TV får ett rosa aktigt ljus efter en stund med hdmi, skulle uppskatta HJÄLP

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hyssna
Registrerad
Jan 2011

TV får ett rosa aktigt ljus efter en stund med hdmi, skulle uppskatta HJÄLP

Hej alla hoppas ni har en trevlig söndag. Det är så att jag skaffade viaplay igår och då stremar man sport, tv och filmer till datorn. Jag tog sedan en hdmi kabel från datorn till min 32" Sony bravia som är relativt ny ~6 månader gammal.

Allt flöt på extremt bra och jag var nöjd men sedan helt plötsligt efter cirka 10-15min blir det ett starkt rosa aktigt ljus över hela skärmen som inte går bort, då måste jag dra ut HDMI kabeln, sätta i den igen för att sedan fungerar allt igen i ungefär 10-15 min tills samma problem uppstår. Och det är lagom jobbigt när man ligger skönt i sängen och kollar fotboll eller film.

Så jag tänkte att det kanske var grafikkortet så jag drog ner dom nyaste drivrutinerna men det hjälpte inte. Jag har ett radeon 6870 så det ska inte vara problem med att det inte orkar med, har sedan en i5 2500k processor som också ska hänga men och kabeln glappar inte, och ska funka.

När jag kollar på TV, eller spelar PS3 upplever jag _INTE_ detta problem. Snälla hjälp mig. Jag slänger upp en bild i skrivande stund när jag kollar på MAN United http://i40.tinypic.com/dy0vex.jpg

www.kategorib.se - Allsvenskan Tifo.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2004

Du har ingen annan hdmi sladd att testa med?
lawl, hittade detta http://www.youtube.com/watch?v=90fmTA3-_MU

Vad jag läst mig till kan det vara fel på kortet i TVn? om jag förstår det rätt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hyssna
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av adfi:

Du har ingen annan hdmi sladd att testa med?
lawl, hittade detta http://www.youtube.com/watch?v=90fmTA3-_MU

Vad jag läst mig till kan det vara fel på kortet i TVn? om jag förstår det rätt.

Nej tyvärr, grymt irriterande är det i alla fall.

www.kategorib.se - Allsvenskan Tifo.

Trädvy Permalänk
Testpilot, Moderator
Kevin
Plats
Norrköping
Registrerad
Sep 2002

Kolla under inställningarna för grafikkortet (Catalyst) och sätt pixelformatet till Full RGB/PC standard, vissa TV-apparater orsakar det här problemet med vissa grafikkort men tvingar man den till rätt läge så ska det funka.
Här kan du se var du hittar inställningen: http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=293178

Kolla gärna in min RGB-LED-ljusstake i galleriet
[Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5][Intel Core i5 4690K][Corsair XMS3 8GB][Gigabyte GeForce GTX 970 G1 Gaming]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av hunden:

Kolla under inställningarna för grafikkortet (Catalyst) och sätt pixelformatet till Full RGB/PC standard, vissa TV-apparater orsakar det här problemet med vissa grafikkort men tvingar man den till rätt läge så ska det funka.
Här kan du se var du hittar inställningen: http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=293178

Hej! Blir min första post, så hoppas det blir rätt. Jag hade likadant problem med mitt ATI 5450 kort. I länken som Hunden skickade, kolla fjärde posten (rflair). När jag gjorde den ändringen upphörde problemet för mig.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hyssna
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av hunden:

Kolla under inställningarna för grafikkortet (Catalyst) och sätt pixelformatet till Full RGB/PC standard, vissa TV-apparater orsakar det här problemet med vissa grafikkort men tvingar man den till rätt läge så ska det funka.
Här kan du se var du hittar inställningen: http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=293178

Tack, testade om det har inte hänt något på ~20 minuter, dock så små laggar det, typ som fps dropp, varför? Men man får väl leva med det, inte så farligt.

www.kategorib.se - Allsvenskan Tifo.