Bytte moderkort och datorn stannar på samma sätt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2011

Bytte moderkort och datorn stannar på samma sätt.

Har skrivit om detta förut men nu har jag bytt moderkortet och datorn stannar på samma sätt.

När datorn är varm/ljummen så startar inte datorn i Win XP.
Den stannar där den visar den blå stapeln. Stapeln fortsätter att röra på sig.
Datorns CPU är inte för varm och startar inte om när jag belastar den.
Så det är inget värmeproblem.

När datorn har svalnat en stund startar datorn och kommer in Windows som vanligt
Har hänt att den startar när den är varm nån enstaka gång.
Datorn fryser inte eller hackar när man belastar datorn.
Den beter sig normalt tills man starrtar om igen då datorn är varmkörd.
Fick tips om att byta moderkort. Lyckades få tag på ett likadant moderkort på Ebay som var oanvändt. Jag startade datorn med samma windows XP hårddisk.
Bytte CPU med samma prestanda. Testat ramminnerna.
Bytt hårddiskkaplar.
Gjorde en ghostning på hårdisken och har startat men den men samma resultat.
Kör med minimal hårdvara.
Bytt till olika grafikkort och installerat nya drivrutiner till grafikkorten.
Körde en drivrutins städning som tar bort drivrutinerna och sen installerade bara de nya drivrutinerna till hårdvaran som behövs för det nya moderkortet.
Får samma problem med detta nya moderkort. Stannar på samma sätt.

Tror det är ett mjukvarofel.
Finns det nått program som kan vara bra att köra på datorns hårddisk ?
Går det att felsöka på nått sätt ?

Hoppas nån kan hjälpa mig ? Kan nån ge mig tips.

/ Alf

CPU: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz (3006.87 MHz)
SSE Support: SSE2
Memory: 3328 MB
OS Version: Microsoft Windows XP Service Pack 3 (Build 2600) compatibility mode. real ver: 6.0 (Build 2900)
Graphics Card Vendor: ATI Technologies Inc.
Graphics Card: ATI Radeon HD 4600 Series
Windows Graphics Driver Version: 8.66-090918a-088868E
---------------------------------------------------------------------------

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Maj 2007
Skrivet av alfdeejay:

Bytt hårddiskkaplar.

Kablar? Har du testat med en annan hårddisk när du ändå är igång?

RTS :D

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jul 2006

Testa med en annan hårddisk, har du testat ett annat nätagg?

ASUS GeForce GTX 1070 ROG Strix Gaming - Intel i7 4790K@4.6GHz - MSI Gaming Z87 - 16GB Corsair Vengeance 2133MHz CL9 - Kingston HyperX Fury 240GB SSD - 8TB Seagate Barracuda HDD - Fractal Design Tesla R2 1000W - Silverstone Tundra TD03 - Samsung Bluray - Silverstone RV01 Raven - Windows 10 Pro.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av zelxi:

Kablar? Har du testat med en annan hårddisk när du ändå är igång?

Jo jag clonade en likadan hårdisk från orginaldisken fast det är en Sata istället för den gamla som var en IDE disk

Har nya hårddiskkablar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av Warrior28:

Testa med en annan hårddisk, har du testat ett annat nätagg?

Jo jag skrev svar just svaret att jag clonade hårdisken från orginaldisken, Nätagget är nytt och större en det gamla . Från 450 till ett 500 watts.