2600K 1600Mhz till 4500Mhz i nån sekunder!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I bil?
Registrerad
Dec 2003

2600K 1600Mhz till 4500Mhz i nån sekunder!

Hej har ett problem nyss formaterat och
överklockningen är ej rörd men Cpu-z visar 1600Mhz sen går den upp till 4500Mhz i nån sekunder, den kan göra så i tiotal ggr på en minut fast inga program som är tunga igång

Kör jag nåt tungt så går den som vanligt upp till 4500Mhz
Men bara i idle så håller den på så här flera gånger så min cpu temp ökar hela tiden.
Innan formatering hade jag idle på 26-28 nu med detta så sticker den till till max 45c pga att den ökar klocken, fast jag inte gjort nåt idlar nu i 33-35c
inga fel på fläktarna heller det är nåt som gör att min cpu ökar till 4500Mhz ,fast den borde vara på 1600Mhz.
samma program som förut real temp 3.60

Nån som har nått förslag vad det kan beror på?
(Edit)
nån som vet om man får plats med H100 i fractal design r2 utan för stora modiferingar tänkte ha kylare ligga uppe på chassi isf.

D1:[5820k@4.5Ghz)[Corsair H110+NF-A14 iPPC-2000 2st][Asus X99-A][16Gb Crucial][ Evga Gtx1080 Sc][Corsair HX850W][Asus ROG Swift PG278Q][Fractal D XL R2+NF-P14s-1200 5st][Corsair 840 256gb+5tb seagate ][Win10][Qpad 8k optical+ Steels 9hd, Qpad Mk-85+PC-363D] D2&3:[2600k@4.5Ghz][Corsiar H100I][Asus VG278][16Gb Corsair][NZXT 530][CM G650M][Asus P8Z68][GTX 780][Samsung 840 120gb+750gb][Win10][Qpad-90, Raptor M45+ steels 9hd, Qpad Mk-85]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Älvsbyn
Registrerad
Nov 2011

Observera att programmet kan "ljuga", det är som sagt inte perfektion till 100%. Testa om du får samma resultat i liknande program.

Citera mig för svar!
[ASUS Sabertooth P67] [Intel Core i5 2500K @ 4.2ghz] [Gigabyte Radeon 7970]
[16GB Corsair Vengeance @ 1600Mhz] [Corsair Force Series 3 GT 120GB] [Seagate Barracuda 1TB 7200RPM]
[Corsair Obsidian 800D] [Corsair CX V2 600W]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I bil?
Registrerad
Dec 2003

Men det är ju samma program som innan formateringen, och cpu tempen ökar likadant cpu-z är oxå samma version.
Jag hade inte detta problem innan formateringen, då gick den alltid ned till 1600Mhz, men nu pendlar den hela tiden upp till 4500Mhz nån sekund sen ned igen.
Jag ser ju på temp programmet att den är ca 6-7 grader högre pga detta i idle. ( kör med öppen sida oxå, på chassiet)
Och jag har inte pillat nåt i biosen innan lr efter formateringen!

D1:[5820k@4.5Ghz)[Corsair H110+NF-A14 iPPC-2000 2st][Asus X99-A][16Gb Crucial][ Evga Gtx1080 Sc][Corsair HX850W][Asus ROG Swift PG278Q][Fractal D XL R2+NF-P14s-1200 5st][Corsair 840 256gb+5tb seagate ][Win10][Qpad 8k optical+ Steels 9hd, Qpad Mk-85+PC-363D] D2&3:[2600k@4.5Ghz][Corsiar H100I][Asus VG278][16Gb Corsair][NZXT 530][CM G650M][Asus P8Z68][GTX 780][Samsung 840 120gb+750gb][Win10][Qpad-90, Raptor M45+ steels 9hd, Qpad Mk-85]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Älvsbyn
Registrerad
Nov 2011

Gå och pilla lite i biosen nu och se om det finns någon inställning du kan ändra på så kanske problemet löser sig.
Har du exakt samma komponenter och exakt samma installation av operativsystemet som innan?

Citera mig för svar!
[ASUS Sabertooth P67] [Intel Core i5 2500K @ 4.2ghz] [Gigabyte Radeon 7970]
[16GB Corsair Vengeance @ 1600Mhz] [Corsair Force Series 3 GT 120GB] [Seagate Barracuda 1TB 7200RPM]
[Corsair Obsidian 800D] [Corsair CX V2 600W]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2011

tror att dne inställningen heter något med intel speed step. och den gör så arr prollen aldrig klockas ner när den inte används utan hela tiden på fullfräs fast 0-2% i aktivitet, alltså som vanligt.

CHASSI: Fractal Design R5 : CPU: i7 5820k: GPU: Msi 970: SSD: samsung evo 850 : RAM: Crucial Ballistic Sport DDR4 16gb 2400mhz: PSU: corsair AX 750W: MODERKORT: MSI x99s gaming 7: CPU KYLARE: Fractal Design Kelvin S36

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bacon city!
Registrerad
Dec 2003

Kolla om intel cstate eller EIST är på.

Citera för svar!
"Frank Sinatra sjöng ju om tomten och en annan man i helskägg som flyger runt i världen med paket är ju Usama bin Laden. Djuret som döljer sig i det namnet är ju bin och bin producerar ju honung och just honung ger superkrafter till seriefiguren Bamse. Då är det alltså socialistpropaganda som ska in på vågrätt tolv."

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mölndal
Registrerad
Jun 2011

Precis, intel speed step för bättre strömförbrukning, helt normalt.

CPU: Intel core i7-2600K @ 4.8 GHz, GPU: MSI GTX 670 Power Edition, Moderkort: Asus Maximux IV Gene-Z, RAM: 16gb Corsair Vengance 1600 MHz SSD: 2 OCZ Agility 3 120 gb, OCZ Soild 3 60 gb och Intel 335 240 gb PSU: Corsair AX 850w Chassi: FD Define Mini.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Huskvarna
Registrerad
Jan 2010

Läser ni ens vad han skriver eller tittar ni bara på rubrikerna?

TS: Har tyvärr ingen aning om vad det kan bero på. Alla drivrutiner är installerade som de ska antar jag?

i7 6700k @ 4.6GHz | NH-U12S | ASUS Maximus VIII Gene | EVGA 1080 FTW | 16GB Corsair Vengeance 3000MHz | Samsung 850 Evo M.2 250GB, 840 250GB, 840 EVO 120GB | 2x2TB | Silverstone TJ08B-E | QX2710 | U2412M | AW2310 | Filco Majestouch MX Brown TKL | Logitech G403

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I bil?
Registrerad
Dec 2003
Skrivet av Nuffing:

Gå och pilla lite i biosen nu och se om det finns någon inställning du kan ändra på så kanske problemet löser sig.
Har du exakt samma komponenter och exakt samma installation av operativsystemet som innan?

Bara bytt xfx 5770 till ett gtx 680, men går in bios och kollar nu eftersom jag inte rört nåt där!
japp alla drivrutiner installerade! inte något gult ens i enhetshateraren så allt är installerat.
jag har formaterat ett flertal ggr men nu spökar den eftersom den går upp till 4500Mhz se första post igen.

D1:[5820k@4.5Ghz)[Corsair H110+NF-A14 iPPC-2000 2st][Asus X99-A][16Gb Crucial][ Evga Gtx1080 Sc][Corsair HX850W][Asus ROG Swift PG278Q][Fractal D XL R2+NF-P14s-1200 5st][Corsair 840 256gb+5tb seagate ][Win10][Qpad 8k optical+ Steels 9hd, Qpad Mk-85+PC-363D] D2&3:[2600k@4.5Ghz][Corsiar H100I][Asus VG278][16Gb Corsair][NZXT 530][CM G650M][Asus P8Z68][GTX 780][Samsung 840 120gb+750gb][Win10][Qpad-90, Raptor M45+ steels 9hd, Qpad Mk-85]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2005

Krävs inte mycket för datorn att gå ur idle-läget och in i load-läge. Räcker ju med att något litet program får för sig utföra något simpelt så kan den sticka upp, är inget som helst konstigt att den åker upp "utan anledning".
Men för att vara på den säkra sidan, stäng av allt i aktivitetsfältet och virusskanna, så att de inte är några sådana dumheter.

i2500k@4.6GHz, 8gb, 7970@1.131V/1125/6000
Citera om du skriver till mig. Annars läser jag troligtvis INTE.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I bil?
Registrerad
Dec 2003
Skrivet av anden12:

Krävs inte mycket för datorn att gå ur idle-läget och in i load-läge. Räcker ju med att något litet program får för sig utföra något simpelt så kan den sticka upp, är inget som helst konstigt att den åker upp "utan anledning".
Men för att vara på den säkra sidan, stäng av allt i aktivitetsfältet och virusskanna, så att de inte är några sådana dumheter.

Har gjort det redan alltså virus samt search and destroy oxå! finns inget förutom cpu-z igång!
(edit)
Processor använd 0-2%max i idle!

D1:[5820k@4.5Ghz)[Corsair H110+NF-A14 iPPC-2000 2st][Asus X99-A][16Gb Crucial][ Evga Gtx1080 Sc][Corsair HX850W][Asus ROG Swift PG278Q][Fractal D XL R2+NF-P14s-1200 5st][Corsair 840 256gb+5tb seagate ][Win10][Qpad 8k optical+ Steels 9hd, Qpad Mk-85+PC-363D] D2&3:[2600k@4.5Ghz][Corsiar H100I][Asus VG278][16Gb Corsair][NZXT 530][CM G650M][Asus P8Z68][GTX 780][Samsung 840 120gb+750gb][Win10][Qpad-90, Raptor M45+ steels 9hd, Qpad Mk-85]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Maj 2007

Du har inte råkat slå till någon switch på moderkortet? Tror det är TPU switch som fixar automatiskt överklockning.

RTS :D

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I bil?
Registrerad
Dec 2003
Skrivet av zelxi:

Du har inte råkat slå till någon switch på moderkortet? Tror det är TPU switch som fixar automatiskt överklockning.

Har bara bytt grafikkort! har inte rört nån switch vet inte ens vart skulle sitta isf, moderkort [Asus P8Z68-V Pro]

D1:[5820k@4.5Ghz)[Corsair H110+NF-A14 iPPC-2000 2st][Asus X99-A][16Gb Crucial][ Evga Gtx1080 Sc][Corsair HX850W][Asus ROG Swift PG278Q][Fractal D XL R2+NF-P14s-1200 5st][Corsair 840 256gb+5tb seagate ][Win10][Qpad 8k optical+ Steels 9hd, Qpad Mk-85+PC-363D] D2&3:[2600k@4.5Ghz][Corsiar H100I][Asus VG278][16Gb Corsair][NZXT 530][CM G650M][Asus P8Z68][GTX 780][Samsung 840 120gb+750gb][Win10][Qpad-90, Raptor M45+ steels 9hd, Qpad Mk-85]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Nov 2005

Det kan ju faktiskt vara något så enkelt som att de nya drivrutinerna till 680 inte är helt optimala. Om du inte ändrat på något annat och datorn är helt ren med rätt drivrutiner så är det ju i princip den enda möjliga felkällan.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Maj 2007
Skrivet av infocus:

Har bara bytt grafikkort! har inte rört nån switch vet inte ens vart skulle sitta isf, moderkort [Asus P8Z68-V Pro]

Notera att jag skrev ordet råka då jag sett rätt många slå till den utan att veta det, finns en sådan switch på just det moderkortet. Men vilken klock vill/ska den köras i om du nu inte överklockat själv?. Eller är det bara den hoppar runt som bekymmer dig?

RTS :D

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I bil?
Registrerad
Dec 2003

Eist 'är av men cstate ser jag inte i bios nånstans!
Jo kanske kan vara GTX680´s drivrutiner som gör att min cpu upp till 4500Mhz 1 lr 2 sekunder var 10sekund ungefär,
Har manuellt klockat i biosen med volt multi mm men jag har ju inte rört nåt där nu vid formateringen!
kliar mig i huvudet, tempen har ju ökat ca 10c bara i idle nu pga detta.

(edit)
Till ovan jo klart jag får ju högre temp i Idle samt går den i 4500mhz så dras ju mer ström oxå!

D1:[5820k@4.5Ghz)[Corsair H110+NF-A14 iPPC-2000 2st][Asus X99-A][16Gb Crucial][ Evga Gtx1080 Sc][Corsair HX850W][Asus ROG Swift PG278Q][Fractal D XL R2+NF-P14s-1200 5st][Corsair 840 256gb+5tb seagate ][Win10][Qpad 8k optical+ Steels 9hd, Qpad Mk-85+PC-363D] D2&3:[2600k@4.5Ghz][Corsiar H100I][Asus VG278][16Gb Corsair][NZXT 530][CM G650M][Asus P8Z68][GTX 780][Samsung 840 120gb+750gb][Win10][Qpad-90, Raptor M45+ steels 9hd, Qpad Mk-85]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Dec 2010

Fattar inte riktigt, du har alltså inte klockat CPU:n, eller? Är det att den körs i 4,5GHz som oroar dig, eller att den far och hoppar mellan?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Maj 2007
Skrivet av infocus:

Eist 'är av men cstate ser jag inte i bios nånstans!
Jo kanske kan vara GTX680´s drivrutiner som gör att min cpu upp till 4500Mhz 1 lr 2 sekunder var 10sekund ungefär,
Har manuellt klockat i biosen med volt multi mm men jag har ju inte rört nåt där nu vid formateringen!
kliar mig i huvudet, tempen har ju ökat ca 10c bara i idle nu pga detta.

(edit)
Till ovan jo klart jag får ju högre temp i Idle samt går den i 4500mhz så dras ju mer ström oxå!

Testa clear cmos och sen gör de inställningar du vill. När du formaterar är det ju HDD som formateras, moderkortet berörs inte av det så gamla inställningar ligger och spökar kanske.

Skrivet av ReMemberMe:

Fattar inte riktigt, du har alltså inte klockat CPU:n, eller? Är det att den körs i 4,5GHz som oroar dig, eller att den far och hoppar mellan?

Är just det jag undrar med, TS verkar inte ha något riktigt svar till det...

RTS :D

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bohus (Norr om GBG)
Registrerad
Jan 2008

Att tempen har höjts efter att han bytte från ett HD 5770 till ett GTX 680 kan ju va orsaken till den ökade tempen då GTX 680 är ett betydligt varmare kort.

Att cpu'n hoppar mellan idle klock och max klock är inget konstigt då min cpu oxå håller på så.

Jag skyller temp skillnaden på Grafikkortet.

[Corsair Carbide Air 240 Vit] [Corsair AX 750] [Intel Core i7 4790K] [Antec Kühler H2O 1220] [Corsair Vengeance DDR3 16GB 1600MHz/CL9] [MSI Z97M GAMING] [MSI GeForce GTX 980 Gaming] [MSI GeForce GTX 770 2GB TwinFrozr GAMING] [ADATA SSD Premier Pro SP900 256GB M.2 & Seagate Momentus XT 7200.1 500 & WD Black 500] [fraktfritt @ inet.se vid orders över 500kr[/U]] [http://www.aifi.se/]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I bil?
Registrerad
Dec 2003

Jo den är klockad ifrån 34 till 45 alltså 3400Mhz till 4500Mhz via boost i biosen har ställ in allt!
att den hoppar imellan 1600Mhz till 4500Mhz fast jag inte har nåt program igång bara cpu-z samt real temp som jag hade innan oxå.
jo värmen i idle går ju upp till max 40c bara i idle ifrån 28c innan formateringen!

Så varför ska jag klocka om datorn genom cmos reset, när jag inte rört nåt där? Jag har ju bara formaterat HDD och bytt grafikkort.
och bios och hdd är skilda saker.

Och det är samma program som jag hade förut alltså G35 microsoft essential, razer drivrutiner alla dom är samma som innan. så dom har ej heller spökat förut! så varför beter sig då cpu så här?

Grafikortet är svalare i idle än var mitt 5770 var och är i andra datorn, Detta gtx680 ger inte ens ut ljummen luft! som sagt kör jag med öppen chassi sida oxå!
(finns bara normal rumstemp precis ovanför gtx680 så den värmer ej upp cpu kylaren.

Utan det är hoppet att den hoppar ifrån 1600Mhz till 4500Mhz som gör tempen högre!
Allvarligt är det ingen som läser vad jag skrivit i min andra inlägg??

D1:[5820k@4.5Ghz)[Corsair H110+NF-A14 iPPC-2000 2st][Asus X99-A][16Gb Crucial][ Evga Gtx1080 Sc][Corsair HX850W][Asus ROG Swift PG278Q][Fractal D XL R2+NF-P14s-1200 5st][Corsair 840 256gb+5tb seagate ][Win10][Qpad 8k optical+ Steels 9hd, Qpad Mk-85+PC-363D] D2&3:[2600k@4.5Ghz][Corsiar H100I][Asus VG278][16Gb Corsair][NZXT 530][CM G650M][Asus P8Z68][GTX 780][Samsung 840 120gb+750gb][Win10][Qpad-90, Raptor M45+ steels 9hd, Qpad Mk-85]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av ReMemberMe:

Fattar inte riktigt, du har alltså inte klockat CPU:n, eller? Är det att den körs i 4,5GHz som oroar dig, eller att den far och hoppar mellan?

Skrivet av zelxi:

Är just det jag undrar med, TS verkar inte ha något riktigt svar till det...

Som det (iaf i min ögon) framgår tydligt i första posten så har han alltså klockat sin dator till 4.5GHz och innan formatering så har allt funkat och idle klocken har varit stabil men när han formaterat datorn utan att ändra på klockningen så hoppar klocken flitigt mellan 1.6 och 4.5GHz istället för att verkligen ligga idle även om han inte har några program igång.

Sitter själv med Firefox med ~20 öppna flikar, uTorrent med runt 40 aktiva torrents, spotify etc igång och min ligger stadigt i sitt 1.6GHz idle läge.

Min tanke är att Windows update sitter och installerar uppdateringar, men det borde vart klart för några timmar sen isf.

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Huskvarna
Registrerad
Jan 2010

Starta aktivitetshanteraren och sortera processer efter processoranvändning och se om du kan se vad det är som belastar processorn.

i7 6700k @ 4.6GHz | NH-U12S | ASUS Maximus VIII Gene | EVGA 1080 FTW | 16GB Corsair Vengeance 3000MHz | Samsung 850 Evo M.2 250GB, 840 250GB, 840 EVO 120GB | 2x2TB | Silverstone TJ08B-E | QX2710 | U2412M | AW2310 | Filco Majestouch MX Brown TKL | Logitech G403

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I bil?
Registrerad
Dec 2003
Skrivet av TiasE:

Som det (iaf i min ögon) framgår tydligt i första posten så har han alltså klockat sin dator till 4.5GHz och innan formatering så har allt funkat och idle klocken har varit stabil men när han formaterat datorn utan att ändra på klockningen så hoppar klocken flitigt mellan 1.6 och 4.5GHz istället för att verkligen ligga idle även om han inte har några program igång.

Sitter själv med Firefox med ~20 öppna flikar, uTorrent med runt 40 aktiva torrents, spotify etc igång och min ligger stadigt i sitt 1.6GHz idle läge.

Min tanke är att Windows update sitter och installerar uppdateringar, men det borde vart klart för några timmar sen isf.

Äntligen nån som förstår!

alla uppdatering är klara redan igår för länge sen!
Som sagt så som du kunde kunde jag oxå göra innan formateringen, men nu hoppar den 1600 till 4500 1-2sec var ca 10 sekund!

D1:[5820k@4.5Ghz)[Corsair H110+NF-A14 iPPC-2000 2st][Asus X99-A][16Gb Crucial][ Evga Gtx1080 Sc][Corsair HX850W][Asus ROG Swift PG278Q][Fractal D XL R2+NF-P14s-1200 5st][Corsair 840 256gb+5tb seagate ][Win10][Qpad 8k optical+ Steels 9hd, Qpad Mk-85+PC-363D] D2&3:[2600k@4.5Ghz][Corsiar H100I][Asus VG278][16Gb Corsair][NZXT 530][CM G650M][Asus P8Z68][GTX 780][Samsung 840 120gb+750gb][Win10][Qpad-90, Raptor M45+ steels 9hd, Qpad Mk-85]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Sep 2004

För skojs skull, testa att byta tillbaka till ditt gamla grafikkort och se om du får samma resultat, eftersom de är den enda hårdvaruförändringen du gjort så skulle de inte vara helt omöjligt att de har med de att göra.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I bil?
Registrerad
Dec 2003

D1:[5820k@4.5Ghz)[Corsair H110+NF-A14 iPPC-2000 2st][Asus X99-A][16Gb Crucial][ Evga Gtx1080 Sc][Corsair HX850W][Asus ROG Swift PG278Q][Fractal D XL R2+NF-P14s-1200 5st][Corsair 840 256gb+5tb seagate ][Win10][Qpad 8k optical+ Steels 9hd, Qpad Mk-85+PC-363D] D2&3:[2600k@4.5Ghz][Corsiar H100I][Asus VG278][16Gb Corsair][NZXT 530][CM G650M][Asus P8Z68][GTX 780][Samsung 840 120gb+750gb][Win10][Qpad-90, Raptor M45+ steels 9hd, Qpad Mk-85]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I bil?
Registrerad
Dec 2003
Skrivet av senz:

För skojs skull, testa att byta tillbaka till ditt gamla grafikkort och se om du får samma resultat, eftersom de är den enda hårdvaruförändringen du gjort så skulle de inte vara helt omöjligt att de har med de att göra.

nyss formaterat så jag har fått bort amds drivrutiner tror inte jag skulle lägga in det igen! då kan jag lika bra formatera igen isf. så mycket strul det var med dom sista amd drivisrna, fick inte ens bort det och inte med driversweeper heller!

D1:[5820k@4.5Ghz)[Corsair H110+NF-A14 iPPC-2000 2st][Asus X99-A][16Gb Crucial][ Evga Gtx1080 Sc][Corsair HX850W][Asus ROG Swift PG278Q][Fractal D XL R2+NF-P14s-1200 5st][Corsair 840 256gb+5tb seagate ][Win10][Qpad 8k optical+ Steels 9hd, Qpad Mk-85+PC-363D] D2&3:[2600k@4.5Ghz][Corsiar H100I][Asus VG278][16Gb Corsair][NZXT 530][CM G650M][Asus P8Z68][GTX 780][Samsung 840 120gb+750gb][Win10][Qpad-90, Raptor M45+ steels 9hd, Qpad Mk-85]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I bil?
Registrerad
Dec 2003

Här är med hoppet och cpu i 0% samma processer som bild ovan

synd att jag inte fick till någon förstorning på bilden men ni ser kanske ändå?

D1:[5820k@4.5Ghz)[Corsair H110+NF-A14 iPPC-2000 2st][Asus X99-A][16Gb Crucial][ Evga Gtx1080 Sc][Corsair HX850W][Asus ROG Swift PG278Q][Fractal D XL R2+NF-P14s-1200 5st][Corsair 840 256gb+5tb seagate ][Win10][Qpad 8k optical+ Steels 9hd, Qpad Mk-85+PC-363D] D2&3:[2600k@4.5Ghz][Corsiar H100I][Asus VG278][16Gb Corsair][NZXT 530][CM G650M][Asus P8Z68][GTX 780][Samsung 840 120gb+750gb][Win10][Qpad-90, Raptor M45+ steels 9hd, Qpad Mk-85]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Nov 2005
Skrivet av infocus:

Här är med hoppet och cpu i 0% samma processer som bild ovan
http://i1167.photobucket.com/albums/q640/Marcus_Sundberg/hopp...

synd att jag inte fick till någon förstorning på bilden men ni ser kanske ändå?

Vad är det för process som "gör hoppet" då?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I bil?
Registrerad
Dec 2003
Skrivet av jika:

Vad är det för process som "gör hoppet" då?

Ingen vad jag vet! det är ju samma som jag hade innan formateringen om inte ännu mer processer t o m.

D1:[5820k@4.5Ghz)[Corsair H110+NF-A14 iPPC-2000 2st][Asus X99-A][16Gb Crucial][ Evga Gtx1080 Sc][Corsair HX850W][Asus ROG Swift PG278Q][Fractal D XL R2+NF-P14s-1200 5st][Corsair 840 256gb+5tb seagate ][Win10][Qpad 8k optical+ Steels 9hd, Qpad Mk-85+PC-363D] D2&3:[2600k@4.5Ghz][Corsiar H100I][Asus VG278][16Gb Corsair][NZXT 530][CM G650M][Asus P8Z68][GTX 780][Samsung 840 120gb+750gb][Win10][Qpad-90, Raptor M45+ steels 9hd, Qpad Mk-85]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Nov 2005
Skrivet av infocus:

Ingen vad jag vet! det är ju samma som jag hade innan formateringen om inte ännu mer processer t o m.

Om du kollar under fliken processer borde du ju kunna se vilken process det är som utgör det där hoppet i cpu-kurvan.

Process Explorer är en mer detaljerad version av aktivitetshanteraren. Kan vara ett bra verktyg om den vanliga inte hjälper