Dell 2001FP som visar normal bild, men dör, räddning?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2003

Dell 2001FP som visar normal bild, men dör, räddning?

Jag har en Dell 2001FP som i höstas en dag blev väldigt mörk så det var jobbigt att se vad som var på skärmen. Provade lite med sladdar men inget hjälpte. När jag städade häromdagen så kopplade jag in den igen för en sista koll innan den skulle åka på tippen och nu funkade den perfekt igen, satt framför den ett par timmar uran problem.

Men, senare på dagen när jag återvände till datorn så var skärmen svart. Lamporna på fronten lyser, men ingen bild. Nåväl, slår av den och går och lägger mig. Idag slår jag på den och allt funkar bra igen, har nu varit på i 2½ timme, men jag antar att den kommer dö idag med.

Någon som känner igen problemet och har några tips om hur jag kan rädda skärmen om det nu är så att den kommer dö kontinuerligt efter ett par timmars användning? Låter som någon form av överhettningsproblem, men jag har ingen koll på det tekniska i skärmen.

Anyone?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

Ah en gammal klassiker !
Hade en viewsonic vp201 för länge sen (samma panel) som dog på exakt det sättet som du beskriver.
Inte 100 på vad som går sönder men jag gissar på att backlighten eller dess strömförsörjning helt enkelt blir utslitet.

Men vad du kan göra är ju att pillra isär den och dels damma av allt du ser, och dels fippla på alla kontakter för att få bort eventuell oxid.
Det hjälpte iofs inte min skärm, men du har ju inte nåt att förlora