Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012

Använda skärm som digital-fotoram

Just nu kör jag med 3st skärmar men har en extra skärm till övers som jag inte riktigt vet vad jag skall göra med. Den behövs inte för jobb eller spel, så nu står den bara och samlar damm. Men vad jag tänkte var att jag skulle "göra om den" till en digital-fotofram. Koppla in den till datorn och endast köra bildspel på den hela tiden, man har ju några gig med semesterbilder och annat skojs som kan vara roligt att ha rullandes på skärmen.

Men jag har inte hittat någon bra programvara för detta, windows inbyggda bildspelsfunktion släcker som bekant ner de andra skärmarna och det finns inte direkt några inställningar för att den skall köra olika mappar och randomiza bilderna. De gadgets jag hittat till win7 har rätt inställningar (olika mappar och randomize) men det blir bara en pytteliten ruta, jag vill ha fullskärm. Till Rainmeter har jag inte hittat någon bildvisnings gadget som fungerar och någon fristående mjukvara har jag inte heller lyckats hitta.

Så frågan är: Är det någon som känner till någon programvara som kan köra ett bildspel, på fullskärm (eller en hög upplösning) där den kör igenom mappar och undermappar och randomizar bilderna?

Jag var väldigt osäker på vilket forum denna frågan faktiskt hörde hemma, så jag chansade, om den hamnade helt tokigt så ber jag om ursäkt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Feb 2003

gratis är ju gott sägs det...

Faststone lär fixa biffen.
http://www.faststone.org/FSMaxViewDetail.htm

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av gidde:

gratis är ju gott sägs det...

Faststone lär fixa biffen.
http://www.faststone.org/FSMaxViewDetail.htm

Tack för tipset! Men dessvärre så verkar inte programmet kunna hantera undermappar, man måste sätta bildvisningen på en mapp i taget, vilket är lite tråkigt då min fotomapp har ganska många undermappar (ordning och reda!)