Är det fel på min BenQ XL2410T? Vill inte köra i 120 Hz.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ystad
Registrerad
Jan 2012

Är det fel på min BenQ XL2410T? Vill inte köra i 120 Hz.

Hej.
Börjar bli riktigt trött på denna skärmen nu.

Min första skärm led av massiv backlight bleed, så BenQ skickade en ny...som inte funkade alls.
Nu har jag fått en ny ersättningsskärm (så uppe i den tredje nu), och efter lite mekande har jag i alla fall lyckat satt få igång den.

Problemen den här gången dock, är att dels så är det min sekundärskärm (GL2450) som visar när Windows bootar, trots att XL2410T:n är vald som primärskärm, och sen att jag inte kan ha igång XL2410T:n alls om GL2450:n inte är ikopplad, men det största problemet är att jag inte lyckats få XL2410T:n att visa 120 Hz!

Är jag inne på CCC så står skärmen antingen som Analog eller DVI, trots att den är kopplad till DVI-D ingången med en DVI-D kabel. Det är inget fel på kablen då jag har testat två olika, och båda funkar på min backbleed-XL2410T. Det är precis som att skärmen inte inser att den är kopplad med en DVI-D kabel och bara en DVI...

Går jag in på Skärmupplösning så verkar det inte riktigt som att datorn har hittat XL2410T:n, då den går under namnet "Allmän PnP-skärm". Varken under skärmupplösning eller i CCC har jag valmöjlighet att ändra till 120 Hz.

Jag har tagit bort gamla drivrutinerna med sweeper och lagt till nya, men ingen förändring.

Hjälp mig snälla, jag varken vill eller orkar kontakta BenQ och säga "nu har ni skickat två kassa skärmar irad till mig", och jag tvivlar på att de ens hade trott mig.

Mvh Tomas.

Edit: Gjorde en oroande upptäckt precis när jag bytte DVI-kabel. Hela "hållaren" för DVI och VGA-ingångarna baktill på skärmen verkar lite lös och går att 'trycka in'/ut några millimeter. Så är det inte på min fungerande BLB-skärm. Kan detta vara något som orsakar problemen? Man tycker ju att skärmen inte borde fungera alls isåfall.

CPU: I7-3930k@4,2 GHz + Noctua NH-D14 // GPU: EVGA GTX 980 Ti SC+ ACX 2.0+ // RAM: 16 GB Corsair Vengeance LP 1600 MHz // MoBo: Asus P9X79 Pro // PSU: NZXT HALE90 1000w 80+ Gold // SSD: Samsung 830(128GB) + Crucial M500(240GB) + Crucial MX300(525GB) // HDD: 2 TB Seagate Barracuda 7200 rpm // Chassi: Fractal Design Define XL R2 // OS: Win 10 Pro // Skärm: AOC g2460Pg + BenQ GL2450.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Alingsås
Registrerad
Sep 2009

Dum fråga, har du testat att koppla ut din andra skärm och endast kört med XL2410T?

Asus MVF ThunderFX | 2500K @ 4.8GHz w/ NH-D14 | G.Skill Ripjaws X @ 2133MHz | Asus GTX 1070 DCII | Samsung 850 Pro 256GB | RM1000X | Samsung S27B970D | CM Storm QFR Thick PBT Dyesub MX Black

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ystad
Registrerad
Jan 2012

Gjorde det innan och vid uppstart så va båda skärmarna döda, trots att XL2410T:n va kopplad.

Gjorde som du sa nu och kopplade ur GL2450:n (båda fungerade fint @ x1080), och minsann - när jag kopplar ur GL:n så hoppar XL2410T:n till 640x480 i upplösning direkt av någon anledning, och måste gå in i CCC och ändra tillbaks till x1080 (va i helv?). Fortfarande bara 60 Hz dock...

CPU: I7-3930k@4,2 GHz + Noctua NH-D14 // GPU: EVGA GTX 980 Ti SC+ ACX 2.0+ // RAM: 16 GB Corsair Vengeance LP 1600 MHz // MoBo: Asus P9X79 Pro // PSU: NZXT HALE90 1000w 80+ Gold // SSD: Samsung 830(128GB) + Crucial M500(240GB) + Crucial MX300(525GB) // HDD: 2 TB Seagate Barracuda 7200 rpm // Chassi: Fractal Design Define XL R2 // OS: Win 10 Pro // Skärm: AOC g2460Pg + BenQ GL2450.

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Gnällbältets huvudstad
Registrerad
Maj 2003
Skrivet av Minsc S2:

Problemen den här gången dock, är att dels så är det min sekundärskärm (GL2450) som visar när Windows bootar, trots att XL2410T:n är vald som primärskärm, och sen att jag inte kan ha igång XL2410T:n alls om GL2450:n inte är ikopplad

Din GL2450 sitter i det primära skärmuttaget.

Citat:

men det största problemet är att jag inte lyckats få XL2410T:n att visa 120 Hz!

Du använder antingen inte en DL-DVI-D-kabel, eller så sitter kabeln i det uttag som enbart har single-link kopplad.
Skärmen ska vara kopplad i det uttag som har stift för fullkopplad DVI-I.

Vad det är för kabel syns på stiftningen.

För 120 Hz MÅSTE du ha dual link DVI-D.

MSI P67A-GD65 B3 | i7 3770 @ 4.2 GHz | 16 GB RAM | EVGA GTX 980 Ti Classified SLI | Acer XB270HU G-Sync | Corsair AX850W

Kommentera inte inlägg som bryter mot reglerna - anmäl dem. Det blir bara mer jobb för oss moderatorer annars.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ystad
Registrerad
Jan 2012
Citat:

Din GL2450 sitter i det primära skärmuttaget.

Nej, och har även flyttat runt dem utan att det blev någon skillnad.
Jag sitter på XFX 6870, som har två DVI-ingångar. Det övre som är DVI-D samt VGA kombinerat och ett som bara är DVI.

Citat:

Du använder antingen inte en DL-DVI-D-kabel, eller så sitter kabeln i det uttag som enbart har single-link kopplad.
Skärmen ska vara kopplad i det uttag som har stift för fullkopplad DVI-I.
Vad det är för kabel syns på stiftningen.

Det är DVI-D Digital Dual Link.
Jag vet att jag använder rätt kablar då båda är identiska och båda funkar med min BLB-XL2410T.
Däremot verkar det inte som den nya problemskärmen inser att den är kopplad med DVI-D, utan i CCC säger den bara vanlig DVI.

CPU: I7-3930k@4,2 GHz + Noctua NH-D14 // GPU: EVGA GTX 980 Ti SC+ ACX 2.0+ // RAM: 16 GB Corsair Vengeance LP 1600 MHz // MoBo: Asus P9X79 Pro // PSU: NZXT HALE90 1000w 80+ Gold // SSD: Samsung 830(128GB) + Crucial M500(240GB) + Crucial MX300(525GB) // HDD: 2 TB Seagate Barracuda 7200 rpm // Chassi: Fractal Design Define XL R2 // OS: Win 10 Pro // Skärm: AOC g2460Pg + BenQ GL2450.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ystad
Registrerad
Jan 2012

Testade att byta plats med dem precis.

GL2450 (vanlig DVI) funkar i både DVI-D/VGA ingången och DVI ingången.
XL2410T däremot (DVI-D) funkar enbart i DVI-D/VGA ingången (@ 60 Hz), men inte i DVI ingången. Det är precis som att den tror att den är en VGA-skärm!?

Edit: Var inne i CS precis och hör och häpna över att upplösningen var fast på 480x640, kunde inte ändra till något annat, eller ens ändra till Widescreen-format. Den var låst i Normal-display mode.
Något måste ju vara fel med denna skärmen (också...)

Testade Skyrim också - fältet där man ändrar upplösning var helt tomt, oavsett widescreen16:9, 16:10 eller normal displaymode, och när jag sen försökte starta ändå så fick jag ett felmeddelande: "Failted to initialize renderer. Your display doesn't support the selected resolution. Please set a different resolution".

Wtf?

CPU: I7-3930k@4,2 GHz + Noctua NH-D14 // GPU: EVGA GTX 980 Ti SC+ ACX 2.0+ // RAM: 16 GB Corsair Vengeance LP 1600 MHz // MoBo: Asus P9X79 Pro // PSU: NZXT HALE90 1000w 80+ Gold // SSD: Samsung 830(128GB) + Crucial M500(240GB) + Crucial MX300(525GB) // HDD: 2 TB Seagate Barracuda 7200 rpm // Chassi: Fractal Design Define XL R2 // OS: Win 10 Pro // Skärm: AOC g2460Pg + BenQ GL2450.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Alingsås
Registrerad
Sep 2009

Avinstallera "Bildskärmskort" i enhetshanteraren. Avinstallera allt som har med Catalyst och AMD att göra i Kontrollpanelen, reboota datorn när det frågas. Testa sedan med nya drivrutiner och välj "clean install" i wizarden. Du har ingen annan dator att testa med?

Asus MVF ThunderFX | 2500K @ 4.8GHz w/ NH-D14 | G.Skill Ripjaws X @ 2133MHz | Asus GTX 1070 DCII | Samsung 850 Pro 256GB | RM1000X | Samsung S27B970D | CM Storm QFR Thick PBT Dyesub MX Black

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ystad
Registrerad
Jan 2012

Jag har redan avinstallerat drivrutiner och ominstallerat, och jag tror inte att det är där felet ligget längre.
Kopplade precis ur skärmen och satte i den gamla: samma kablar, samma drivrutiner/dator och "samma" skärm - fungerar direkt och kan ändra upplösning i spel och köra i 120 Hz.

Jag ska testa i familjedatorn imorgon, men tror inte det kommer bli någon skillnad. Jag har helt enkelt fått en kass skärm av BenQ ...igen! Börjar kännas som att de skickar ut kassa skärmar till folk som har lämnar RMA-rapporter. Hur stor är chansen att man får inte en, utan två kassa ersättningsskärmar?

CPU: I7-3930k@4,2 GHz + Noctua NH-D14 // GPU: EVGA GTX 980 Ti SC+ ACX 2.0+ // RAM: 16 GB Corsair Vengeance LP 1600 MHz // MoBo: Asus P9X79 Pro // PSU: NZXT HALE90 1000w 80+ Gold // SSD: Samsung 830(128GB) + Crucial M500(240GB) + Crucial MX300(525GB) // HDD: 2 TB Seagate Barracuda 7200 rpm // Chassi: Fractal Design Define XL R2 // OS: Win 10 Pro // Skärm: AOC g2460Pg + BenQ GL2450.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ystad
Registrerad
Jan 2012

Jaha, då har man varit i kontakt med BenQ igen - måste säga att medan deras ersättningsprodukter inte håller så hög kvalité som man kanske hade hoppats på, är deras support kort och gott underbar.

Killen jag har varit i kontakt med de senaste veckorna har nu antagligen tröttnat på mina strulande skärmar, så denna gången får jag en modell bättre som ersättning, plus behålla den överblivna DVI-D kabeln och Zowie-musen.

CPU: I7-3930k@4,2 GHz + Noctua NH-D14 // GPU: EVGA GTX 980 Ti SC+ ACX 2.0+ // RAM: 16 GB Corsair Vengeance LP 1600 MHz // MoBo: Asus P9X79 Pro // PSU: NZXT HALE90 1000w 80+ Gold // SSD: Samsung 830(128GB) + Crucial M500(240GB) + Crucial MX300(525GB) // HDD: 2 TB Seagate Barracuda 7200 rpm // Chassi: Fractal Design Define XL R2 // OS: Win 10 Pro // Skärm: AOC g2460Pg + BenQ GL2450.