Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2011

behöver hjälp med minnen :/

Det är så att jag monterade bort cpu kylaren för att prova den på brorsans dator vilket inte passade..

Jag passade även på att ta bort grafik kortet samt moderkortet för att rengöra de samt fläktarna på chassit..

När jag väl monterade in allting och skulle starta datorn gick det inte att starta datorn med alla 4 minnen..

Provade som många skulle rekommendera att sätta in 1 minne i taget vilket jag gjorde.. Funkade dock med bara 2 av 4.. Vad ska jag göra?..

provade även att göra "jumper" eller vad det nu heter vilket står i manualen (antar att det resettar minnena??) gick inte heller

Vad ska jag göra nu då? :/.. känns surt att endast ha 2 av 4 minnen

Chassi: NZXT Switch 810 Vit, PSU: OCZ 850W ZX +80 Gold, Mobbo: ASUS MAXIMUS VII HERO Z97, CPU: IIntel Core i7 4790K @4.7GHz, CPU Kylning:Fractal Design Kelvin S36, GPU: GTX 970 G1 Gaming, RAM: Corsair Vengeance PRO 16GB, SSD: OCZ Agility 3 120GB, Samsung SSD Basic 840-Series 250GB HDD: Western Digital Caviar blue 500GB, Skärm: BenQ TFT 24" XL2410T 120Hz

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Vilken burk är det? Prova att blåsa rent i minnesplatserna igen.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Jalle64:

Vilken burk är det? Prova att blåsa rent i minnesplatserna igen.

har gjort rent med en liten pensel samt blåst.. inget verkar funka :S

http://imageshack.us/photo/my-images/37/slot1j.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/713/slot3.jpg/

Chassi: NZXT Switch 810 Vit, PSU: OCZ 850W ZX +80 Gold, Mobbo: ASUS MAXIMUS VII HERO Z97, CPU: IIntel Core i7 4790K @4.7GHz, CPU Kylning:Fractal Design Kelvin S36, GPU: GTX 970 G1 Gaming, RAM: Corsair Vengeance PRO 16GB, SSD: OCZ Agility 3 120GB, Samsung SSD Basic 840-Series 250GB HDD: Western Digital Caviar blue 500GB, Skärm: BenQ TFT 24" XL2410T 120Hz

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Om du placerar ett minne i plats 3 vad händer då?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2011

inget.. startar datorn.. svart skärm.. datorn startas om automatiskt och inget händer därefter.. allt funkar förutom skärmen..

bara slot 1 och 2 verkar funka.. Eller så har något hänt med moderkortet och det vägrar stöda 4x4 minnen :S

Chassi: NZXT Switch 810 Vit, PSU: OCZ 850W ZX +80 Gold, Mobbo: ASUS MAXIMUS VII HERO Z97, CPU: IIntel Core i7 4790K @4.7GHz, CPU Kylning:Fractal Design Kelvin S36, GPU: GTX 970 G1 Gaming, RAM: Corsair Vengeance PRO 16GB, SSD: OCZ Agility 3 120GB, Samsung SSD Basic 840-Series 250GB HDD: Western Digital Caviar blue 500GB, Skärm: BenQ TFT 24" XL2410T 120Hz

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Då kan det ha blivit fel när du hade kortet ute ur lådan?! Det du kan kolla innan du garantibyter/RMA:ar mobot, är att köra det utanför chassit.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Jalle64:

Då kan det ha blivit fel när du hade kortet ute ur lådan?! Det du kan kolla innan du garantibyter/RMA:ar mobot, är att köra det utanför chassit.

vad menar du nu?.. :/

Chassi: NZXT Switch 810 Vit, PSU: OCZ 850W ZX +80 Gold, Mobbo: ASUS MAXIMUS VII HERO Z97, CPU: IIntel Core i7 4790K @4.7GHz, CPU Kylning:Fractal Design Kelvin S36, GPU: GTX 970 G1 Gaming, RAM: Corsair Vengeance PRO 16GB, SSD: OCZ Agility 3 120GB, Samsung SSD Basic 840-Series 250GB HDD: Western Digital Caviar blue 500GB, Skärm: BenQ TFT 24" XL2410T 120Hz

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av BullZeye:

vad menar du nu?.. :/

Ja, du hade ju ute moderkortet för att rensa detta? Om nu du inte får igång minnesplatserna finns det ju bara två lösningar, ett behåll sk.ten, eller gör som jag skrev i förra posten. Kör moderkortet liggande på moderkortslådan eller på en träskärbräda typ för att kolla att det inte är något skumt med din insättning i chassit.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Jalle64:

Ja, du hade ju ute moderkortet för att rensa detta? Om nu du inte får igång minnesplatserna finns det ju bara två lösningar, ett behåll sk.ten, eller gör som jag skrev i förra posten. Kör moderkortet liggande på moderkortslådan eller på en träskärbräda typ för att kolla att det inte är något skumt med din insättning i chassit.

ska prova senare ikväll :/.. någon sa att jag ska ta bort batteriet några sekunder och sedan setta tillbaka det.. Dock så har jag sabertooth p67 moderkortet.. vet inte ens vart batteriet ligger :S

Chassi: NZXT Switch 810 Vit, PSU: OCZ 850W ZX +80 Gold, Mobbo: ASUS MAXIMUS VII HERO Z97, CPU: IIntel Core i7 4790K @4.7GHz, CPU Kylning:Fractal Design Kelvin S36, GPU: GTX 970 G1 Gaming, RAM: Corsair Vengeance PRO 16GB, SSD: OCZ Agility 3 120GB, Samsung SSD Basic 840-Series 250GB HDD: Western Digital Caviar blue 500GB, Skärm: BenQ TFT 24" XL2410T 120Hz

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av BullZeye:

ska prova senare ikväll :/.. någon sa att jag ska ta bort batteriet några sekunder och sedan setta tillbaka det.. Dock så har jag sabertooth p67 moderkortet.. vet inte ens vart batteriet ligger :S

Leta efter "reset cmos" i din moderkortsmanual istället

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Jalle64:

Leta efter "reset cmos" i din moderkortsmanual istället

provat det.. det står lite längre ner..

- If the stepts aboce do not help, remove the onboard battery and move the jumper again to clear the CMOS RTC RAM data. After the CMOS clearance, reinstall the battery

Chassi: NZXT Switch 810 Vit, PSU: OCZ 850W ZX +80 Gold, Mobbo: ASUS MAXIMUS VII HERO Z97, CPU: IIntel Core i7 4790K @4.7GHz, CPU Kylning:Fractal Design Kelvin S36, GPU: GTX 970 G1 Gaming, RAM: Corsair Vengeance PRO 16GB, SSD: OCZ Agility 3 120GB, Samsung SSD Basic 840-Series 250GB HDD: Western Digital Caviar blue 500GB, Skärm: BenQ TFT 24" XL2410T 120Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Feb 2011

Tjena! har också ett Sabertooth P67. Batteriet sitter under den översta Pci-e x16 sloten vilket kommer betyda att du får ta bort skölden så att säga

| Intel i7 2700k @ 4,5Ghz 1,29V | Corsair H105 | Asus Maximus IV P67 | Asus GTX 780Ti 1279Mhz | Corsair Vengeance LP 2x8Gb 1600Mhz | Corsair Force GT 120Gb + Samsung 830 256Gb | 6TB lagring | Corsair AX850 | Obsidian 650D |Ducky Shine 4 (Mx-Brown), Xtrfy XG-M2-NiP , Sennheiser PC360, iPhone 6s Plus

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av kangaz:

Tjena! har också ett Sabertooth P67. Batteriet sitter under den översta Pci-e x16 sloten vilket kommer betyda att du får ta bort skölden så att säga

aj då.. får väl kolla på youtube lite senare och försöka fixa det.. Jag skriver igen senare om hur det har gått

Chassi: NZXT Switch 810 Vit, PSU: OCZ 850W ZX +80 Gold, Mobbo: ASUS MAXIMUS VII HERO Z97, CPU: IIntel Core i7 4790K @4.7GHz, CPU Kylning:Fractal Design Kelvin S36, GPU: GTX 970 G1 Gaming, RAM: Corsair Vengeance PRO 16GB, SSD: OCZ Agility 3 120GB, Samsung SSD Basic 840-Series 250GB HDD: Western Digital Caviar blue 500GB, Skärm: BenQ TFT 24" XL2410T 120Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av BullZeye:

aj då.. får väl kolla på youtube lite senare och försöka fixa det.. Jag skriver igen senare om hur det har gått

Inte super svårt att plocka bort. Ca 8 skruvar på baksidan så är den borta

| Intel i7 2700k @ 4,5Ghz 1,29V | Corsair H105 | Asus Maximus IV P67 | Asus GTX 780Ti 1279Mhz | Corsair Vengeance LP 2x8Gb 1600Mhz | Corsair Force GT 120Gb + Samsung 830 256Gb | 6TB lagring | Corsair AX850 | Obsidian 650D |Ducky Shine 4 (Mx-Brown), Xtrfy XG-M2-NiP , Sennheiser PC360, iPhone 6s Plus

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2011

dags att börja med uppdraget :).. skriver så fort jag fottat lite mina bios för jag minns inte allting och är klar med bios resetten

Vill meddela att det ej funkade.. samt att nu är moderkortet på 2 mindre skruvar.. så jävla irriterande när skruvarna ska vara så små när man har så stor fingrar.. kan fan inte fixa något -.-.. En skruv är någostans borta I chassit xD.. och den andra någonstans under skrivbordet.. ska kolla imorgon vart de är..

GÖR det något om den sitter löst på moderkortet?.. alltså mellan kylplattan som moderkortet har och självaste moderkortet? :S

Är så irriterad just nu så ska lira lite BF

Edit 2: 1 skruv hittad nere på golvet by mistake

Chassi: NZXT Switch 810 Vit, PSU: OCZ 850W ZX +80 Gold, Mobbo: ASUS MAXIMUS VII HERO Z97, CPU: IIntel Core i7 4790K @4.7GHz, CPU Kylning:Fractal Design Kelvin S36, GPU: GTX 970 G1 Gaming, RAM: Corsair Vengeance PRO 16GB, SSD: OCZ Agility 3 120GB, Samsung SSD Basic 840-Series 250GB HDD: Western Digital Caviar blue 500GB, Skärm: BenQ TFT 24" XL2410T 120Hz