaran krånglar, är att gå in i BIOS och ladda defaultinställningarna, på så sätt konfigureras BIOS mot din hårdvara.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lycksele
Registrerad
Aug 2011

Jag drog ut hddn och dvdn men det funkar ändå inte

BitFenix Shinobi, Gigabyte Z170 Gaming K3, Intel i5 6600K, HyperX ddr4 2400mhz 2x4gb, Msi Gtx 960, 120 gb ssd, 650W Fractal Design brz 80+
Stolt ägare av ett par Phillips Fidelio X2 med tillhörande fiio e10K förstärkare. :)
Övrigt: Går tredje året på Teknikprogrammet med inriktning Data.
Spelar just nu: Rocket League, World of Warcraft.