[Köpråd] RAM till Gigabyte GA-X58A-UD3R

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2012

[Köpråd] RAM till Gigabyte GA-X58A-UD3R

Hej!

Jag skulle vilja ha lite köpråd inom RAM till min GA-X58A-UD3R från gigabyte.

Just nu har jag 6 GB ram men jag vill gärna uppgradera. Problemet är att jag kan absolut ingenting om minnen eller moderkort utan det är mer grafikkort och moddning som är min grej. Jag tänker inte överklocka och jag vill inte behöva ha fläktar som ska kyla dom, dom ska med andra ord inte vare "hardcore" utan med för den vardagliga användaren.
Det jag siktar på är 16 gb men kan mitt moderkort klara av det?
Minnena ska inhandlas på Webhallen i Solna så länka gärna saker från Webhallen och inte Inet etc.

/Eric

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
nynäshamn
Registrerad
Jul 2011

6 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 24 GB of system memory(Note 1)
Dual/3 channel memory architecture
Support for DDR3 2200/1333/1066/800 MHz memory modules
Support for non-ECC memory modules
Support for Extreme Memory Profile (XMP) memory modules

jag skulle satsa på 12 gb om jag va du eftersom att du har triple channel

http://www.webhallen.com/hardvara/126088-corsair_xms3_vengean... de har höga kylflänsar så de kommer funka om du inte har en enorm luftkylare

Edit här kan du läsa om ditt kort: http://www.gigabyte.se/products/product-page.aspx?pid=3449#ov

Ljud: Quadral Aurum 70, Rotel RB-1582, Rotel RC-1550, Rega Dac, Musical Fidelity V-Link 192, Isotek Sirius Evo3
Dator 1: Define R4, Intel i7 3770k, HD 7970 Arctic Cooling CF, Samsung 840 Evo 500gb, Creative SB X-Fi Titanium HD
Dator 2: fujitsu lifebook nh532, Samsung 840 250gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av alakabambam:

6 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 24 GB of system memory(Note 1)
Dual/3 channel memory architecture
Support for DDR3 2200/1333/1066/800 MHz memory modules
Support for non-ECC memory modules
Support for Extreme Memory Profile (XMP) memory modules

jag skulle satsa på 12 gb om jag va du eftersom att du har triple channel

http://www.webhallen.com/hardvara/126088-corsair_xms3_vengean... de har höga kylflänsar så de kommer funka om du inte har en enorm luftkylare

Edit här kan du läsa om ditt kort: http://www.gigabyte.se/products/product-page.aspx?pid=3449#ov

Tack!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2005
Skrivet av alakabambam:

6 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 24 GB of system memory(Note 1)
Dual/3 channel memory architecture
Support for DDR3 2200/1333/1066/800 MHz memory modules
Support for non-ECC memory modules
Support for Extreme Memory Profile (XMP) memory modules

jag skulle satsa på 12 gb om jag va du eftersom att du har triple channel

http://www.webhallen.com/hardvara/126088-corsair_xms3_vengean... de har höga kylflänsar så de kommer funka om du inte har en enorm luftkylare

Edit här kan du läsa om ditt kort: http://www.gigabyte.se/products/product-page.aspx?pid=3449#ov

Lånar tråden lite..

är 2200 MHz minnena de snabbaste jag kan ha på detta moderkort? Var hittar jag isåfall dem?

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av heeMan:

Lånar tråden lite..

är 2200 MHz minnena de snabbaste jag kan ha på detta moderkort? Var hittar jag isåfall dem?

Prisjakt?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2005
Skrivet av Jalle64:

Prisjakt?

precis, problemet var att jag inte hittade 2200 minnen där...

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av heeMan:

precis, problemet var att jag inte hittade 2200 minnen där...

Kan vara för att det inte är en "normal" hastighet. Sök på 2133MHz istället.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2005
Skrivet av Jalle64:

Kan vara för att det inte är en "normal" hastighet. Sök på 2133MHz istället.

Nja, det ska väl finnas 2200 minnen ...som i den verkliga hastigheten ?

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Wario Land
Registrerad
Maj 2008

glöm inte att läsa qvl listan så att det blir exakt rätt minnen för moderkortet

Asus: Bara vi har äkta USB 3.0 och SATA 6,0 Gbps
[img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/w47khy.png[/img]

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av heeMan:

Nja, det ska väl finnas 2200 minnen ...som i den verkliga hastigheten ?

Skickades från m.sweclockers.com

Du skaffar ett minne som är spec:at för högre hastigheter, sedan ändrar man kvot mellan FSB och minne som normalt sett är 100:266.
Lättare är att bara leta efter 2133 som troligen är identiskt till "2200MHz minne(finns inga som säljs som 2200MHz out of the box)".

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av heeMan:

Nja, det ska väl finnas 2200 minnen ...som i den verkliga hastigheten ?

Skickades från m.sweclockers.com

Varför tror du mig inte när jag säger att dessa minnen inte finns?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2005
Skrivet av Jalle64:

Varför tror du mig inte när jag säger att dessa minnen inte finns?

För att jag vid en liten googling hittade http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=988741&c=all eller http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=652991

men jag skulle vilja hitta lite fler alternativ...men jag ska kolla på 2133Hz:are och se vad jag kan hitta...

tack för hjälpen!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2005
Skrivet av DavidtheDoom:

Du skaffar ett minne som är spec:at för högre hastigheter, sedan ändrar man kvot mellan FSB och minne som normalt sett är 100:266.
Lättare är att bara leta efter 2133 som troligen är identiskt till "2200MHz minne(finns inga som säljs som 2200MHz out of the box)".

Ok, tack! Kan jag föresten skaffa 2400 eller 2600 eller 2666 MHz minnen som isåfall tänker jag skulle ställa ner sig automatiskt till den högsta hastigheten för moderkortet?

PS. Idag har jag https://www.inet.se/produkt/5305474/corsair-6gb-3x2048mb-cl9-... som minnen...hur kan jag ha 1,65V minnen när moderkortet bara klarar av 1,5?

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av heeMan:

Ok, tack! Kan jag föresten skaffa 2400 eller 2600 eller 2666 MHz minnen som isåfall tänker jag skulle ställa ner sig automatiskt till den högsta hastigheten för moderkortet?

PS. Idag har jag https://www.inet.se/produkt/5305474/corsair-6gb-3x2048mb-cl9-... som minnen...hur kan jag ha 1,65V minnen när moderkortet bara klarar av 1,5?

Du kan beställa vilka av dessa minnen ja och de "väljer" inte hastighet automagiskt utan det gör du i bios.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud